Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Technicolor FGA2233 DHCP probléma

ClanishCoffee

Kérdés

Sziasztok,

Szeretném a segítségeteket kérni a fent említett routerrel kapcsolatosan.

Nagyjából 2.5 hónapja anomáliákkal kűzködünk a Windowsos gépeinkkel ezen a Telekomos routeren. Történetünk úgy kezdődött, hogy egyik pillanatról a másikra nem csatlakozott fel munkahelyi VPN-re DNS problémára hivatkozva. Se Cisco AnyConnect-el, se FortiVPN/OpenVPN-el. Ugyanúgy bizonyos weboldalakat (pl. jegy.mav.hu) nem töltött be DNS problémára hivatkozva. Ezek a hibák csak Windows-os gépeken jöttek elő, Mac-en, iOS-en, illetve Linux-on tökéletesen működött minden. A hiba előjött kábelen keresztül és Wifi-n keresztül csatlakoztatva is.

Próbaképp csatlakoztattam kábelen keresztül egy TP-Link routert a Technicolor routerhez, és hát nagyon érdekes módon minden tökéletesen működött azon keresztül. Felment a VPN-re, bejöttek azok az oldalak amik eddig nem, stb... (A TP-Link-es router más alhálozatban osztott címeket)

Megoldásképp az ügyfélszolgálat kikapcsolta a publikus IPv6 cím osztást és nagyjából 2 hétre meg is szűnt a problémánk.

2 hét elteltével megint előjöttek ugyanezek a hibák. Ekkor feltűnt, hogy a Windows-os gépek csak IPv6-os címet kaptak DHCP-n, IPv4-eset nem. Kikapcsoltuk az IPv6-os címosztást, de a hiba nem szűnt meg. Sőt, továbbra is csak IPv6-os címeket osztott a gépeknek, IPv4-et nem. (Hiába állítottam be router-en vagy gépen, nem kapott sose IPv4-es címet)

Ekkor kicserélték a routert és nagyjából megint két hétig tökéletesen működött minden. Utána ügyfélszolgálattal egyeztetve megint kijöttek a helyi kollégák, ám sajnos semmire nem jutottak.

Tegnap megint egyeztettem az ügyfélszolgálattal, ahol kiderült, hogy a Telekom tud a DHCP problémáról. Tanácsként azt kaptam, hogy router-en belül osszak statikus IPv4-es címet a Windows-os eszközöknek. Hiába osztok nekik, sajnos nem kapják meg, továbbra is csak IPv6-os címet kapnak...

Esetleg valakinek van bármi ötlete, hogy mi tévő legyek? (Lassan veszek egy külön router-t a Windows-os eszközöknek ami csatlakoztatva lesz a Telekom-os routerhez...)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

0 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

Még nincsenek válaszok erre a kérdésre

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Új...