Ugrás a tartalomhoz
 • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

  image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

rmcz

Tag
 • Tartalmak

  39
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Megválaszolt kérdések

 1. rmcz's post in Port forwarding / routing probléma was marked as the answer   
  Szia!
  A gyarto fele jelezve lett mar korabban az altalad is tapasztalt hiba (Port forwarding (mapping) nem mukodik LAN-LAN kozott, az eszkoz public IP cimet hasznalva). A gyarto a legujabb firmwareben mar javitotta a hibat, ennek a releasnek jelenleg a pilotozasa/alkalmassagi vizsgalata folyik. En azt az infot kaptam, hogy ha a pilot soran nem jelentkezik vele nagyobb problema az elterjesztes varhatoan 3-4 het mulva tortenik meg, ezutan fogod tudni hasznalni ahogy leirtad.
  Addig is mint workaround en azt javaslom hasznalj IPv6-ot. Az eszkozben elerheto mar az IPv6 Pin-holing funkcio, ennek segitsegevel tudod engedelyezni, hogy a kivant portokon eljusson a forgalom a kiszolgalo geped fele WAN iranybol. Ehhez kelleni fog az, hogy a domained rendelkezzen AAAA rekorddal. 
  Igy kell konfiguralni:

 2. rmcz's post in Technicolor fga2233 ont tűzfal was marked as the answer   
  Igazan nincs mit! Ha teheted, kerlek jelold megoldottnak a kerdesedet, masnak is segitve ha hasonlo problemaval szembesulnek.
 3. rmcz's post in ssh ipv6 cimmel kivulrol was marked as the answer   
  Szia @salt!
  IPv6 eseteben kelleni fog az IPv6 Pin-Holing funkcio, amit sajnos nem minden Telekomos gateway(router) tamogat. Alapertelmezetten a gateway IPv6 tuzfala nem enged at forgalmat az internet felol IPv6-on, kulonben minden eszkozod elerheto lenne. Leegyszerusitve az IPv6 Pin-Holing az IPv4 Port Forwarding (=Port Mapping) megfeleloje, mivel IPv6 eseteben nincs NATolas.
  Valasz az alabbi kerdesedre: "a kiosztott ipv6 cim dinamikusan valtozik, akarcsak a publikus ipv4 cim?"
  Igen, sajnos ez fuggetlen a Fix IP szolgaltatastol tudtommal. A delegalt IPv6 prefix (amit a gateway oszt a LANra Router Advertisement-tel (SLAAC)), valtozhat. Milyen eszkozod van konkretan ?
   
   
×
×
 • Új...