Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

ADMIN

Közösségi menedzser
  • Tartalmak

    17
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Bejegyzések, amit ADMIN posztolt

  1. Köszönjük az észrevételt, mi is látjuk és érzékeljük, hogy az utóbbi időszakban nehézségekbe ütközik a Cloudflare átjáró megszokott minőségben történő használata. A probléma abból adódik, hogy jelenleg olyan útvonalon érkezik hozzánk tőlük az adatforgalom, mely túlzsúfolt, ezért azon torlódások alakulhatnak ki az esti órákban. A hálózatunk és a szolgáltatásunk továbbra is rendben van, azonban amíg a hozzánk eljutó tartalom szűkített keresztmetszeten érkezik, addig lehetséges, hogy a Cloudfare nem használja ki a Magyar Telekom hálózatának kapacitását, így továbbra is érzékelhető lesz a minőségi probléma.
    Érdemes a tapasztalt hibákat a Cloudfare felé is jelezni. Anyavállalatunk, a Deutsche Telekom felvette a kapcsolatot a Cloudfare üzemeltetőivel annak érdekében, hogy minél gyorsabban újra a régi minőségben tudják használni a felhasználók az általuk kiszolgált platformokat.

  2. 10 órája, SafranyFerenc86 írta:

    Jó estét kedves Kata!

    A következő játékokkal van személyesen problémám: World of Tanks, World of Warplanes, World of Warships, World of Tanks Blitz
    Általában este 7 és éjfél között felmegy a ping a normális 30-40ms-ról 90-130ms-ra és néha packet loss is tapasztalható.

    A szerverek címe a következő:

    login.p1.worldoftanks.eu
    login.p2.worldoftanks.eu
    wgus-woteu.wargaming.net
    wguswgc-eu.wargaming.net
    login0.wotblitz.eu
    login-eu.worldofwarplanes.com
    login1.worldofwarships.eu

    A két mellékelt mérésen jól látható, hogy a ping a 80.157.131.166 IP című Deutsche Telekom által üzemeltetett hop után kezd el megugrani. Szeptember 14-én 1 napra másik routingen tudtam elérni a szervert, akkor jó is volt a pingem még este is, de másnapra már vissza lettem terelve erre az útvonalra és a magas ping is visszatért vele együtt.

    eu1.pngeu2.png

     

     

    Szia SafranyFerenc86,

    Nagyon köszi a részletes választ, ezzel már tudunk mit kezdeni. Folyamatosan monitoroztuk a hálózatot és nem láttunk olyan kiugrást ami indokolná a ping növekedését, így már a szakértőknek lesz támpontjuk.

  3. Kedves TheNegativeOne,

    A hozzászólásodat azért töröltem, mert azzal sértetted a Felhasználási Feltételeket, amelyet a regisztrációddal korábban már elfogadtál.

    Vezetői döntés értelmében nem adhatom ki a dátumot, ezért nem tettem az előző posztomban sem. Amennyi információt módomban volt kiadni, azt leírtam nektek, a topicot továbbra is figyelemmel kísérem, és ígéretem szerint fogok jelentkezni a fejleményekkel.

    Üdv,

    Kata

  4. Sziasztok,

    Új hírekkel tudunk szolgálni a magas ping probléma/pocketloss témában. Munkatársaink mind műszaki, mind egyéb területeken folyamatosan dolgoznak azon, hogy ne csak az internetkapcsolat legyen folyamatos, hanem a jelzett játékszolgáltatók felé is tökéletes legyen az élmény. Ennek időigényességének oka az, hogy az interneten minden szolgáltató maga dönti el merre, és milyen feltételekkel adja át a forgalmát.

    Mint korábban említettük, vannak olyan játék szolgáltatók (nem mind) akik olyan hálózati szolgáltatóknál üzemeltetik játékaikat, akiknek egyes szolgálatók felé rövidebb, mások felé hosszabb útvonalon adják át ezen hálózati adatokat.

    Ezen csak akkor lehet változtatni, ha a játékszolgáltatók is nyitottak erre, ezért is kértük, hogy feléjük is menjen jelzés, hogy az ő hálózatszolgáltatójuk is legyen partner az útvonalak optimalizálásában, hiszen nem internetszolgáltató specifikus, amit jeleztek. Ebben mindenki együttműködésére szükség van.
    Páran megtettétek ezen jelzéseket feléjük, amit nagyon köszönünk Nektek. Felvették velünk a kapcsolatot a partnerek, így lehetőségünk nyílt arra, hogy fejlesztésre kerüljenek az összekapcsolódások. Ennek mentén haladunk tovább és a partnerekkel együttműködésben keressük a mindenki számára optimális lehetőségeket.

    Az együttműködéstől azt várjuk, hogy javul a játékélmény, ugyanakkor fontos elmondani, hogy az internet egy szabályozatlan közeg, nekünk a saját hálózatunk határáig van ráhatásunk a hálózatra. Amit a saját hálózatunkon módunkban áll javítani, azt igyekszünk javítani is, azonban van, amire nincs befolyásunk.

    Köszönjük a türelmet, később még jelentkezünk.


    Magyar Telekom
     

  5. Sziasztok, a Magyar Telekom hálózatát szakértők segítségével megvizsgáltuk, és az általatok jelzett jelenséget valósnak találtuk, de a vizsgálat alapján a jelenség többrétű, és nem egyszerűen megoldható.

     

    A hálózatunkról elmondható, hogy megvannak az eszközeink és folyamataink arra, hogy az esetleges torlódásokat kezelni tudjuk – bőven van még tartalék a hálózatban, hiszen a járvány ideje alatt is helyt tudunk állni.

     

    A probléma ott kezdődik, amikor elhagyjuk a Magyar Telekom hálózatát, és kilépünk egy olyan hálózatba, ami már nem a mi felügyeletünk alá tartozik. Onnantól kezdve, hogy nem a mi hálózatunkat használja a felhasználó, semmi garancia nincs arra, hogy az X végpont felé kimenő csomag (pl. ping) milyen úton megy el, és jön vissza – hiszen nem ismerjük a hálózat összetételét és a torlódási pontokat sem, ezt a traceroute sem mutatja maradéktalanul ki.

    Sok esetben a tényleges csomópontok nagy részét sem látjuk belőle, mert pl. hálózati topológia-elrejtést használnak, és nem látható, hogy hány linken megy keresztük a kérés. A szolgáltatók (gaming) sokszor nem elsősorban a legoptimálisabb, hanem a legolcsóbb megoldások (a gond: sok felhasználó, kevés sávszélesség) felé hajlanak, így lehetséges az, hogy valahol útközben egy időszakos torlódás/sorban állás alakul ki, ami aztán RTT (pingidő) növekedéshez vezet. A sor véges, ha túl sok csomag van a várakozó sorban, akkor vagy nem fogad be újakat, vagy random választ a korábban sorba álló csomagok közül, és eldob egyet-egyet. A mi csomagunk is lehet ilyenkor érintett, ezt mi csomagvesztésként érzékeljük – és ez az, amibe mi, a Magyar Telekom, már nem tudunk beleszólni, mert hálózaton kívül történik a forgalmazás.

    Ezek alapján a lényeg: ahogy a csomag elhagyja a hálózatunkat, nem tudjuk megmondani, hogy merre menjen a forgalom az Interneten, csak azt tudjuk, hogy merre jöjjön. A ping által mutatott idő pedig az odaút és visszaút idejének az összege, semmi garancia nincs arra, hogy ugyanaz lenne az odaút, mint a visszaút.

     

    Az RTT mérések (ping) alapján azt mondhatjuk, hogy a Magyar Telekom hálózatának közepén, feltételezhetően jó kapcsolattal, torlódásmentesen bekötött szerverről nézve sok nemzetközi végpont esti csúcsidőben mért rendelkezésreállása ciklikusan leromlik. Ebből az látszódik, hogy a hiba gyökere a Magyar Telekom által kontrollált hálózati szegmensen kívül keresendő.

     

    A Magyar Telekom (és minden más szolgáltató) internetszolgáltatása csak addig “garantált” bármilyen szempontból is, amíg a csomag a saját infrastruktúráinkat használja.

    A legtöbb érintett gaming szolgáltató felé jeleztük az általunk is tapasztalt hálózaton kívüli problémákat, hiszen a megoldás kulcsa az ő kezükben van. A bejelentéseket több esetben megtettük az érintett gaming szolgáltatók felé.

     

    Szeretnénk partnerek lenni a megoldásban, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy a saját hálózatunkon belül a maximális felhasználói élményt nyújthassuk, még akár a gaming szerver tulajokkal/játékgyártókkal is együttműködve, de a Magyar Telekom hálózatán kívül adódó problémákért nem tudunk felelősséget vállalni.

    Abban az esetben, ha magával az internetszolgáltatással van probléma, továbbra is állunk a rendelkezésetekre.

  6. Sziasztok, először próbáljatok egy újraindítást a készüléken, vagy egy repülőgép üzemmód ki-be kapcsolást. Ha ez nem oldja meg a hibát, akkor privát üzenetben küldd el a telefonszámot, és én fogok manuálisan frissíteni. Elnézést kérünk mindenkitől a kellemetlenségért!

×
×
  • Új...