asiandream0

Gyorsan merül az akkumulátor

Kérdés

Tisztelt Mindenki/lehetésges segítők!

 

 

Olyan kérdéssel fordulnék segítséghez, ami kicsit összetettebb és nem is biztos, hogy hiba... február 15-én vásároltam online egy LG G2 mini készüléket, amivel nagyon meg is voltam elégedve, illetve még most is az vagyok, de sajnos problémém adódott.

 

Az elmúlt egy héten azt tapasztaltam a készülékkel kapcsolatban, hogy borzasztó gyorsan merül az akkumulátora. Telefonálásra, sms-zésre és internetezésre használom, és nem lógok rajta minden nap, nincs a kezemhez nőve, mégis... este mindig fel kell tennem töltőre, reggel 100%-os töltöttséggel leszedem, majd talán ha maximum fél órát használom és nap végére mindig 10%-ra csökken. (A futó alkalmazásokat be szoktam zárni, nincs rajta semmi felesleges alkalmazás sem, ami enné az energiát).

 

Ötletek illetve teendők ezzel kapcsolatban? 

 

Köszönöm szépen előre is! 

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

1 válasz erre a kérdésre

Szia!

 

Tudnál képernyőképeket megosztani az akkumulátorhasználatról? (Bár az túl mély statisztikákat nem mutat, de kiindulási alapnak nem rossz.)

 

Nem volt olyan alkalmazás, amelyet nemégiben telepítettél fel? Ha nagyjából akkortól merül gyorsan a telefonod, akkor az egy lehetséges hibaforrás, így a törlését javaslom.

 

Ha nem lesz kézzelfogható oka a gyors merülésnek, szükség lehet egy gyári adatok visszaállítására (illetve így látatlanban is ezt tudom javasolni, mint abszolút megoldás), viszont ebben az esetben minden törlődik a telefon belső memóriájából (a SIM és a microSD érintetlen marad – utóbbi nem feltétlenül, több telefon is felajánlja, hogy formázza a memóriakártyát is, de ez opcionális), így szükség lehet biztonsági mentés készítésére a fontos adataidról (képek, videók, valamint telefonszámok, ha azokat a belső memóriában tároltad).

 

Ha még ez sem oldja meg, akkor lehet gyanakodni hardveres problémára, azaz az akkumulátor hibájára. Mivel februárban vásároltad a készüléket, az akkumulátorra is érvényes még a garanciád, innentől pedig adott a teendő – persze reméljük, nem lesz szükség a garanciáztatásra.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Hozz létre egy fiókot vagy jelentkezz be a kommenteléshez

Ahhoz, hogy kommentelhess, tagnak kell lenned.

Fiók létrehozása

Hozz létre a közösségünkben egy új fiókot. Igazán egyszerű!


Új fiók regisztrálása

Bejelentkezés

Már van fiókod? Jelentkezz be itt!


Bejelentkezés most