Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Xperia Z3 vagy galaxy s5 Neo


Törölt_tag5527

Kérdés

Xperia Z3 vs Galaxy s5 neo
Affelol szeretnek erdeklodni, hogy ha az ar-ertek aranyt nem vesszuk figyelembe melyik keszulek a jobb, melyiket erdemes megvenni?
A z3-nak 1,5 szeres a RAM es a CPU is jobb, de megis olcsobb. Ez azert van mert sony es nem samsung, vagy mert rejtett hatulutoi vannak?
Koszonom a valaszokat

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

1 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 0

Tisztelt Aduci!

Van amibe az S5 Neo jobb, van mibe a Z3. Ha a nyers adatokat nézzük, akkor a Neoban egy 8 magos Samsung által fejlesztett Exynos chipset van, míg a Z3-ban egy Snapdragon 801-es chipset 4 maggal. Ram memória szempontjából a Z3 áll jobban (3GB, Samsung: 2GB). A kijelző panelje is teljesen más technológián alapul, a Samsung az SuperAMOLED, a Z3 pedig IPS LCD. Az amolednek sokkal élénkebbek a színei, illetve fekete háttérképnél igen energiatakarékos tud lenni, hátránya hogy hajlamos beégni, de ez csak extrém használási körülmények között fordulhat elő, a mindennapokban nem túl gyakori jelenség. A kamera megapixelszámokban a Z3 javára szól, de tudjuk, hogy a megapixel nem minden, sok minden más tényezőt is figyelembe kell venni. Akkumulátor szempontjából a Z3-nál 2 napos akkuidőt ígér a Sony, plusz támogatja a vezetékes gyorstöltést is, míg a Samsung az nem támogatja. Z3-nak 3100 mAh kapacitású akkuja van, az S5 Neo-nak 2800 mAh.

Lényegében mindkettő a maga nemében kiváló készülék, a kérdés, hogy melyik dizájn/márka felé kacsintgatsz inkább. Mindkét készülék víz- és porálló, processzorban a Neo nyer, memóriában, kamerában és akkumulátorban a Z3. Illetve Samsung javára szól még, hogy van benne pulzusmérő szenzor a hátlapján, ha ez érdekes lehet a számodra. 

Személy szerint a Z3 felé hajlok, nekem különösen fontos az akkumulátoridő. Ajánlom figyelmedbe még a Huawei P8-t, Néhány EU országban a második legnagyobb mobilgyártó, több díjat is nyert a P8. Érdemes ránézni, sokan dícsérik.

Remélem azért tudtam segíteni és sikerült eloszlatni a kételyeket, ha esetleg van bármilyen kérdésed a készülékekkel kapcsolatban, nyugodtan írj.

Üdv:
Laci

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...