Manó

Tag
 • Tartalmak

  4
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Manó a fórumon

 • Rang
  Tudóspalánta
 1. Az akadozás lehet a net hibája, pl a wifid miatt. Én nem futtatom a boxról ezeket az appokat, mert a tv-mről gyorsabban reagál a menü, mint a boxról. A lejátszási sebesség jó, ha jó a neted.
 2. Pár dolgot sikerült kideríteni. A fehér fátyolos képet a tömörített szintér okozza. Az RGB nem csinál ilyet, a többi (YCbCr444, illetve 422) igen. Az RGB HDR-rel 4k felbontásban nem megy át a HDMI 2.0-ás 18Gbps sebességű kábelen, illetve az én 2018-as NU7400-ás Samsung tévémen is 2.0-ás a port. Illetve az android boxhoz is 2.0-ás kábelt adnak. Továbbá egy ügyfélszolgálatos hölgy felhívott, hogy sikerült-e telepítenem a rendszert. Mondtam, hogy igen, de rosszabb a kép, mint a régi IPTV-n. Erre azt mondta, hogy ilyen esetben az 1080i felbontást ajánlják (amit egyébként a régi IPTV boxszon is használtam) . Kipróbáltam az 1080i-t HDR RGB-vel 60Hz-en, és tényleg jobb a kép mint a 4k 50Hz-en, illetve úgy magyarázom, hogy a magyar HDTV adás 1080i, és 4k úgy lesz, hogy felskálázza az android boxon futó dekoder. Valószínű a középkategóriás Samsung tévém szebben, festmény effekt nélkül, skáláz fel. Illetve a 60Hz-es HDR-es kép RGB%-ben sokkal jobb, mint az 50 Hz-es tömörített színterű, illetve az RGB-vel nincs fehér fátyol hatás.
 3. Igen, nekem középkategóriás sony meg 2 samsung van, 1 HD, 2 UHD+HDR, de nincs extra színterem. A régi boxot párhuzamosan bekötöttem, mindkét bemenetre egyforma képparamétereket állítottam be, és nagyon látszik a különbség a régi javára. Köszi, a fekete szín egyszer tényleg elállítódott, általában automatikus, és nem állítható. Most kísérleteztem sokat, és akkor jön be a fehér fátyol, amikor a HDR-t bekapcsolom az android tv-ben. Szóval kikapcsoltam. 50Hz-en megy a 4k, de 60Hz-en szebb a kép nem szétesett része. Vettem ma egy hdmi premium high speed kábelt, ami jobb, mint amit kaptam a boxhoz. A folyamatos képszétesés megritkult és csak pár másodpercenként jelentkezett, viszont még mindig nem használható. Viszont a telekomos kábelhez képest megjelentek új színtér opciók (még RGB is) a 4k 50Hz-en. Az ügyfélszolgálat azt mondta, a 60Hz még általában nem működik, és a kábel is lehet probléma. A hardver lehet, hogy jobb, de a kodek beállítások mások lehetnek, meg lehet, hogy rátesznek utófeldolgozást, ami miatt romlik a kép.
 4. Az androidos tv képminősége rosszabb. mint a régi IPTV-jé. Az IPTV-t 1024i-ben használtam, az androidot három tévén HD, UHD kipróbáltam, 1k 60Hz-en és 4k 50Hz-en is (a 4k 60Hz-en a kép alsó fele szétesik). Mindegyik tévén mindegyik módban rosszabb a kép mint a régin. Valami szűrés vagy tömörítés festményszerűvé teszi a képet, illetve, olyan mintha valami párafüggönyön kersztül látnám a képet. Kérdésem, hogy ki lehet-e kapcsolni ezeket a szűrőket, akár szerelő segítségével gyári menüből? Ha lehet a következő frissítésben a beállításokba fel kellene hozni, hogy kikapcsolhatók legyenek ezek a szűrők. A saját tévén is a profik kikapcsolják/minimumra teszik a mindenféle reality creation szűrőket, mert csak mosottá teszi a képet.