Bozsó István

Tag
 • Tartalmak

  12
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Bozsó István a fórumon

 • Rang
  Tudományos tag
 1. Köszönöm még egyszer az eddigi segítséged. Úgy érzem most egy kicsit pihentetnem kell a dolgot mert már különböző összeesküvés elméleteket kezdek gyártani. A szomszéd háza tetején van egy rádiós internet erősítő, már eljátszottam a gondolattal hogy feljelentem a szolgáltatót mivel tuti, hogy ők zavarják a jelet. El kell engednem a problémát mert lassan begolyózok tőle.
 2. 3 körös beszélgetésem már volt az ügyfélszolgálattal, annak lett a vége az, hogy cseréljem ki a kártyát egy üzletben. Szerdán ez meg is történt, nem történt semmi változás az internettel. Kicsit szkeptikus vagyok, hogy egy újabb forduló más eredményre vezet. De ha nem korlátozzák akkor mi lehet az igazi baj azt nem tudom ki lehet-e deríteni.
 3. Kipróbáltam azért amit írtál, azaz átállítottam IPv4-re és újraindítottam az eszközt. Láss csodát minden működött. Ftp-n keresztül tudtam tölteni, be tudtam jelentkezni az ügyfélkapu tárhelyre. 5 percig. Azóta a tableten sincs net, nem hogy a wifi hotspotra csatlakozott eszközön. Épp most újra néztem, újra van net a tableten, pedig nem változtattam semmit. Most már biztos vagyok benne, hogy a Telekom lövi ki ha nagy adatforgalmat érzékel.
 4. Akkor ez most azt jelenti hogy a Telekom hivatalosan is belekakantott a Médiahatóság szájába? Szolgáltatás melléklet.pdf
 5. Sziasztok! A hibát beírtam a Telekom panaszbejelentésére is. Ma felhívtak, és tájékoztattak, hogy ez az előfizetés direkt ilyen, mobilos internethasználatra van beállítva, direkt nem tudom vpn, ftp kapcsolatokra használni. Mondjuk azt még most sem tudom, hogy az ügyfélkapu tárhelyre miért nem enged fel, a Google drive-ra pedig igen. Összefoglalva van egy ballaszt előfizetésem , amivel havi 11e Ft-tal támogatom a Telekomot 1 éven keresztül. Azért megkértem őket, hogy bár én beleléptem a csapdába, de a további leendő ügyfeleket illene tájékoztatni arról, hogy a korlátlan internet erősen le van korlátozva. Ajánlották a csak mobilnet előfizetéseiket, amivel max. 10 GB adatforgalmat tudok lebonyolítani /hó. Próbáltam, de nem tudtam röhögni. Köszönöm az eddigi segítségeteket, de ebből nem lesz énekes halott se.
 6. Megnéztem telefonban is. Ugyanaz mint tableten. Számos weboldal gond nélkül megy. Most néztem a Google drive-ot is, az is gond nélkül ment, letölteni is sikerült az adatokat. Ftp nem, ügyfélkapu tárhely nem. A rádiós interneten mindkettő működik, szóval nem a nem működő oldalak szervereivel van a hiba. Egyre tanácstalanabb és elkeseredettebb vagyok.
 7. Kedves Teherwagon! Köszi kegnézem. Ma kicseréltem a sim kártyát a Tekomnál. Semmi nem változott. ☹️
 8. Megváltoztattam a protokollt és a barangolási útvonalat IPV4-re. A tableten sem működött az internet. Átraktam IPV6-ra facebook működött, telekom fórum nem, ügyfélkapu nem úgy, hogy egyszerre nyitva mindkét oldal. Megváltoztattam IPV4/PV6-ra egy percig minden működött, még az ftp is. Utána visszaállt minden a kiindulási állapotra. Gmail frissít, facbook frissít, ügyfélkapu kiírja hogy nincs internet, mindez párhuzamosan megnyitva, ftp nem. ??
 9. Bárcsak tudnám. Ookla-val mértem a nap folyamán többször, az upload szinte mindíg 0. WiFi hotspotként download van. Stickben semmi. Egyes oldalak simán működnek (Gmail, maps, híroldalak, Facebook), mások nem (ügyfélkapu, iskolai feladatod oldalak, ftp). Pin letiltva a stickhez. APN az mi? Elég laikus vagyok hálózati ügyekben, sógi a koponya, én csak azt tudom ami a beállítási kísérleteink során rámragadt.
 10. Tabletben használom. Tökéletesen. Letöltöttem a totalcommander androidos verzióját, az ftpre is gond nélkül tudtam kapcsolódni. Amikor WiFi-ként használom, akkor nem működik. Csatlakozik a hálózatra, érzékeli a 4G-t, jó a jelminőség is, csak a net nem. Stickben 1 perc után semmi, ott is minden tökéletesnek tűnik, de net nincs. Tableten WiFi hotspotként 30MB körüli download 0 MB upload.
 11. Üdv! Mobil S + korlátlan net.
 12. Sziasztok! Kb. 1 hete vásároltam egy mobil előfizetést korlátlan internettel online, a járványhelyzet miatti itthoni munkavégzés céljából. Miután próbáltuk használni sticken és routeren keresztül, vettem észre a webes felületen, a dokumentumaim között egy szerződés melléklet c. pdf-et, melyben tájékoztatnak hogy tilos routeren és sticken keresztül használni a sim-et. Sajnos nem is működött. 1 perc múlva leállt a szolgáltatás. A lakhelyemen nincs elérhető folyamatos, jó minőséget adó internet szolgáltatás, a 4G-s mobilinternet lett volna a megfelelő megoldás. A korlátlan internetre a munkavégzés jellegéből adódóan szükségem volna: állandó online jelenlét szükséges, nagy méretű file-okat kell továbbítanom és fogadnom, az irodai szervert kellene használnom vpn-en keresztül, vagy ftp kapcsolattal), de ez ezzel az előfizetéssel nem megoldható a jelek szerint. Tableten próbálkozom wifi hotspottal, de az ftp elérés egyáltalán nem működik így, illetve egyéb webes felületek be se töltődnek (pl.: ügyfélkapu), a hotspotról is ledobál időközönként. A sebességmérés folyamán az upload nem mérhető. Arról, hogy a lányom is tanulni szeretne a lányomnak is tanulnia szükséges nem is beszéltem, pedig az is tolja az adatforgalmat. A Telekom nem kívánja feloldani ezt a korlátozást a járványhelyzet idejére? Nagy segítség a +10 GB, de nekem nem megoldás. Ha bárkinek van megoldási javaslata köszönettel veszem. Üdvözlettel: Bozsó István