Ugrás a tartalomhoz
 • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

  image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Panyo

Tag
 • Tartalmak

  3
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Bejegyzések, amit Panyo posztolt

 1. Az az igazság, hogy fogalmam sincs :/

  Emlékeim szerint amikor keresgéltem a megoldást, akkor láttam hasonló javaslatokat ezért kipróbáltam. De nem értem én sem,hogy ez mire jó.

  Viszont így működik minden. Illetve működne, ha most egy napja nem lenne az a helyzet, hogy látszólag minden ok, de nincs internet elérés a HGW-n és a routeren keresztl :) :/

 2. Sikerült megoldanom.

  Ha valaki ugyanezzel a kérdéssel errefelé vetődne, nekem az alábbi beállítás oldotta meg a gondot:

  • HGW PPPoE passthrough bekapcsolva
  • HGW-ben DHCP kikapcsolva
  • HGW-nek olyan IP kiosztása manuálisan, amivel azonos alhálózaton van a saját routerrel, de nem ütközik egyik, a saját router által kiosztott IP címmel sem
  • HGW LAN 1 portjából kábel a saját router WAN portjába
  • Smartboxból kábel a saját router bármelyik LAN portjába
  • saját routerben a PPPoE kapcsolathoz szükséges adatok megadása (a Telekom szerződésben szereplő felhasználónév és jelszó)
  • saját routerben multicast engedélyezve (nálam az Asus rotuerben az IGMP proxy és az IGMP snooping beállítás került engedélyezésre)
  • saját routerben DCHP bekapcsolva

  Nekem így van internet a az Asus-on keresztül és a Smartboxon is van TV adás.

 3. Sziasztok!

  Elnézést, ha a következő problémára már volt itt valahol megoldás, előfordulhat, hogy én vagyok a béna, de nem találtam. A felállás a következő.

  Egészen tegnapig adva volt egy Speedport HGW, egy IPTV boksz és egy saját Asus router. HGW port 1-ből kábel az Asus WAN portjába, HGW LAN 1-ből kábel az IPTV boxba, HGW-ben PPPoE passthrough bepipálva, ASUS-ban PPPoE adatok megadva. Asus felépítette a kapcsolatot, volt net az Asus által kiszolgált minden eszközön vezetéken és wifin is, emelett pedig még az IPTV is ment.

  Tegnap megérkezett az új androidos Smartbox. Gondoltam más dolgom nincs, mint régi boksz lehúz, új boksz a helyére beköt. Ezt meg is tettem, de TV adás nem ment rajta, vagy „Tartalom betöltése sikertelen” vagy „Nincs hálózati kapcsolat” hibákat kaptam. Mindeközben a Smartboxon az alkalmazásokkal (pl.: Disney+) tudtam streamelni.

  A keresgélés közben láttam, hogy optikai netnél az megoldás, ha saját routert is szeretnék haszánlni, hogy a PPPoE kapcsolatot az ONT és a saját router is létrehozza. Nálam nem optikai van, de gondoltam kipróbálom – természetesen nem működik: a HGW-re kötött Smartboxon most van TV adás, cserébe az Asus router továbbra is szeretne kapcsolatot létrehozni, de nem tud, így net nincs semmilyen eszközön, ami az Asusra van kötve.

  A kérdésem az lenne, hogy milyen módon lehet, illetve megoldható-e, hogy maradjon használatban az Asus router és mellette menjen a TV adás is a Smartboxon. Az Asus-t lehetőleg szeretném a rendszerben tartani, OpenVPN szerver megy rajta, DDNS van rajta beállítva, a port forwardok, és az otthoni NAS-on futó szolgáltatások is a fent leírt, alaphelyzeti felálláshoz lettek beállítva.

  Amiket eddig próbáltam:

  1.  Simán a régi IPTV box helyére kötni a Smartboxot (HGW LAN 2 portja). Azaz a HGW-ben PPPoE passthrough bepipálva, HGW LAN 1 portjából kábel az Asus WAN portjába, Asus kapcsolódik a nethez. Ebben az esetben van net az Asus-on keresztül, de nincs adás a Smartboxon.
  2. Ugyanaz mint az első verzió (PPPoE pass, Asus csatlakozik), de a Smartbox Wifin keresztül kapcsolódik az Asushoz. Olvastam is, hogy nem Wifin kellene használni a Smartboxot, nem is működött így sem.
  3. Smartbox az Asus LAN 2 portjára dugva vezetékesen. Itt is a HGW-n PPPoE passthrough, Asus megcsinálja a kapcsolatot, net van mindenen, de TV adás nincs a Smartboxon. Ennél a verziónál, ahol találtam bármit az Asusban ami IGMP/Multicast azt bekapcsoltam, IPTV portnak pedig a LAN 2-t adta meg, amire a Smartboxot kötöttem.

  Előre is köszönök minden választ/segítséget!

×
×
 • Új...