Vegso79

Új tag
 • Tartalmak

  8
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Bejegyzések, amit Vegso79 posztolt


 1. 1 órája, acel írta:

  Régebben, de lehet most is, ilyenkor csak 2 csatornát+egy felvéte-t lehetett nézni.

  akkor egy időben nem lehet 3 tv-t nézni?


 2. 3 perce, acel írta:

  Lehet-e már 3 különböző (nem felvett) műsort nézni 3 tvn iptv mellett? @Vegso79

  Na ezt nem tudom,2 tv-t használunk állandóan a 3-dik vendég tv. 


 3. 2 perce, anonymus írta:

  Nagyon nincs választásod egy fajra  felvevős box van, és két fajta nem felvevős de ugyan olyan rosszak és ugyan olyan jók.  Modemből meg új létesítés esetén Sagemcom-ot kapsz, rézen  Zte, vagy Speedporot, Optikán meg valami Huawei-t.

  Nagyon kösz a segítséget és boldog újévet kívánok!!!


 4. 21 perce, anonymus írta:

  Itt vannak alternatív megoldások de legegyszerűbb egy utp kábel kihúzása hgw és a box közé.  Nem tudom pontosabban mire vagy kiváncsi ?

  Iptv  alternatív bekötése 

  Talán hat éve már hogy T iptv szolgáltatás elindulása mellet tette le a voksot, amivel xDsl és Optinet hálózaton is nyújthat tv szolgáltatást.  Ez alapjáraton nem lenne akkora gond, de  valljuk be oké mégis gond több okból. Nézzük a T álláspontját adok egy HGW-t amiből közvetlen útvonalat húzok a set top boxhoz utp kábellel és kész. Ez jó mert egyszerű és egy  kisebb kvalitású szerelő is meg tudja csinálni, viszonylag olcsón és kvázi hiba mentes megoldás. De valljuk be ez nem mindenkinek jó, vannak pöpet nagyobb igényű felhasználók akik teszem azt integrálni szeretnék egy meglévő hálózatba az iptv-t.  Ehhez  elhoztam most pár szituációt, ami a közösségi média felületein többször szembe jött velem.

  Egy utp kábel van a szobában, amire már rá van kötve a birodalmi lépegető. Nem akarok több kábelt nem is fér el stb

  100Mbps-on működik a  a következő megoldás ami elég egyszerű. Szét bontjuk a 8 eret 1,2,3,6 vagyis a sárga fehér, sárga, zöld fehér, zöld ereket kell jó helyre kötni. Majd a fennmaradó ereket 4,5,7,8 ugyan ezekre a helyekre kell bekötni csak egy másik csatlakozón. De ha nem akarunk ezzel szórakozni vegyünk két darab y utp osztót két toldót és kb 2000 Ft-ból meg is úsztuk.

  UTP_kozosites_PC.png                                                                                                                                        Forrás IT café

  Nem akarok kábeleket mert fúrni faragni kéne vezeték nélküli megoldások híve vagyok. 

  HGW és a Iptv beltéri egység közt egy vezeték nélküli hálózatot kell létre hozni. Ennek a hátránya hogy átviteli minőség messze alul maradhat a többi megoldáshoz képest, helyszíni felmérésé szükséges hozzá. Előnyei közé sorolható minimális szerelési munka, később könnyen áthelyezhetőek a végpontok.

   

  Vasbeton házban élek és különben is veszélyes az egészségemre és nem akarok kábeleket. 

  Semmi gond powerline azaz plc adapter lesz a számodra egy jó megoldás.  Történet két végére kel egy egy adapter ami a meglévő, elektromos hálózaton továbbítja az internetet. Viszont olyan formában hogy a szomszéd erre nem tud csatlakozni ami jó.

  PLC-550+-Duo-scenario_devices-xl-2954.jpg

   

  Van már egy meglévő csillagpontos koax hálózat a lakásomban. Nem akarok több kábelt, fúrást faragást. 

  Eoc technológia használata javasolt.  Meglévő koax hálózaton kerül továbbításra az iptv szolgáltatás, ami minimális többlet költséggel jár. Viszont nem fogyaszt áramot ami valljuk be jó dolog.  Ennek a megoldásnak hátrányaihoz sorolható talán az hogy, fix végpontunk lesz és nem lehet olyan könnyen A-bol B-be vinni. nagy.jpg                                                                                                                                  Forrás: www.telekom.hu

   

  Alternatív vezetékezési lehetőségek iránti igényt, szerződés kötéskor de legkésőbb létesítéskor jelezni kell. De jobb ha szerződés kötéskor kerül jelzésre, nem biztos hogy lesz minden szakértő kollégánál a kocsiban.  

  Eszközök

  Cable Vision EOC-IN:

  • egy összegben: 4 440 Ft
  • Telekom TV előfizetőknek 3 havi kamatmentes részletre (THM 0%): 1 480 Ft

  Technicolor TG234 WiFi Bridge:

  • egy összegben: 16 900 Ft
  • Telekom TV előfizetőknek 10 havi kamatmentes részletre (THM 0%): 1 690 Ft

  D-Link DHP-P509:

  • egy összegben: 11 900 Ft
  • Telekom TV előfizetőknek 10 havi kamatmentes részletre (THM 0%): 1 190 Ft

  Szia igen erre meg arra hogy látom több box-ok modemek vannak hogy melyiket érdemes választani?


 5. sziasztok iptv átálláshoz milyen kiépítési módok lehetségesek 3 tv+internet-hez?milyen megoldást ajánlanátok amikkel nem sok gond szokott lenni (beltéri,modem stb)?