Minden aktivitás

Ez a folyam magától frissül   

 1. Ma
 2. router

  Üdv! Költözés után Telekom mellett döntöttem Internet terén. Kaptam egy ZTE Speedport Entry 2i routert. Használtam DDNS-t, noip.com-nál. Sikeresen beállítottam, hetekig működött is, majd egy szép napon ez megváltozott. Sokáig hanyagoltam idő híján, de most megpróbáltam a végére járni, eddig kevés sikerrel... Ami biztos, hogy hiába frissül be az IP címem a hostname-hez, nem érem el a router-t az internetről, még IP alapján sem. Pingelni sem tudom, sima get request-re se jön semmi válasz. Valaki tudna segíteni, hogy merre menjek tovább? (Újraindítást már próbáltam...) Köszönöm előre is. Device Type Speedport Entry 2i Device Serial No. 268EG8JF8H01985 Hardware Version V1.0.1 Software Version V1.0.0_HU_T3P2 Boot Version V1.0.1
 3. Tegnap
 4. Nálatok renden működik az app? Nálam folyamatosan kilép és nem tudok visszalépni csak a 3-4. próbálkozásra.
 5. Sziasztok! Próbálok érthetően fogalmazni. Adott egy Sagecom F@st 5655v2 DTAG modem a ház földszintjén. Az emeleten egy D-link DIR-842 (AC1200) router. A stabilabb sávszélesség miatt lett összekötve a kettő földszintről jön fel a telefon(?) kábel be a routerbe és abból megy egy másik a set-top-boxba, plusz a laptopba. Van tv-adás is és az internet is működik, viszont a set-top-box úgy viselkedik, mintha nem lenne a hálózaton egy másik winchesteres vevő, pedig van. Nem tudok élő adás tekerni vagy megállítani, se felvenni és nem látom a korábban felvett műsorokat. Korábban egy szerelő említett valami beállításokat a routeren belül, ami megoldja, de nem emlékszem rá. Ipv6-ról, meg DHCP beállításokra emlékszem, de nem pontosan. Ha valaki tudja mit kell beállítani a routeren, azt nagyon megköszönöm. Péter
 6. Utolsó hét
 7. Szép napot Kiváncsi lennék rá, hogy a jelenlegi status úgy néz ki, ahogy kellene? Éveken át 2-3 MB volt az elérhető sebesség, az is ingadozva. Hibabejelentést tettünk, kimentek a szomszéd faluba levő ?végponthoz? s valamit cseréltek, így már nagyduzzogva jon néha 6-7Mb is, de az is úgy, hogy ha 2 eszkozről netezünk már necces, hogy mindegyiken sikerül... Szomszédoknál 15-30 Mb is megy sokszor, holott havonta ki-be kapcsolják a szolgáltatást nekik fizetési elmaradás miatt... Érdemes kutakodni a hiba miatt, vagy fogadjam el, hogy félreeső helyen lakunk s le van terhelve a rendszer, ezért nekünk csak ennyi jut? 2019-ben? Üdvozlettel: Dorner Rolf
 8. Szimplán úgy éreztem, hogy azért elfér egy tisztességes reagálás a szándékom miértjéről, ha már ezt a bizonyos igényemet egy szarkasztikus hozzáállással méltatták. Köszönöm a két felajánlást a privát párbeszédre! Bár írtam a Tcom ügyfélszolgálatánk, de ha sokáig nem válaszolnak, akkor élek a felajánlott lehetőséggel! Nem vita keltés volt a szándékom, csak sajnos nem vittek közelebb a megoldáshoz az eddigi tanácsok az én egyéni igényeim miatt. Nyilván megoldás lenne, ha csak ez miatt okos telefont vennék és használnék vagy egy éven át harcolnék jogi úton, hogy ne hárítson el a rendőrség, stb. de na...
 9. Hello @Sounder, semmivel sem bonyolultabb, mint bárhol részletek a Té honlapján
 10. Új Telekom ügyfél vagyok, s a világért sem tudom kiokoskodni hogyan tudnám lehallgatni a hangpóstámba esetleg érkezett üzeneteket. Voltam már más mobil cégek ügyfele is, ahol ez sokkal egyszerübb volt. Úgy érzem a magyar Telekom bonyolultabbá teszi ezt mint kellene.
 11. Gondolod, hogy ezen nem vagyok túl? Minden lehetőt megpróbáltam. Már teszteltek is egy ilyen típust, de azon az enyémnél eggyel korábbi fw volt, azzal működött. Az érdekes az, hogy Linux Mint és Manjaro Linux alatt kap natolt IP címet az eszköz, Win 7 Pro alatt nem, bár az internet manager program jelzi az aktív LTE hálózatot, a Windows hálózatkezelőjében pedig látszanak a bejövő és kimenő csomagok, de semmit nem lehet megpingelni. A Mac-es internet manager is működött addig, amíg le nem tiltották a 32 bites alkalmazások használatát. Álmomban sem gondoltam volna, hogy egy Telekom által forgalmazott eszközt a vásárlás után közvetlenül Win 7 alatt is tesztelni kellett volna. Eredetileg ugyanis Mac-hez vettem.
 12. A témát érintően érdemes ezt https://www.nytimes.com/2019/02/23/business/cell-phone-addiction.html elolvasni.
 13. Ez lehetséges, de a szolgáltatónál is jó lenne olyan, hogy számtartományokat lehessen blokkolni, ahogy az emeltdíjas számoknál erre van lehetőség.
 14. És ennek mi köze van a topic cínében megadott témához?
 15. Azért azt tudni kell, hogy a rendőrségi eljárással, vagy határozattal kapcsolatban is panasszal lehet élni a rendőrségen, ha nem adnak neki helyt, akkor az illetékes ügyészséghez kell továbbítaniuk, aki elbírálja. Ekkor ha ők is elutasítják, akkor ennek az ügyészségnek is van fellette ügyészségi szeve, a legutolsó ilyen szerv a Leggfőb Ügyészég. Ha itt sem adnak helyt akkor a magyar jogrednszer lehetővé teszi ennek az elutasító határozatnak a bírósági felülvizsgálatát, és adott esetben a bíróság határozhat úgy is, hogy le kell folytatni az eljárást, ha meg nem akkor van további jogorvoslati szerv, de ennek a hosszú volta miatt nem írom le.
 16. Nem tudom, mit nem értesz? Látom csak vitatkozni akarsz. Ha kicsit normálisabban állnáll hozzá, akkor tudnék segíteni de így nem. Ismerem a központokat, azok programozását, és jogi ismereteim is vannak, tehát a jogzsabályi részét is ismerem. Ha nem hagyod hogy segítsek, akkor old meg magad. Ha mégis meggondoltad magad, akkor jelezd prívátban, de csak ha nem vitatkozni akarsz.
 17. Ilyesmi. Nem tudom Steve Jobs vagy Bill Gatse is ezt mondta volna-e, hogy ördögtől való, de az letagadhatatlan tény, hogy interjúban vallották pl. ők is, hogy nagyon erősen lekorlátozták bizonyos tinédzser korukig gyermekeiknek az okoseszközök használatát, (heti pár hétvégi óra). Illetve neves pszichológusok is kifejtették a társadalmi veszélyeket ezzel a témával kapcsolatban, vagy a NASA-nal konkrétan az egy szűrőkérdés, hogy gyermekkorodban milyen szinten ismerkedtél a számítógéppel? És ha a válasz, hogy alapvetően sokat használtam (mint általános felhasználó), akkor bizonyos területű állásokra alkalmatlanak is ítélnek. Bele lehetne menni szakmai szemmel, de mindenesetre attól, hogy a nemszakmai közege alapvetően közröhejként titulálja, ha valaki tudatosan korlátozza magának és gyerekeinek különböző módszerekkel, hogy mennyire legyen független a virtuális vagyis magyarul mondva képernyőélettől és benne mértékletes az még nem jelenti azt, hogy egy lenézendő problémaként értékelhető az enyémhez hasonló. Aminek jelen információim alapján nincs konkrét indoklása a szolgáltató közönyösségén kívül.
 18. @Wolfi, üzleti csomagod van? ha igen, akkor azok némelyikében a privát-céges hívások szétválasztása miatt lehet ilyen mégis (mármint konkrét számok szűrése). mindenesetre lassan elvarrunk minden szálat, de nem nagyon jutunk a megoldás közelébe. ha gondolod, írd le privátban kicsit részletesebben a hátteret (nem kellenek adatok, csak általában, hogy mi van, hogy van, gyanakodsz-e valakire, beleszól, nem szól, milyen gyakoriak, lehet-e összefüggésben a plakáttal, ilyenek), aztán hátha tudok valami tippet (unokahúgomnál volt ilyen, azt intéztük)
 19. airties

  Hello, @Oberon, akkor egy cipőben
 20. Pontosan ezt írtam és írták mások, hogy nincs ilyen. Amiről te írsz, az okostelefon képesség. De azt nem szeretnéd, mert ördögtől való
 21. Ajj, ez nem jó hír
 22. airties

  Csak okulásul. Kollégával összebeszéltünk, ő vett egy Strong szettet, én egy AirTiest. Ő az USB csatlakozó, én a név miatt választottam. Mindkettő duo és baba. Csak nálam nagyobb a ház, így kevés a duo Azon gondolkodtam, hogy visszaadjam és cseréljem egy jó nagy ax-es routerre vagy vegyek hozzá még egy párat. Használtan persze. Végül mivel árban ugyanott lett volna mindkét megoldás, de lefedettségben a sok mesh szerintem biztos nyerő, ezért efelé megyek...
 23. Pontosan ennek az anonim fajtának a hiányára hívtam fel a figyelmet, mert konkrét számszűrés viszont van. Felajánlotta az ügyintéző, hogy adjak meg feketelistára számokat, de aztán lassan megértette, hogy nem konkrét szám szűrését kérem, hanem a rejtett típusba tartozó hívásokat szeretném blokkoltatni. Erre hosszan elgondolkodva ennyit mondott, hogy ő nem tudja, hogy azt hogy kellene, mert a számítógépe nem ajánl fel neki ilyen fajta szűrési lehetőséget.
 24. Az EHT pl. az információgyűjtést szabályozza és ez esetben nyilvánvalóan nem erről van szó. A rejtett számok szűrésére semmilyen konkrét kitérés nincs benne. Egy ismerős meghallgatása és más fórumok olvasás alapján úgy láttam jelenleg, hogy kb. értelmetlen időtöltés ez ügyben a rendőrséghez fordulni, mert rendszerint azt szokták ajánlani, hogy váltsak számot, ha nincs olyan szintű indoklásom (életveszély), hogy pert indítsak. Magyarán nem fog segíteni semmit a rendőrség.
 25. Nincs ilyen szolgáltatás, valahol lent ezt is megírta már valaki...
 26. Személy szerint azon a véleményen vagyok, hogy rohadjon meg minden zaklató... Viszont nem tudom a részleteket és nem én mondom meg, hogy mi legyen velük. Az biztos, hogy nem is az EHT által szabályozott Telekom, ahogyan ezt előttem már többen bölcsen leírták. BTK kategória, menj a rendőrségre, a többi lehetőség meg szintén lent...
 27. Üdv! Köszi a választ! Nekem a belépéssel nincs gondom. Egyetlen probléma, hogy bármilyen háttértároló csatlakoztatása esetén folyamatosan újraindul. Másik gond, hogy ugyanezt csinálja ha az ip kamerát csatlakoztatom, de ha switchet teszek rá, és abba dugom a kamerát, akkor semmi gond nincs.
 28. Nem értem az ok-okozati összefüggést az indoklásodban. Az hogy úgy szűrje a rejtett számokat (az összes rejtettet), mint egy konkrétat (,és ilyen utóbbi szolgáltatást lehet igényelni jelenleg is), azzal hogy adja ki nekem a rejtett fél számát? Marhára nem érdekel senki rejtett hívásának a száma, csak egyszerűen szűrje meg ezeket a fajta hívásokat! Ez a hihetetlen nagy kérésem.
 1. További aktivitások betöltése