Tamás86 Posztolva ekkor: 2022. december 26. Jelentés Megosztás Posztolva ekkor: 2022. december 26. Sziasztok, Találkozott már valaki olyan problémával, hogy a Telekomos routeren nem tud kiosztani fix IP-t a csatlakoztatott eszközöknek? Dhcp tartományon belüli a kiosztani kívánt fix cím, de folyamatos hibaüzenetet kapok. "Operation could not complete, something wrong happened." Azt az IP-t sem tudom fixre kiosztani amin éppen csücsül az eszköz, sem pedig teljesen ásikat. Van pár hálózati eszköz aminek kell a saját cím pl. NAS, nyomtató. Meg nem mellékesen állandón kiosztja duplán a címeket és IP ütközés van.... Köszi a segítséget! T. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
1 Mohos Tamás Posztolva: 2023. január 12. Jelentés Megosztás Posztolva: 2023. január 12. nalam is ugyanez a problema. a response-ban ennyit latok: code: 16777236 description: "XMO_REQUEST_ACTION_ERR" Device info: Hardware Version 3.0 Software Version SGFm100210 GUI Version 1.110.96 ennel a verzional nincs ilyen problema: Hardware Version 2.5 Software Version SGFm10003C Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
1 Didimusz Posztolva: 2023. január 20. Jelentés Megosztás Posztolva: 2023. január 20. Sziasztok, Nálam is ugyanez a verzió és probléma. Valahol olvastam, hogy tudnak az anomáliáról a gyártói oldalon. Viszont úgy gondolom, hogy a Telekomnak lépnie kellene ez ügyben. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
1 Steve Posztolva: 2023. január 30. Jelentés Megosztás Posztolva: 2023. január 30. Üdv, most szembesültem vele... A régebbi típussal nem volt probléma! Ez így egy rakat sz...rkupac kedves telekom!!!!!! Kénytelen vagyok más eszközre bízni a port forward-ot, mert így lehetetlenség dolgozni! Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Aaftorn Posztolva: 2023. február 3. Jelentés Megosztás Posztolva: 2023. február 3. Ugyanebbe futottam most bele. Bár azért váltottam mert az előző router néha egyszerűen eldobta egy-egy ethernet portját, és csak akkor működött tovább a házi szerverem ha átdugtam egy másik portba vagy újraindítottam a routert (amivel viszont kaptam új public IP-t és konfigurálhattam újra a VPNes eszközeimet amik hazacsatlakoztak), de lehet hogy ha ezt tudom akkor maradok a régi routernél. Egy ocsmány workaroundot találtam: kihúzni a szervert, átírni a DHCP range-et arra az egy IPre amit szeretnék, bedugni a szervert; utána vissza is lehet állítani a range-t. De nem tudom ez mennyire megbízható / kompatibilis-e több eszközzel. Remélem hamarosan lesz egy firmware update ami megoldja, mert más eszközöket is szeretnék fix IP-re rakni a későbbiekben. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
Kérdés
Tamás86
Sziasztok,
Találkozott már valaki olyan problémával, hogy a Telekomos routeren nem tud kiosztani fix IP-t a csatlakoztatott eszközöknek?
Dhcp tartományon belüli a kiosztani kívánt fix cím, de folyamatos hibaüzenetet kapok.
"Operation could not complete, something wrong happened."
Azt az IP-t sem tudom fixre kiosztani amin éppen csücsül az eszköz, sem pedig teljesen ásikat.
Van pár hálózati eszköz aminek kell a saját cím pl. NAS, nyomtató.
Meg nem mellékesen állandón kiosztja duplán a címeket és IP ütközés van....
Köszi a segítséget!
T.
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon
4 válasz erre a kérdésre
Ajánlott posztok
Csatlakozz a közösséghez!
Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.