Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

NorbiTorbi

Tag
  • Tartalmak

    9
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Bejegyzések, amit NorbiTorbi posztolt

  1. Sikerult egy nap utan be allitanom hogy a Mikrotik routerrol mulkodjon az internet,  de sajnos az IPTV nem mulkodik es ehhez lenne Mikrotik szaki segitsegere.

    Olvasgattam itt, de az az igazsag nem tudom pontossan mi a megoldas.    Ha valaki tudna egy kis helybe igazitast hogy mit alitsak be es hogy a mikrotikban hogy mulkodjon a telekomos IPTV-m azt megkosszonnem.

    Udvozlettel

    -Norbi

  2. Szep estet mindenkinek!   Mikrotik routert probalok alkalmazni a telekomos modem mogott PPPoE Passthrough / bridge mode-ban.

    Beleptem a winboxba es be irtam a Quick setupba

     

    Mode: Router
    a PPPoE username/password,  

    minden mas default, es nem connectal..

    a PPoE Service name-t ki kell tolteni? oda mi kerul?

     

    az az erdekes szamomra hogy egy TP LINK routerrel egybol connectingelt miutan beirtam a user/pass-t.. de ezzel a miktorikkal amit most vasaroltam nem hajlando..

    elore is koszi a segitseget!

  3. 11 perce, btz írta:

    @NorbiTorbi

    Mivel ebben az esetben a saját routered teljesen elszeparált LAN-ban van, arról a LAN-ról leginkább sehogy. 

    Ha PPPoE módban el akarod érni a digitális elosztó kezelőfelületét, akkor annak a LAN-jára kell csatlakoznod. Ezt vezetékes (porntron keresztül) és vezetéknélküli módon (digitális elosztó elzal sugárzott wifi) is megtehetetd. 

    De ha nem használod a digitális elosztót semmire, akkor felesleges nézegetni az adminisztrációs felületét (Ez utóbbi csak egy személyes meglátás) 

    Nagyon szepen koszonom,    en abban a tev-hittben eltem hogy valamit elrontottam.   A jo hir az hogy az uj routerrel sokkal stabilabb az internet.    Megegyszer koszi.

     

  4. Mielott megtortent a valtas,  a sajat routert 192.168.1.2 IP cimre allitotam, mivel a Telekomos modem 192.168.1.1 volt.

    Miutan megtortent a valtas,  az en D LINK routeremet megtalalom 192.168.1.2 IP cimen, es mulkodik is rendessen az internet PPPoE-n keresztul - de nem tudom elerni a telekomos modemot 192.168.1.1 IP cimen.  

    A kerdesem az lenne hogyan tudok hozza ferni?

    Koszonom

     

  5. Sziasztok, egy ideje azt vettem eszre hogy az itthoni internettem nagyon lassu.   Ping es Traceroute azt mutatta ki hogy a telekomos F@st 5655v2 AC okozza a gondot.   

    Telekomos F@st 5655v2 AC ugy hasznalom mint egy router,  a WIFI ki van kapcsolva rajta mar evek ota.  

    WIFI kizarolag Ubiquiti Access Pointokon keresztul megy. 

    Olvasgattam itt hogy PPOe Passthroughval tudok egy kulso routert hasznalni igy gondolkodom a UniFI Dream Machine Pro-ban.

    Valaki hasznalja ezt telekom modemmel? Ha igen mik a tapasztalatok? Esetleg van-e valami mas megoldas amit javasolni tudtok?

    Koszonom!!


     

×
×
  • Új...