Ugrás a tartalomhoz
 • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

  image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Oomen

Tag
 • Tartalmak

  12
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Bejegyzések, amit Oomen posztolt

 1. 1 perce, konzolmester írta:

  Lehetséges akkor hogy pont rosszkor jött ez a hibrid router nálam,mert elég gyakran ledob a mobilhálóról az utóbbi napokban. Meg idegesít is mert nem tudom kitapasztalni, csak azt tudom amit forumokon olvasok. 
  Egyébként azt írták ph forumon, hogy 10Gb után 5mbitre korlátoznak, 30gb után 1mbitre. 
  De idáig úgy volt hogy egyszercsak hopp megszűnt az egész LTE, Ha töltöttem ha nem.
  Ezért varakgattam a fejem itt napok óta.
   

  Pontosan úgy van ahogy írtad ! Ha eléred a 10 GB korlátot nem szabad megszűnnie csak a sebességet veszik vissza és ezért irtam hogy pl seed-nél sem mindegy, hogy az alap 0,5Mb/s-et használod csak, vagy lassítással (+1Mbit)= 1.5Mbit-el , de megszűnni soha nem szűnt meg ilyenkor nálam.Volt olyan hogy megszakadt majd visszakapcsolt vagy egy restart után egyből de ennek nincs köze szerintem a torrenthez.

  A lényeg hogy igazából csak ha a mobilhálózat adatforgalma éri el a 10Gb ot akkor lassítják vissza ami kb 13-14Gb adatforgalomnál lesz mivel a 3-4 Gb ot az ADSL töltötte le nem a mobilhálózat mivel egyszerre megy a kettő. 

  Elvileg be lehet állitani a HGW -n hogy mihez NE használja a mobilhálózatot (Pl: torrenthez) de nekem nem sikerült még működésre bírnom ezt az opciót, hiába állítottam be akkor is használta a mobil részét.sajnos eddig senki sem tudott segíteni ebben.

  A napokban tényleg sokkal több a hiba nálam is 3 napig nem volt semmi egyszer csak megindult, náluk lehet a hiba, de összességében én nem szidom a rendszert mert még így is megéri , főleg hogy 5 hónapig nem volt semmilyen korlát sem a bekötéstől számítva nálam  .  

 2. Érdekes, mert én nem mondtam le a torrentről így sem, ugyanúgy torrentezek mint azelőtt igaz 10Gb után lelassul és visszaesik 18Mbit/s-re 60 helyett de az alap ADSL-nálam csak 10Mbit/s-et tud így lassítás után is +8Mbit/s-et kapok és egész nap 1300 Torrent fut gond nélkül...

  Még mindig gyorsabb így a net, mint gyorsító opció nélkül...bár ami engem illet szerintem a 10Gb korlát  kevés még ha nem is torrentezik az ember akkor is ...

 3. Nálam is már 3. napja nincs bonding  a szokásos " NoHybridAccessSupportforPPPAccessData " hibaüzenettel...eddig mindig magától helyreállt vagy egy restart segített ,de most nem.Épp kint volt a szervizes nálam tv hibáért és beszélgettünk egy kicsit és kiderült , hogy idén már lesz 2000Mbit/s-es optikai hálózat kiépítve nálunk, így már nem bosszankodom.Ahogy lesz alkalmam már váltok is  , és akkor a legnagyobb gondom csak az lesz, hogy nem 2000Mbit/s -el megy hanem csak 300Mbit/s-el...de szerintem azt ki fogom bírni ezek után.. :D

  - És ahogy ezt kiposztoltam a rendszer helyre is állt... 60Mbit/s Le és 10Mbit/s fel..előbb kellett volna ide írnom, hogy nem működik...:D

 4. Sziasztok!

  Eddig nálam tökéletesen működött minden február óta igaz 3 hónap korlátlan használat után lekorlátozták napi10Gb adatforgalom után, de most szept.1 én azt tapasztalom hogy eddig nincs korlát ...már 50Gb-ot szedett le és nem korlátozták még. 60Mbit/mp vel tölt le most is.

  Tud erről valaki valamit? Most leszedték a korlátot vagy nagyobb lett? vagy csak valami hiba?(remélem nem az) :) 

 5. 21 perce, Petyamester írta:

  Sziasztok!

  A szitu nálam is ugyanez, korábbi netmánia S -ről (10/0,5) feljavult 60/10-re, azonban a nekem is lecsapja egy bizonyos adatforgalom után. Hatalmasat csalódtam a Telekomban, ennek az egész "rendeltetés szerű használat"-nak a ködös természetében...  Annyi pozitívum akad, hogy amikor lelassítja a 4g-t akkor is nő a feltöltésem legalább a 0,5-ről 2-re... így nem fél óra egy kép átküldése messengeren hanem csak 10 perc :D Beletelt egy jó pár órába mire végigolvastam ezt a fórumot, de úgy látom azért régen nem voltak ekkora szabályozások. Mi lenne ha összefognánk, és valami kérvényt nyujtanánk be a Telekomhoz erről? Ez egy vicc, hogy 10gb-ot szabnak meg rendeltetés szerű használatnak...  Kijön egy 5gb-os patch H1z1-be és már a fele oda... a legszebb, hogy nem torrentezek agyba főbe, csak este munka után szeretném élvezni a "gyors" netet. ( hozzáteszem Deutsche Telekom munkatárs vagyok... ) 

  Nálam dettó ez a helyzet, de már nem bosszankodom, mert ahogy írtad így is több a fel-le töltés mintha nem lenne ez az opció.Ha lassítják még akkor is jól járok, ha meg nem, akkor élvezem a sebességet... ;)

 6. Nálam a HGW programjában látszik a jobb felső sarokban a térerő nagysága ami jelenleg 38. ablakban 56. télen mikor még nem lombozódtak a fák akkor meg 65 volt...sebességben nem változott, mindegyiknél azt irta hogy "GOOD" szóval már nálam 38-as térerőnél is stabilan tolta a 70/Mbit/s  -et semmivel sem volt gyorsabb 65-ön mint most 38-on. a HGW-n a 3 csíkból mindig 2 ég, ez már elég a teljes sebesség eléréséhez.

 7. 10 órája, gghrtz írta:

  A legegyszerűbb megoldás az, ha a torrent kliensben állítasz korlátot, ami a DSL sebeségeddel megegyezik. (Érdemes alá lőni kicsit). Aztán ha valamit tényleg gyorsan le akarsz szedni, addig ki tudod lőni a lassítást is. 

  Igen! ez volt az első ami nekem is eszembe jutott , mivel "elméletileg" CSAK akkor kapcsol be a 4G ha kihasználja az ADSL-t.

  Az igazság az, hogy bármekkorára állítom a sebességkorlátot torrenten mindenképp van 4G adatforgalom még akkor is ha a feltöltést a negyedére állítom mint amit az ADSL tud .Sőt, ha valamiért megszakad az ADSL akkor a 4G átveszi a teljes adatforgalmat.Nálam például 4 napig ment csak a 4G mert nem tudott visszacsatlakozni az ADSL.

  Mivel az első próbálkozásaim a Torrent sebesség korlátozásával nem hozott eredményt mivel MINDIG használja a 4Gt , ekkor gondoltam, hogy a modemben tiltom le a 4G-t mivel itt olvastam feljebb hogy meg lehet tenni...csak nekem nem jön össze...ekkor döntöttem úgy hogy ide írok hátha valaki leírja ennek a beállítását....

  Lehet az lesz a megoldás, hogy ha nem vagyok itthon és seedelni akarok akkor kiveszem a SIM-et... xD

 8. 6 perce, b10up írta:

  Pedig itt lesz. Torrent kliensben belősz egy fix portot, hogy ne random válasszon, azt itt feleszed a géped lanos ip-jére, amit fixbe teszel szintén. Mennie kell. Bár nem teszteltem, lehet szoftverbug is.

  Azt már próbáltam hogy a FIX torrent portját megadtam a BORDING USER FILTER LIST-ben de semmit változás...akkor is használja a 4Gt...

  a

  Type of rule:    Data traffic to fix target port - ra van állitva és megatam alatta a portot...de semmi !....port.JPG

   

   

 9. Sziasztok!

  Eddig nálam már 6 hónapja ment tökéletesen a gyorsító opció minden korlát nélkül hibamentesen, de most lekorlátozták napi 10-12 Gb adatforgalomra, és ezután belassul.(65/12Mbit-ről ---- 18/2.5Mbit-re)

  Huawei HA35 készülékem van.

  A kérdés az lenne, hogy hogyan és hol lehet beállítani hogy a Torrent csak ADSL-en menjen és ne használja a 4G-t?

  Mert ahogy észrevettem tényleg csak a FOLYAMATOS nagy mennyiségű adatforgalomkor (TORRENT) teszi rám a korlátot másnapig és ezt is csak akkor ha a 4G adatforgalom eléri a Kb.10Gb ot, ha nem akkor sokkal többet enged feltölteni korlát nélkül.(ami érdekes hogy 6 hónapig senkit sem zavart a napi 50Gb -100Gb sem...)

  Szóval a lényeg az lenne hogy egész nap mehessen a torrent csak ADSL-t használva, és bármi máshoz használná a 4G-t is.

  Én már próbáltam a BORDING USER FILTER LIST-ben állítgatni, de valamit elronthatok mert mindig használja a 4G-t.

  Ehhez szeretném a segítségeteket kérni ,hogy hogyan kell beállítani???!

×
×
 • Új...