Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Kis Gábor

Tag
  • Tartalmak

    4
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Kis Gábor eredményei

Kutató

Kutató (2/13)

  1. Kis Gábor

    Hálózati gond vezetéken

    Kicsit jobban belegondolva... Ha laptopról másolok a Pi - re, sosem szakad meg. Vagy ha több napig is ssh kapcsolat van közöttük, akkor sincs gond. Egyre gyanúsabb a powerline. Lehet egyelőre kiiktatom, és a tv wifivel kapcsolódjon. Sajnos kábelen nem tud másképp, mert külön helységben van, s mivel új a villany vezeték, ezért döntöttem a powerline mellett.
  2. Kis Gábor

    Hálózati gond vezetéken

    Mind a 2 Asus GX-U1051. Igen, elméletileg nem kellene, hogy elérje, ezért is tettem be a switch - et. Mert előtte minden a sagemcomon keresztül ment. Nem kell feltétlenül a pi-ről streamelnem. Tegnap pl hbo go, ami kihagyja a pi - t. A powerline - ra gondolok, de hiába kerestem, senki nem panaszkodott még rá ilyen hibával. Vagy a sagemcom.
  3. Kis Gábor

    Hálózati gond vezetéken

    Szia. Mikor megszakad, folyamatosan világít a led, néha néha villog egyet. Amíg nem szakad meg, folyamatosan villog ugye, jelezve, hogy van kapcsolat. Kábel cserét még nem próbáltam, eleve új kábelt használok. Persze, nincs kizárva, hogy az új nem lehet rossz. De nem értem, ha rossz lenne a kábel, és nincs mozgatva, hogy szakad meg a kapcsolat. Mikor fellép a hiba, és átdugom a switch kábelt a router egy másik portjába, pár percig újra jó, de aztán megint megszakad, és jöhet a router restart.
  4. Sziasztok! Van egy kis hálózati gondom, ami ritkán jön elő, de csak a router újraindítása oldja meg, és szeretném kideríteni, hogy mi lehet az oka. Sajnos véletlenszerűen jön elő a hiba, ezért nem tudom reprodukálni, de szinte csak akkor jelentkezik, mikor SmartTV-n használok valami netes alkalmazást (HBO GO). Csatolok egy képet, hogy hogy néz ki itthon a hálózat. A hiba a következő: ugye a routerre 3 kábel van dugva. A tv beltérije jó, kapja a jelet, a nyomtató is tökéletes. Hanem a switch, és a rajta lévő összes eszköznél megszakad a kapcsolat Nem csak az internet, az egész kapcsolat, ping-elni sem tudom egyik eszközt sem, laptopon annyit ír, hogy nem azonosított hálózat. Mintha a DHCP nem osztaná az IP-t, vagy nem tudom. Hiba esetén, ha laptopról WIFI -vel kapcsolódok, akkor ugyanúgy van net, hálózati kapcsolat, pingelni is tudom pl. a nyomtatót. Semmi eszköz nem ad hibaüzenetet (a PI-nek szoktam nézni a log-jait, de semmi hiba). A router felületén a logoknál sem látok semmit, ott ugyanúgy írja, hogy minden eszköz csatlakozva van ethernet -en keresztül. Ha a TV WiFi -n kapja a jelet, akkor általában nincs gond, de sajnos csak powerline -al tudom megoldani a kábeles összekötést. WiFi -n a stream nem az igazi. Router restart után tökéletesen működik. Van mikor napokig, van mikor egy nap többször is meghibásodik. Sajnos másik routerem nincs, hogy ideiglenesen lecseréljem a Sagemcom -ot. A router utáni első switch-et nemrég vettem, előtte a Raspberry PI, és a másik switch is a routerre volt dugva közvetlen, a powerline pedig a switch-re. De ha a tv-n a Raspberry PI DLNA által osztott tartalmat néztem, nagyon sűrűn jelentkezett a gond. Akkor találtam egy fórumot, ahol írták, hogy a Sagemcom router érdekesen működik, ha sok adat folyik át rajta. Na most a jelenlegi felállással, ha csak a PI-ről nézek filmeket, a router-en nem folyik át annyi adat. Nagyon sokáig jó is volt, de most újra elkezdte, és már nem tudom, mi lehet a gond. Valami tippetek lehet esetleg? Köszönöm. Üdv. Gábor
×
×
  • Új...