Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Törölt_tag7967

Tag
  • Tartalmak

    7
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Bejegyzések, amit Törölt_tag7967 posztolt

  1. Ekkor: 2017. 03. 27. at 9:33, 100wasser írta:

    Sziasztok! Ma reggel hívtak a T-től, hogy lejárt a hűségidőnk és rábeszéltek erre a "gyorsító" opcióra, aminek most kezdek utánaolvasgatni és nem minden világos... 20 megás ADSL netünk van, de a vonal csak 13 megát bír el, a következő a hálózati felállás itthon: ADSL modem + Asus wifi router + switch. A hálózaton van ugye egy PC, egy Synology NAS, valamint mobil eszközök wifin. A NAS-nak fix ip cím van kiosztva és a Synology saját DDNS szolgáltatásával tudok kapcsolódni hozzá kívülről, bárhonnan, ahol van net. Most viszont azt olvasom, hogy ezzel a gyorsító opcióval elvész ez a DDNS hozzáférés. Igaz ez? Mert ha igen, akkor most még van időm lemondani a dolgot.

    10napja történt meg az ominózus egyeztetés a Telkommal, mivel ez idő alatt semmi sem történt, ma felhívtam őket, mire a hölgy nekem is azt mondta, mint az egyik előző hozzászólónak, hogy a Netmánia M csomaghoz nem tudják adni a gyorsító opciót, csak az S-hez, így fogtam és lemondtam az egészet, ha ekkora a macera ezzel az opcióval, inkább nem kérek belőle. 

  2. 7 órája, b10up írta:

    Igazából szerintem a legjobban úgy jársz, ha nem tereled be fixen DSL-re, hanem a feltöltési szálat lefogod 50-70KB/s alá, a letöltések pedig mehetnek maxon. Beállítani is egyszerűbb és használni is jobb :D

    Köszönöm, így teszek majd és jelentkezem, ha valami gondom akadna.

  3. 2 perce, b10up írta:

    Ja igen, már az új szoftverben ezt lehet állítani, de akkor a letöltéseid is csak DSL-en fognak élni. Alkalmi letöltés nem gáz, de ha mindenki nonstop seedelne róla, szerintem hamar kapnánk adatkorlátot a 4G ágra.

    Elég az, ha rátolsz egy 50kBps feltöltés limitet, azt még csak DSL-en tolja.

    Az nem lenne gond, ha a NAS-os letöltések (torrent) csak ADSL-en jönnének le, most is úgy csinálom általában, hogy éjjel töltök le, azon a sebességen még egy 45GB-os film is lejön 10 óra alatt. A feltöltési limit most 5KB/s-re van állítva, az kb. annyi is (50kBps), ha minden igaz...

  4. 18 perce, b10up írta:

    Egyébként igen, lehetséges. Én is így érem el.

    Köszönöm, így már kezdem átlátni. A lényeg, hogy nem mondom le, meg gondolom a szerelő is segítőkész lesz, na meg itt van ez a fórum. ;-)

    A NAS-ban a feltöltés most is erősen le van szabályozva 5 KB/s-re. A letöltésre mennyire kell odafigyelni? Nálam van úgy, hogy egy nap lejön 30-50GB is, havi szinten olyan 600GB lehet. Ez mennyire probléma? De azt is olvastam, hogy a Huawei routerben be lehet állítani, hogy pl. a NAS felé csak az ADSL-t használja, nekem letöltési sebességre az is elég lenne.

  5. 42 perce, b10up írta:

    DDNS használható, de PPPoE PassThrough nincs (van, de ha bekapcsolod, elszáll a  4G mód addig és NAT-olt DSL-t kapsz csak vele. Szóval ha saját routert akarsz, oda DMZ-zni kell. NAS-hoz elég a port forward továbbra is.

    Kösz szépen. Ez most így elsőre kicsit kínai volt... :-) Ha lesz "gyorsító" opcióm, hogyan fogom tudni kívülről elérni a Synology NAS-omat? Lehetséges ez?

    A mostani ASUS routerem megszűnik létezni? 

  6. Sziasztok! Ma reggel hívtak a T-től, hogy lejárt a hűségidőnk és rábeszéltek erre a "gyorsító" opcióra, aminek most kezdek utánaolvasgatni és nem minden világos... 20 megás ADSL netünk van, de a vonal csak 13 megát bír el, a következő a hálózati felállás itthon: ADSL modem + Asus wifi router + switch. A hálózaton van ugye egy PC, egy Synology NAS, valamint mobil eszközök wifin. A NAS-nak fix ip cím van kiosztva és a Synology saját DDNS szolgáltatásával tudok kapcsolódni hozzá kívülről, bárhonnan, ahol van net. Most viszont azt olvasom, hogy ezzel a gyorsító opcióval elvész ez a DDNS hozzáférés. Igaz ez? Mert ha igen, akkor most még van időm lemondani a dolgot.

×
×
  • Új...