Minden aktivitás

Ez a folyam magától frissül   

 1. Ma
 2. Kedves Ádám! Segítséged köszönöm. Próbáltam újra telepíteni a csatornákat, ki-be kapcsolni az általad említett lehetőségeket, megmértem az antennakábelt, eremény nincs. Megpróbáltam áttenni egy másik helyiség másik aljzatára, hátha a fali csatlakozóval van valami, ugyanaz. A TV csatornabeállításánál próbáltam az Ausztria és a Németország lehetőséget eredmény nélkül. Emlékeim szerint a probléma még tavaly év végén kezdődött. Jeleneleg a CNN-nek és a rádióadóknak van hangja. Kovijani
 3. Tegnap
 4. Számomra nyilvánvaló. Amúgy érdemes mérlegelni; EU-ban nem mindig éri meg egy másik SIM. Pl. 3 napot nyaralsz Szlovákiában, vagy egy környező országban, ilyen esetben nem éri meg SIM-et venni. De ha valaki mjuk EU-n kívül utazik, és egyes helyeken olcsón tud venni több GB adatforgalmat tartalmazó kártyát, az ne *****akodjon kevés netet tartalmazó csomagokkal, amik ráadásul horribilis árazással rendelkeznek. Az is megoldható amúgy, hogy az itthoni számról telefonál, másik SIM-ről meg megy a net, ha DualSIM-es a mobil. (Ha meg nem, akkor érdemes egy másodlagost beszerezni ideglenesen.)
 5. sagemcom

  Köszönöm, megpróbálom
 6. sagemcom

  Jelentsd be, javítani fogják. Nekem egyszer még kábelnet volt, és azon össze-vissza járt az óra. Kb. a 4. bejelentés után visszahívtak, hogy tényleg :), javították.
 7. sagemcom

  De nem jár pontosan, siet másfél órát
 8. sagemcom

  Sehogy, cmts órája szerint jár.
 9. Nem is értem, hogy miért nem nyilvánvaló, hogy külfoldön eldobható SIM-et kell jasunálni, aminek többnyire jobbak a feltételei mint az itthoninak. Persze ha kell az ismert hívószám, az más.
 10. Én biztos nem hagynám annyiban, a helyedben portcserét (portátterhelést) kérnék, az lényegtelen, hogy nekik kényelmetlen ezt megcsinálni. Hivatkozhatsz arra, hogy a VDSL-ed nem az optimális profilban van.
 11. sagemcom

  Időt hogy lehet átállítani az eszközön?
 12. Szia, Csak a Travel & Surf World csomagot találtam, ami EU-n kívül is használható, viszont az általad említett Hawaii-szigetek nincsenek közöttük. Azt ajánlanám, hogy vásárolj egy eldobhatós SIM-et, amihez adnak egy nagyobb mennyiségű adatforgalmat.
 13. Kint nyaralunk Hawaiin feltöltős vagyok indulás előtt kb 20.000-et töltöttem a kártyámra adatroaming bekapcsolva... van vmi opció hogy tudjak itt használni netet? Természetesen csak online tudnám intézni mivel már kint vagyunk
 14. @btz Nem azonos teljesítményeken kell összehasonlítani az ADSL t a VDSL el hanem (nagy távolság csillapítás esetén) az elérhető max teljesítménnyel. Ez ADSL-en jóval több volt (18 vs 14). De ha át tudja rakatni magát egy nagyobb teljesítményű profilba akkor kaphat vdsl-en is ugyanannyit mint adsl-en: (LINK) Persze hogy ezt meg tudja-e neki csinálni valaki az más kérdés..
 15. Most például elég jó a net (29,6 Mbit letöltés és 20,4 Mbit feltöltés) délután 3 után kezd el drasztikusan leesni a sebesség. 3 szinten osztjuk meg mi is a netet 3 TV, sok mobil kütyü. A Sagemcom mellett egy Tenda A301 extendert használunk.
 16. @btz Így ahogy mondod logikusnak tűnik. Azokból a diagramokból láttam már valóban sokfélét, és saját bőrömön csak annyit tapasztaltam, hogy amióta átkapcsolták, lassabb, ezért helytelen következtetést vontam le. @Tamas586 Bejelentést küldhetek, de ahogy btz is írta, így is a minimum fölött van, szóval nagy az esélye hogy passzolnak, mert hivatalosan nem hiba. Azért kellemes meglepetés amikor pár éve verekszel jobb hálózatért, erre azt a kicsit is megfelezik ami eddig volt
 17. igen, ez egy nagy, több szintes ház sok igényes és ideges felhasználóval :-), így nem is egy hanem három wifi access point van kialakítva wifi routerekből (2 tp-link, 1 asus) Más: Az, hogy vonalhiba van, az meg tudod te is nézni, lásd. a fenti bejegyzéseket.
 18. @Tamas586 Ha az Output Powerre gondolsz, az pont hogy a kimenő adásteljesítmény és VDSL2 esetén az közel a maximumon van.
 19. Szia, Nálunk is állandóan szakadozik a vonal, de lehetséges hogy kábelprobléma is van, mert egy szakaszon benőtte a kábelt a borostyán. Elméletileg Otthoni internet 250-es csomag van, de legjobb esetben is csak max 46MBit-et mért a speedtest.net, de az esetek többségében ez alig éri el az 5MBit-et, ami azért is kellemetlen, mert a telekom szerint ennél a csomagnál a 15MBit a garantált. Ha jól értem, akkor te egy Wifi routert használsz a sagemcom saját wifije helyett?
 20. @Xaba Ahogy látom nálad az egyetlen lényegi különbség hogy a lejövő jel teljesítmény kevesebb mint a felére esett. (18-ról 14dBm re), így nem csoda.. Sajnos a magasabb modulációs módokat a berendezések csak kisebb teljesítménnyel tudják előállítani. Nem tudom le lehet-e ezt korlátozni (8b vagy 8a profilba rakatni), mert akkor újra megnőne a teljesítmény és a sebesség is nőne. Talán egy hibabejelentéssel próbálkozz.
 21. @Xaba Próbálkozni mindennel lehet, de inkább azt fogják mondani hogy a garantált megvan, annyit bír a rendszer (ami ezen a porton igaz is). Nekem volt 50mbps 2016-ban egy két hónapig makd átraktak egy másik portra ami, cssk 30mbps-t bírt és két évig nem is rakták vissza, most 2018-ban mikor váltottam Net S pluszra sikerült közbenjárással egy új portra rakni, ami most 72mbps-t hoz. Nekem végig VDSL2 volt, tehát a csökkenésed nem az ADSL2+ VDSL2 váltásból fakad, hisz az modernebb technológia így a távolság függvényében sem szokott lasabb lenni, csak egyes grafikonokon úgy van ábrázolva, amihez semmilyen raw mérésiadat nincs mellékelve.
 22. @btz Értem. És a port átrakását azt lehet kérni? Azt a részét nem egészen vágom hogy hogyan működik.
 23. @Xaba Simán átraktak egy másik portra ami csak annyit bír. Nem a VDSL technológiai átállás miatt lett gyengébb a neted.
 24. Üdvözletem! Az a zseniális helyzet állt elő, hogy átállították a DSL kapcsolatomat VDSL-re, ami szép és jó, csak a távolságból kifolyólag lassabb mint az ADSL2+ volt. (utóbbival 5Mbps volt lefelé, most pedig 2,2Mbps) Felhívtam az ügyfélszolgálatot, hogy ugyan állítsák már vissza, ahol azt mondták, hogy most már csak így szolgáltatnak, a 'régi' módszerrel nem. Szóval hálózat 'korszerűsítés' címén az eddig is csiga tempójú netet belassították a felére. Az ügyfélszolgálatos egyúttal próbált meggyőzni, hogy vegyek egy újabb csomagot, mert az gyorsabb lesz, nem fogadtam el, mert nem értem, hogy miért lenne egy új csomag gyorsabb, ha a hálózat fizikailag nem képes többre. Természetesen fogom még őket keresni, hátha valamit sikerül intézni, de gondoltam megkérdezem, hogy más is járt-e így, illetve van-e valakinek ötlete, mit lehetne kezdeni a helyzettel.
 25. Hello @btz, igen, sajna (vagy technológiai oldalról szerencsére) ez mindig benne van, ezért írtam, hogy én nem szánnék rá sokat
 26. RAM

  Üdv. 4GB RAM!
 27. RAM

  A Telekom-nál forgalmazott Honor 10 Dual SIM készülékben mennyi RAM található? Köszönöm.
 1. További aktivitások betöltése