Ugrás a tartalomhoz
 • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

  image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Boomer

Tag
 • Tartalmak

  83
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

  soha

Bejegyzések, amit Boomer posztolt

 1. A kék led az nem a HD tartalmat jelöli? Ha nincs neki HD-s csomagja, akkor nem kéne világítson.

  HD nélkül is megy a HDMI kábeles használat, annak függetlennek kéne lennie attól, hogy mit rendelt meg az ügyfél. Az tény, hogy HD tartalom átlövésénél van jelentősége

  Láma dolog, illetve kérdés, de a vevőegység volt újraíndítva esetleg? Hátha segít rajta, az ilyen win jellegű eszközöknél (ha még win-es a szoft és nem álltak át vele linux/unix alapra) egy restart csodákra képes.

   

 2.  Domino szolgáltatást nem fogsz tudni szüneteltetni, az csak utólag fizetős szolgáltatásoknál értelmezett.

  Annyi van, hogy nem használod, nem töltöd fel.

  A rendelkezésre állásra ügyelned kell azonban, ha szám és az egyenleg fontos számodra.

  Mivel D. Surf, így időszaki díjas, tehát ha van egyenleget (min. 890), akkor azt vonni fogják, amíg tudják, függetlenül attól, hogy használod a telefont / számot, vagy sem.

  Lehet, hogy ha van pénzed feltöltve rá és nem akarod így bukni, akkor érdemes is kiváltani a Surf csomagból.

  Van valami oka amúgy a szüneteltetésnek? (Csak azért kérdezem, mert hátha van a fentieknél jobb megoldás is, ami hirtelen nem jutott az eszembe)

   

   

   

 3. Most is van jó sok olyan hely, ahol 10 vagy éppen 20 Mbit/s sebesség van egy komplett családnak, és simán elvannak rajta (valós sebesség meg sokszor ennél jóval kevesebb).
  Csak saját vélemény és igény, de én pl. Csak filmeket nézek FHD-ban, azokat sem YouTube felületen. Ott klipek vicces videók 480-ban bőven jók, maximum 720-ban egyszer-egyszer.
  Letöltésnél meg ugyebár össze lehet egyeztetni a dolgokat, ha a sávszél egy szűk keresztmetszet.
  Hogy 3-5 év múlva hol járunk és milyen igények lesznek, na ez jogos felvetés és kérdés. Szerintem lesz egy jó nagy réteg akiknek a 30-as sebesség továbbra is sok lesz a FB olvasgatásához. A feltöltési sebesség meg újfent jogos, de nem lesz a szolgáltatók érdeke pikk-pakk, max. hosszútávon, több éves kifutassal, ha indítják a saját felhő megoldásokat.

 4. Sajnos nem vagy egyedül, jelenleg jó sokan vagyunk akik nem tudnak belépni.
  De előbb utóbb csak megcsinálják.
  Ha számlák miatt akarsz belépni, akkor a Távszámla egy megoldás lehet.
  Egyéb intézkedés miatt meg ügyfélszolgálat és segítenek.
  A weboldalon (gyakori kérdések részen) már chat! (mobilos webshopban eddig is volt) lehetőséggel is találkoztam.
 5. Értelmes alkalmazásokkal bővítsék is, annak mindenki örülne szinte.
  Amikor bevezették sem értettem ezt a FB megoldást, tv-n keresztül én nem látom sok értelmét,de biztos maradi vagyok. Tabletek, okostelefonok és laptopok világában még menőzésre sem jó. Smart tv-kben is előszeretettel tolják be a FB meg a Skype megoldásokat, szerintem azok is tök feleslegesek (ahogy sok minden egyéb app is,de biztos van akinek van rá igénye).
 6. A prefix az általában egy előhívó szám, a *31# inkább csak egy "kód".

  Vannak kínai csodák amik jól szuperálnak a telefonpiacon, de ezek a 10 ezer HUF körüli egyszerűbb (mondhatni gagyi) megoldások veszélyesek, főleg ha ezen pénz magasságában akár mondjuk egy 225-ös Nokia is kapható, igaz nem ilyen bazi nagy gombjai vannak, hanem normális candybar telefon és több mindenre használható.

  De kinek mi a megfelelő ugyebár.

   

 7. Nem tudom ki és mit és miért ígért, amikor a honlapon is fel van tüntetve, hogy egyes díjcsomagok mellé mennyi a max. le és feltöltési sebesség.

  Ha veszel egy Next S / Music S csomagot, azokban már 30 Mbit/s a sebesség, ha Next M-et kérsz, ott már a 150 MBit/s is mehet akár.

  Nem tudom milyen csomagod van, de ha pl. csak Move valamilyen felállásban, ott sajna csak 10 Mbit/s sebességgel tudsz karistolni.

  Másik szolgáltató is hasonlóan csinálja, minél nagyobb és drágább a csomagod, annál gyorsabb a netes kapcsolat, legalábbis az az egy így nyomja, akinek szintén van 4g hálózata.

 8. Egyébként ugyebár az eszköz nem egy kimondott NAS, ha jól néztem a leírását, még akkor sem, ha támogatja a NAS témát valamennyire.
  Egy dedikált NAS sem mindig hozza azt amit vársz tőle (részben tapasztalatból mondom).
  A portok névleges sebességét nagyon kevés eszköz tudja kihajtani a valóságban.
  Lehet ez a kütyü ennyit tud, mint amilyen értékeket kaptál.
  A szolgáltatói eszközök általában célfeladatot látnak el, extra dolgokra érdemes saját eszközt venni (ez egy sima routerre is igaz lehet).
 9. Marketing hívásokra is van egy jó módszer, hogy felveszed és jelzed, hogy koszike de nem kérem :)
  H.vasalas ösztönzés, és arra telefonos kampány, ez jó. :)

  Na szóval remélhetőleg hamarosan rendeződnek a kiszállításos dolgaid.
  Amúgy meg rendben, hogy írtad elégedetlen vagy,de hidd el, máshol sem egyszerű az élet, ha ügyfél vagy, sem a telekommunikációs szektorban,de se bankszektorban sem,sehol.
  Az ügyfélszolgálatok célja és működése nagyon átalakult az elmúlt években, sok cégnél rengeteg embert küldtek el. Én már úgy vagyok ezzel, hogy amíg lehet próbálok megértő és elfogadó lenni, de persze vannak határok is :)
 10. Lesz majd mindenkinek (előfizetéseseknek már van, feltöltéses ügyfeleknek is hamarosan).
  De szerintem azt ne várd, hogy LTE alatt egy sima Domino csomaggal 150 Mbit/s sebességgel fogsz hasítani.
  Versenyfelügyelet vagy egyéb hatóság nem fog tudni ezzel mit tenni vagy szerintem érdemben foglalkozni sem érdemes vele, mert mobilinternet esetén (hálózattól, LTE-től,3G-től,Hspa-tól, Edge-től függetlenül) a garantált sebesség le és fel irányba is 0 Mbit/s.
 11. Az a jó hír, hogy alakulnak a dolgaid.
  Viszont egy jó tanács, hogy legyél elérhető mindig (amit megadtál értesítési számnak) és ha tudod az ismeretlen számokat is vedd fel, valmint, ha nem tiltottad le akkor a rejtett számokat is vedd fel.
  Nekem az egyik barátom rendelt tv-t, azt mondták neki, hogy futár szállítja ki, de végül a gyártó emberkéi keresték (rejtett számról,ezért javasoltam/jeleztem ezt az opciót is), hogy mikor van otthon mert mennének a tévével... A 10 nap amiről értesítettek, sztem egy biztonsági vállalás, nem szabadna annak addig elhúzódni (hacsak nem ritkán látogatott útvonalon laksz, mert a futár tervezett útvonalon megy (profibb cégeknél), és ha egyáltalán futár viszi a készülékedet).
 12. Nem is értem a QoS hogyan oldhatná meg alapból ezt a problémát, főleg ha "csak" bekapcsolod. Nem csodagyógyszer az, de mindegy is, bár tény, hogy megvan a hasznossága.

   

  Olyat próbáltál, hogy az eszköznek adsz egy HR-t, majd újra beállítod a kapcsolatot, hogy akkor mit csinál?

  Ha nem töltesz fel, hanem csak le, akkor van hálózat rendesen? (Fel mivel töltesz, fájlcserélővel? Ha igen, abban nem állítottál valamit?)

  Mit állítottál be az eszközön? (esetleg port forward, dmz, vagy egyéb extrabeállítás) Vagy

  Kábelen és wifin is ugyanaz a jelenség?

   

 13. Te miről hablatyolsz itt ******? Amikor méág létezik aszolgáltatás, és elötte 30 nappal kirakják az őj ászf-et, az még nem jelkenti azt, hogy a szolgáltatás akkor meg is suünik, majd csak akkor amikor az új ászf hatálba kép, addig meg *******

   

  Vegyél vissza az arcodból kérlek és légy nagyobb tisztelettel, főleg, hogy foggalmad sincsen, kivel beszélsz, tekintve, hogy nem ismersz. Esetleg a kutyáddal, vagy a rokonaiddal, ismerőseiddel beszélhetsz így és őket nyugodtan bíztathatod a hátsó feled nyelvükkel való tisztítására, érintkezésére, de mivel én egyik kategóriába sem tartozom, így mellőzd ezt a fajta stílust, sem én sem mások szeintem nem vevők erre.

  Nem tudom mi kell ahhoz, hogy kitakarítsanak téged innen, de erősen ideje lenne, mert sem a stílusodnak, sem a mondanivalódnak nincs itt helye, ahogy a kötekedésednek sem. Természetesen jelentettelek is, mert botrány, hogy mi mindent megengednek itt neked.

   

  Se helyesen, se értelmesen nem tudsz írni, konkrétan most is akkora hülyeséget írtál, mint ami a földön nincs máshol csak nálad, konkrétan a témához és a valós tartalomhoz sem, leírt szöveget sem tudsz látszólag értelmezni, csak kötekedsz és össze-vissza magyarázol, mint az összes topicban. Normális érveket és értelmes beírást még nem nagyon láttam tőled, szóval szépen megkérlek (már lassan teszem ezt a közösség nevében is), hogy a rombolást hagyd végre abba és találj más, értelmes elfoglaltságot magadnak.

  Nagyon köszi, remélem ezeket a sorokat sikerült megfelelően értelmezned!

   

   

   


 14. Sem most, sem február 7-én nem kellett volna írnod, mert pazarlod a digitális tintát és nincs hozzáadott értéke a beírásaidnak (magyarán nyomod a vakert össze-vissza, legyen az bármekkora baromság).
  2 hét múlva már március. Ha van valami változás, 30 nappal előtte már be kell jelenteni és tájékoztatni az előfizetőket (ez mondjuk te nem vagy, de az más kérdés, szintén az általad hangoztatottak miatt kell erre ráerősíteni), tehát február elején már eléggé releváns, hogy mi lesz márciustól...
 15. Úgy tűnik, beakadt a lemezjátszó megint.
  Lehet én vagyok túl egyszerű felhasználó, vagy hiányosak az ismereteim, de ha van egy 1 Mbit/s (legyen 1024 kbit/s) DSL szolgáltatásom és az 1912 k/s (legyen jóhiszeműen ez is kbit/s) sebességgel jön, akkor 1,86-szoros a hálózatom teljesítménye, tehát többet kapok, mint ami járna vagy amit ígértek (ha az 1912-es érték az kbyte, akkor pedig az bizony már egy 15 Mbit/s sebességű kapcsolat).

  A mondókád többi része már valóban unalmas, kitalálhatnál végre újat, hátha lesz megint min röhögni, megbotránkozni :)
 16. Az kevés, hogy a megfelelő android verziód van. Sony telefon és Tablet fronton is van hasonló probléma, hogy nem megy a tvgo sajnos. Hogy a másik eszközökön ment, az szerencsés helyzet, valószínűleg ott nem volt hardver/szoftver/licence probléma vagy ezek kombinációja (vagy ki tudja mi a valós probléma forrás)
 17. Itt nem csak az lesz a fontos, hogy felengednek vagy sem majd az LTE hálózatra, hanem hogy milyen max. sebességet fogsz kapni (a garantált ugyebár 0 mindenhol és minden szolgáltatónál).

  Mert most ha jól tudom, akkor a Domino ügyfelek 10Mbit/s sebességgel tudnak a mobilneten hasítani, ami alapdolgokra (lájtos net, Fb esetleg, e-mail olvasgatás, satöbbi) azért jó lehet megfelelő 3g/hspa lefedettségnél.

  Ha normális sebességet akarsz LTE-n, akkor tuti, hogy előfizetés és valami drágább csomag lehet a nyerő.

 18. Azért szerintem egy szolgáltatói készlet nem egyenlő egy gyártói készlettel, ezt érdemes mindenkinek szem előtt tartania. Ha a gyárban van is készülék és készlet, attól a szolgáltatónál, illetve a szolgáltató részére elkülönítetten nem biztos, hogy van. Szerintem.

  Főleg, hogy hiába van előre megadva, hogy ki viszi ki a készüléket az ügyfélhez (egyik ismerősőmnek azt mondták, hogy a gyártó szakijai viszik ki a tévét, erre megjelent nála a GLS a kütyüvel (igaz az Sony volt...)

   

  érdekes amit írsz, hogy az LG-s ügyintéző intézkedett a T-nél a Te tévéd, rendelésed ügyében, ez elég veszett dolog, de ha így sínre került az ügyed, akkor az végre egy jó hír :)

   

   

 19. Itt van az igénybejelentő, ez a Len. G50-70 kütyü oldaláról indítottam:

  Igénybejelentő

   

  De alapvetően az otthoni oldalon a laptopoknál kiválasztod/kinézed, hogy melyik készülék és konstrukció kell neked (sok most nincs, 2 kütyü érhető el, ha jól néztem), és a "Megrendelem" gombbal az igénybejelentőre jutsz.

  Viszont ez csak vezetékes netes megoldásnál hasznos Neked, a mobil az másik téma, ott más a megrendelés menete. Szóval ez csak időpazarlás lesz, hacsak ténylegesen a vezetékes neted mellé nem akarsz kütyüt.

  Én megvárnám, míg az ügyintéződ mond erre/arra (mármint a megrendeléses balhéra) valamit.

 20. Január óta megváltozott a mobilos webshop kinézete (talán a mögöttes működés is), gondolom emiatt van a rendelési problémád.

  Új vagy meglévő előfizetéssel vennéd? Mert egyik ismerősőm hosszabbítani akart és igaz nem laptopot, hanem telefont akart venni újabbat a meglévő előfizetéséhez, és nem ment neki könnyen. Nem ismerem a pontos sztorit, de valami hasonló lehetett, mint nálad, viszont sokadig próbára ment a dolog nagy nehezen és végül megkapta a kütyüt. Szóval előbb-utóbb csak összejön (tudom gáz, hogy folyton próbálgatja az ember, de ha kell a kütyü, akkor kell és...).

   

  egyébként majdnem sikerült jót írnod, de aztán nagyon mégsem.

  A fórum az fórum, még nevében is, az meg természetesen normális, hogy egy érdeklődő és segítő közösség van mögötte (ez általánosságban is igaz szerintem).

  Mobil témakörben a 1430 az illetékes (rendben, a 1412-ről is átkapcsolnak, ha arról van szó).

  Otthoni oldalon nem feltétlen kell belépj a webshopba vagy az online felületre, ahhoz, hogy laptopot rendelj, elég egy "vásárlási űrlapot" kitöltened az ott felsorolt/kért adatok megadásával.

  De a témaindító fórumkolléga itt mobil oldalon szenved a megrendelésével és a rendszerrel a leírtak szerint (kosárba tétel, elakadás a folyamatban pl.).

   

 21. Rossz hírem van; nem Dominósként se tudok többet (igazi 4G-t) kisajtolni belőle. Max. 10M-val tölt le 

   

  milyen díjcsomagod van? Mert hiába mész fel az LTE hálózatra, a díjcsomagodtól is függ, hogy milyen max. sebességet kaphatsz (pl.: Move csomagoknál 10 Mbit/s a maximum, lásd itt)

   

   

 22. Akkor már csak 4 nap kb és ha minden jólmegy, akkor m,ár aktíválva is lesz.

   

  Ne haragudj kérlek, de már megint negatív vagy és úgy szólsz hozzá a dolgokhoz, hogy közöd nincsen hozzá (mint olyan sokszor, teszem hozzá, nem mellékesen). Főleg, hogy nem neked aktiválják,vagy nem aktiválják az adott szolgáltatást.

  Ha jól rémlik, egy másik topic-ban (webmail témánál talán, de lehet máhol is) világosan leírtad, hogy szolgáltatót váltottál, mert elégedetlen voltál a T-vel. Ok, van ilyen, ha találsz jobbat, örülj neki. Ebből én feltételezem (lehet, hogy naivan), hogy az égvilágon semmi közöd a szolgáltatóhoz és annak szolgáltatásaihoz (az, hogy régen mi volt, kit érdekel, a fontos, hogy ma és most mi van, mert igen, a dolgok változnak, változhatnak), ennek ellenére osztod az észt és nem túl hasznos információkat osztasz meg (lényegtelen dolgokkal kérkedsz és próbálsz másokat flexelni, csak nem megy túl sikeresen hála az égnek). Rombolni és baromságokat hozzászólni/terjeszteni szerintem nem kellene idejárnod, biztos van másik dühöngő is az internet világában.

  Elnézést az off-topic hozzászólásért.

 23. kollégánál a pont, klasszikus gyári visszaállítás lassan már nem lesz divat. Aztán, hogy ez sima újratöltés, vagy nulláz is valami beállításokat, az jó kérdés.

   

  Van pár leírás és segédlet az otthoni oldalon.

  Ha az eszköz leírásában nem találsz valamit, érdemes a szolgáltatás használatijában is keresni, nézni:

  Használatik, leírások

   

   

 24. HBO go-ja van valakinek? Rámtukmálták ma fizessek elő a HBO packra és adnak hozzá HBO go-t, de pin kódot még nem adtak hozzá hogy tudjam nézni smart tv-n, tabon, vagy telefonon!

   

  Ez ilyen többkörös játék lesz, regisztrálós, majd összeregisztrálós megoldás, kb. mint a TVGO (bár több lépése van, itt is, ott is intézkednek kell), ahogy írta.

 25. IX. Kerületben ahol laksz csak DSL van? Kábellel nincsenek jelen? Mert ha nem akkor ez cinkes helyzet. Amilyenek a rezes hálózatok én sem mernék több/nagyobb garantált értéket adni. Ha meg alapból 1 Mbit/s sebességre kötsz szerződést,akkor annak még kisebb a garantálja. A beírt adatok alapján a Btel időszakokban sem hasíthatott a vonalad. Annak meg tényleg semmi értelme ha 10 Mbit/s sebességre állítanak és szakadni fog folyamatosan ahogy fórumtárs írta.
×
×
 • Új...