Ugrás a tartalomhoz
 • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

  image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

GDav

Tag
 • Tartalmak

  40
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

  soha

Bejegyzések, amit GDav posztolt

 1. Ha a számlán IPTV előfizető vagy, akkor a Telekom szerimtem szóba sem fog állni Veled, ha DVB-C boxot igényelsz, mivel arra a szolgáltatásra elő sem fizetsz. Az, hogy eléred fizikailag, az egy másik dolog, de az 'adatlapodon' biztos nem fog megjelenni egyetlen ügyintézőnek sem semmiféle DVB-C lehetőség.

   

  1. verzió: Kérsz +1 IPTV boxot

  2. verzió: Szerzel valamilyen DVB-C boxot, akár használtan

  3. verzió: Használsz MindígTVt, de mivel ahoz is kell box, igy a 2. verzió olcsóbb lesz.

 2. Ha ezt az IPTV+analóg históriát egy előfizetésen érted, akkor nem kapsz semmit, hiszen IPTV előfizető vagy (hivatalosan). Ekkor Neked kell gondoskodnod, hogy az IPTV mellett a kábelen OPCIONÁLISAN elérhető analóg helyett DVB-C vételt tudd fogni.

   

  Ha külön előfizetésről van szó, akkor vszínűleg STBot kapsz.

   

   

 3. Ma kaptam választ az NMHHtól, a HD ügyben adott válaszuk az alábbi:

   

  Az Mttv. vonatkozó 74.§–a 2015. július 1-i hatállyal az alábbiak szerint módosult:
  „74.§ (1b) A 73. § (2) bekezdésében meghatározott azon műsorterjesztő, amely egy adott átviteli rendszeren HD minőségben is továbbít audiovizuális médiaszolgáltatást, köteles azon az átviteli rendszeren a közszolgálati médiaszolgáltató (1) és az (1a) bekezdés szerinti audiovizuális médiaszolgáltatásait, az (1) bekezdésben meghatározott feltételekkel, HD minőségben továbbítani.

  A hivatkozott bekezdés alapján tehát abban az esetben köteles a szolgáltató HD minőségben továbbítani a közszolgálati audiovizuális médiaszolgáltatásokat, ha az adott rendszeren más HD minőségű médiaszolgáltatást is továbbít az előfizetőnek.

   

  Nos, ettől sajnos nem lettem boldogabb.

 4. Mivel a BOXon is tudsz hangerőt szabályozni, így igen, a SCARTon áthaladó analóg hangerőt is tudod szabályozni.

   

  A SCART annyira 'egyszerű', hogy szerintem itt aligha lesz kompatibilitási probléma. Próbáltam Telekomos DVB-C boxot Samsung TVvel és Videoton Precision2000 TVt DVB-T BOXal, mindkettőn problémamentes volt ez a funkció.

 5. A 2 távirányítós megoldásra a nagyon régi TVk esetében azt a megoldást találtam, hogy SCART-al kell bekötni a TVbe a BOXot... Ebben az esetben a TV ki-bekapcsolását és csatornaváltást a BOX vezérli. Tapasztalataim szerint így nincs szükség a TV távirányítóra (ha csak nem kell a TV belső analóg tunerét használni). Ugyanezt a célt szolgálná a HDMI-CEC, amit persze az IPTV boxok nem támogatnak, S-Videon és kompoziton pedig értelemszerűen nem működik.

 6. Ma kipróbáltam a DTV előfizetéshez adott GCR boxot kártya nélkül és kiválóan működik. Mivel feltételezem jelentős raktárkészlet van belőle a Tnek, szinte biztos, hogy ezt fogják odaadni.

 7. Igazából szerintem csak azért nem teszik be a HDt, hogy mindenképp fizetned kelljen a STB bérleti díjat. 

   

  Ha bele kéne tenni kisebb csomagokba is a HD adást, akkor az összes SD BOXot cserélni kéne ingyen HDre, hiszen hivatalosan csak STBal fogható az adás és a teljes SD STB készletet gyakorlatilag selejtezni kéne, hiszen mindenkinek kötelező lenne biztosítani az MTVA HD csatornákat.

   

  Ha pedig azt mondja, hogy CAM-al nézhető, akkor ugyan nem kell kiszállítani x db HD STBot, de elbukják az STB bérleti díjakat. 

   

  Szóval mindenhogy buknának jelentős pénzösszegeket, ha DVB-Cn alapból HDt kéne adni. Ezért húzzák az időt. Aztán majd a felügyeleti szervük eldönti, hogy mi legyen.

 8. Szerintem akkor tegyük valóban helyre ezt a helyzetet. Az, hogy Te nem vagy hajlandó olyan berendezést alkalmazni, ami képes a felkínált alternatív vételi módokat kezelni, az szíved joga. Elmondtuk lentebb többször is, hogy az előfizetők 99% ának az az igénye és érdeke, hogy a hálózaton nagyobb adatátviteli kapacitás álljon rendelkezésre és a Telekom ennek megfelelően dönt a hálózat fejlesztéséről. Nem fogja érdekelni nagyon helyesen, hogy Te nem vagy hajlandó olyan végberendezést cserélni, aminek több mint 10 éve van STB MENTES alternatívája.

   

  Van ki nem szeret civilizációban lakni, ezért kiköltözik az erdőbe. De utánna nem veri a fák oldalát, hogy márpedig neki járjon oda ki busz, mert az kell!

   

  A részemről a témát lezártam.

 9. Azt nem értem, mit nem lehet ezen megérteni. A boltokban nem lehet kapny 1.44floppyt sem, mégsem szekálja senki az eladókat, hogy na neki most azonnal ez kell. A két betűs DVB-T szolgáltató is már megszüntette az egész országot lefedő analóg sugárzást teljesen érthető okokból. Minden tiszteletem a hagyományőrző embereknek és a kérdésemben semmi másod jellegű jelentés nincs, de Te esetleg lóval jársz dolgozni? Ugye hogy nem... Pedig régen csak az volt és elvitt a-ból b-be, de a technika fejlődött és most nincs ló a parkolóban, max munkavégzési, szórakozási céllal.

 10. Igaz, az analóg kínálat valóban kódolatlan, sajnos a saját esetemből indultam ki a Conax témánál. Jelenleg a HD adások csak Conaxal érhetőek el és mondjuk marketing szempontjából sem lenne utolsó azt mondani, oké, megszüntettük az analógot, de mindenféle STB szivatás nélkül mutatunk olyat, amire az elégedetlen hangok is azt mondják, oké, ha már kellett egy új TV, akkor legalább príma a kép ls van több csatorna is... Jelenleg ez most nincs.

 11. Bár én sem vagyok elájulva a Telekom ügyfelekhez való hozzáállásától, azt jegyezzük, az analóg csatornák számának a csökkentése/megszüntetése hosszú távon valóban nem kerülhető el. A technika fejlődik, az igények változnak, a cégeknek pedig a többség igényét kell kiszolgálnia és ezt a jelenlegi technikai adottságok között így lehet csak gazdaságosan megoldani. Sok olyan ipar van, ahol gazdaságossági okokból le kellett cserélni a korábbi technikát, mégis az emberek jelentős része elfogadta.

   

  A másik oldalról viszont szerintem ha már a Telekom ilyen 'drasztikus' lépésre szánja el magát, a lehetséges alternatívákhoz való hozzájutást meg kellene könnyíteni, úgymint csak Conax kártya kiadás maximum mondjuk 5 dbos tételben felár nélkül stb. Az, hogy ilyen mértékben IPTVre próbálja az embereket terelni, valóban egy elég 'kellemetlen' húzás...

 12. Tegnapi tapasztalat egy Philips lapos TV esetében, hogy nem szabad 'csak szabadon elérhető' módban keresni, mert nem fog találni 1 csatornát sem. Szoftverfrissítés után, szabad+kódolt üzemmódban találta csak meg a szabad adókat is... Hátha másnak nem kell 1 órát küzdeni vele.

 13. A DVB-C MPEG2 kódolással használja a saját csatornáit, nincs benne semmi 'IP' jellegű cucc, sima egyszerű TVs megoldás. Az IPTV esetében EuroDocsis csatornák mennek, technikailag megegyeznek az internetre használt csatornákkal, de itt 'kérés nélkül' szórják IP multicast megoldással az aktuális élő adást, aztán amikor valaki bekapcsolja a STBot, az beszól a központba, hogy ezt kérem, a központ megnézi jogosult e, ha igen, szól a modemnek, hogy a box felé továbbítsa az egyik multicast streamet. Azaz a modem 'belehallgat' a szórt információba és elkezdi 'belemásolni' a belső hálózatba a box felé.

 14. Jegyezzük meg, nincs közvetlen összefüggés a használható stremek és lefoglalt csatornák száma között HFC hálózat esetén. Alap esetben az összes csatorna fent van a hálózaton (amit legalább 1 valaki néz az adott körzetben) és a HGW váltogat a STB kéréséne megfelelően az adott multicast groupok között. Tehát ha 1 lakásban 10 boxxal nézik a 10 különböző adást, akkor sem jelent nagyobb terhelést a hálózatnak. Valószínűleg csak 'smucigság' és az ADSL hálózat limitje miatt van a stream limit, ADSL kivételével technikailag igazából nincs oka annak, hogy limitálják.

 15. Persze. Ha kap egy plussz boxot a DVD felvevő, akkor megy, de ahogy az IPTVt elkerülöm annak bonyolultsága miatt, ezt végképp elkerülném, mert a végén nem fogsz elférni a lakásban a beépített kütyüktől!  Akkor már inkább IPTVt válassz...

 16. Nos, ilyen használati szokások mellett az IPTV valóban 'körülményes'

   

  Én ebben az esetben igyekeznék minnél több tvt a beépített DVB-C vevőre kötni, már ha lapostvkről van szó. Ha régi fajta tvid vannak, akkor az alábbiakat teheted:

  -Új tvk és nézheted amit idáig

  -DVB-C vevők és nézheted amit idáig,

  -IPTVre váltasz és elfogadod

   

  ha lapostvid vannak, akkor hangold őket újra DVB-Cvel és marad minden a régiben, de pl lesz elektronikus műsorújságod

   

  Bár még sosem használtam DVD felvevőt, de van egy olyan érzésem, hogy azt elfelejtheted. Ha ilyen szolgáltatásra van szükséged, akkor IPTV+felvétel opció, nincs mese.

 17. Ha nem zavar egy box használata, a plussz távirányító stb, akkor jobban jársz, ha IPTVre váltasz DVB-C helyett a T jelenlegi hozzáállása mellet. DVB-Cvért akkor éri meg küzdeni (szerintem), ha a TVd alapból képes használni ÉS számodra fontos az egyszerű használat és nincs szükséged az IPTVn elérhető extrákra (DVR, filmkölcsönzés stb)

 18. Lehetséges, hogy a digitálisban benne levő családi csomagos adók, amik analógon nincsenek egyrészt a 'smucigság' miatt van, másrészt elképzelhető, hogy a jogtulajdonos szigorúbb szabályokat határoz meg, pl h pontosan el kell tudni számolni azon ügyfelek darabszámával, akik nézhetik az adást. Ezért is favorizálják az IPTVt, így könnyedén tudják a viselkedési szokásaidat figyelni, mikor mit mennyi ideig nézel, hova kapcsolsz, stb, sőt, kifinomult algoritmusok a kapcsolgatási stílusból azt is megmondják, kb hány személy használja ugyanazt a boxot. Mivel ez az információ kincset ér, ezért nem szeretik az analóg és DTV ügyfeleket...

×
×
 • Új...