sicpista

Új tag
 • Tartalmak

  5
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

sicpista a fórumon

 • Rang
  Tudományos tag
 1. Külön jópofa, ahogy a konkurens szolgáltatókat kicsillagocskázza a rendszer! :-D
 2. Kedves 'btz'! Én váltig a választás szabadságáról beszélek. Az a párszáz éves, igaz csak tré angol biztosítónál, a Lloyd-nál bármire köthetsz biztosítás. Feltéve ha megfizeted. De ezek a szolgáltatók nem kérdeznek. Valamely sajátos módszer szerint összecsomagolnak csatornákat és megengedik, hogy arról dönts, hogy kell vagy nem kell. Attila70! A gondolatmenet ugyan az. Ki a fene kérdezett meg Téged, engem vagy bárki mást, hogy akarom-e a portugál vagy éppen a lengyel állami csatornát? És persze, ha akarom akkor hajlandó vagyok-e ezért havi tízcsilló piculát fizetni? Voltam *****, ***** és most T-s előfizető az elmúlt 20 évben, de ilyen kérdést soha nem kaptam. Azt csak csendben jegyzem meg, hogy a magyar "közszolgálati" vagy inkább az adómból fizetett csatornák száma valóban világcsúcs a lakosság arányához mérten. De ez már színtiszta politikai kérdés. ;-)
 3. Bár erősen úgy látom, hogy "btz" barátunk az ördög ügyvédjét próbálja eljátszani, ki tudja milyen okból? Remélem nem gondolod komolyan, hogy ilyen *****ségeken törném a fejem? Kizárólag a rendszerben egyébként elérhető, német, osztrák, spanyol és egyéb csatornákról beszélek. Mellesleg miért lenne ördögtől való, hogy uniós tagtársaink közszolgálati csatornáit, akár egymás jobb megismerése, akár egymás nyelvének tanulása, gyakorlása okán gyermekeink nézhetnék, használhatnák. Az persze már önmagában is érdekes kérdés, hogy bár a technika simán lehetővé teszi, az ügyfeleknek nincs módjuk saját ízlésük, igényeik szerint összeállítani csatorna listájukat? Természetesen ilyen esetben az egyes csatornák előfizetési díját egyedileg kellene kidolgozni és persze a senki által nem nézett, igényelt cuccok el is sorvadnának. Az én olvasatomban ez a szabad választás lehetősége maga a valós piac lenne, szemben a jelenleg a szolgáltatók által erőből diktált rendszerrel.
 4. Nyilván félreérthető voltam! Nem azon háborgok, hogy ingyen kapjam-kapjuk ezeket a csatornákat, hanem azon, hogy miért nem az alapcsomag részei. Elég öreg és elég gazdász vagyok ahhoz, hogy tudjam, nincs ingyen reggeli! A "kötelezö"-séget válaszra sem méltatom.
 5. Régóta foglalkoztat, hogy az idegen nyelvű közszolgálati csatornákért milyen alapon kér pénzt a szolgáltató? Vajon a német anyacég egyetért-e azzal, hogy a német ZDF, az osztrák ORF és más hasonló állami csatornák szórásáért a magyar előfizetőknek - egyéb indifferens csatornákkal közös csomagban - keményen fizetni kell?