Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

colethegamer

Tag
  • Tartalmak

    5
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Bejegyzések, amit colethegamer posztolt

  1. Sziasztok,

     

    Pár hete nálunk is elérhető lett a Telekom, így be is köttettem de egyből PPPOE Passtrough-val tehét a saját routerem intézi a dolgokat, a telekomos eszköz csak a TV-re van kötve. 

    Szeretnék kívülről elérni pár belső eszközt, természetesen ezerszer csináltam már a másik szolgáltatónál a saját routeremen megadtam hogy a belső host IP címét illetve a külső és belső portot, ez eddig így ment is, most sajnos nem, gondoltam a telekom eszközén kéne megcsinálnom sajnos ott is megcsinálom de nem jön össze, lehet hogy ő nem látja a saját routerem LAN hálózatát mert más hálóba van ezért nem jó? Mi ilyenkor a megoldás? Biztos többszáz embernél kérdés volt ez. Köszönöm előre is.

    TELEKOM
     

    2022-11-12 21_01_27-Mi Router.png

    2022-11-12 21_01_10-Gateway.png

  2. Üdv ismét.

     

    sikerült is a telepítés, átállítottam a PPPOE PT módba ahogy írtad, tökéletesen megy a hálózat a saját routeremről. A TV-k pedig a telekomos eszközről. A telekomos eszköz osztja kábelen a 192.168.1.0/24-et az enyém pedig 192.168.0.0/24-et.

     

    egyetlen apró kérdés/probléma. Van itthon szerverem amin van Plex szerver. Mivel a telekomos beltéri egységen telepített plex klienst használom a TV hálózata nem látja az én szerverem hálózatát így nem tudom belső hálóból nézni a filmeket. Erre esetleg vmi routing megoldás valahogy?

     

    köszönöm!

  3. Üdvözlet,

    A jövő hónapban elérhetővé válik falunkban a TELEKOM optikai csomagja illetve TV szolgáltatása.

    Erre szeretnék váltani én is, de rengeteg rossz tapasztalatot olvastam a témával kapcsolatban, ha az ember saját routerét és hálózatát szeretné használni.

    Egy Xiaomi AX3600-as routerem van. Erre a routerre van rákapcsolva egy 24 portos switch és a hozzátartozó patch panel, így az egész házban mindenhova be van húzva  CAT6 kábel fali aljzatokon keresztül. A Xiaomi AX3600 intéz most mindent, DHCP, Port forwarding , WiFi stb... 

    Szeretném ha így maradna és semmit nem kéne változtatnom és minden maradna ahogy eddig annyi különbséggel hogy a TELEKOM adja a bejövő optikai szálat és a hozzátartozó bridge módban lévő routert.

    Megvalósítható ez a TELEKOMnál is ahogy az összes eddigi szolgáltatónál ahol COAX volt? Ha Igen, ez kihatással lesz a TV szolgáltatásra valahogy?

    Köszönöm előre is a segítséget, nagyon fontos lenne tudnom mielőtt megrendelem a szolgáltatást 2 év hűséggel.
     

    Tisztelettel:
    SG

×
×
  • Új...