e.tamas

Tag
 • Tartalmak

  1
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Bejegyzések, amit e.tamas posztolt


 1. @sipsza

  Szia!

  Ugyanezzel a problémával küzdök én is. Eltöltöttem pár órát, mire rájöttem, hogy nem MTU/MSS probléma van, hanem a PPPoE headerben rossz payload length értékek jönnek a válasz ACK-kban és magában a válasz üzenetben is, amiket így a router (vagy a Sagemcom ONT) eldob, attól függően, hogy ki terminálja a PPPoE-t.

  Van (még) egy ***** kábeles netem is, amin ez eddig tökéletesen működött, ott ugye nincs PPPoE. Viszont az ***** felmondta a szolgáltatást, úgyhogy most próbálnám átrakni a HE 6in4 tunnelemet a T-s kapcsolatra. (Mert a T egyelőre nekem nem adott még natív IPv6-ot. Talán 2 éve kérdeztem őket erről, azt mondták fokozatosan vezetik be, majd sorra kerülök. Erre szerintem még várhatok egy darabig :-) )

  Először azt gondoltam, hogy az ONT-s NAT környékén lehet valami gond, bár furcsa volt, hogy a ping és UDP megy, csak TCP-vel van baj. Megkértem a PPPoE passthrough beállítást az ügyfélszolgálattól, és mostmár a routerem végződteti a PPPoE-t. Ekkor találtam meg a valódi problémát, amikor az ONT felé menő porton sniffeltem a forgalmat.

  Nem igazán tudom mit tudok tenni. SagemCom 5655v2 a home gw, és SG3G10000604 firmware van már rajta, és így sem működik. Márpedig meg szeretném oldani, mielőtt megszűnik az Invi netem :-)

  Őszintén nem is értem, hogy hogyan tud belegányolni a PPPoE headerbe a hgw ilyen módon, ha a PPPoE-t az én routerem végződteti. Szóval az is lehet, hogy nem a hgw-vel van probléma, hanem a BRAS oldalon? De az meg hogy a pékbe rontja el a payload length-et az IP 6in4-be foglalt IPv6-on belüli TCP valamilyen attribútuma alapján, hogy csak a válasz ACK és a tényleges válasz csomagok sérülnek így? Vagy lehet, hogy csak a csomag hosszától függően romlik el?

  Bár ahogy írtad, nálad az ONT csere megoldotta a hibát, szóval akkor mégis ONT hiba lehet?

  Mindenesetre guglizva az invalid PPPoE payload length kulcsszavakra, azért én is találtam pár bejegyzést, ahol ugyanezt a hibát írják le, ezen a fórum bejegyzésen kívül is, szóval a probléma nem egyedi :-(.

  Érdemes bejelentenem a problémát az MT ügyfélszolgálaton? Gyanítom a first line-on túl kellene jutnom valahogy, hogy érdemben tudjak beszélni erről valakivel :-)) pcap file-t tudok prezentálni nekik, amiben egyértelmű a hiba oka.