aristoteles

Tag
  • Tartalmak

    2
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

aristoteles a fórumon

  • Rang
    Tudóspalánta
  1. Köszönöm a hozzászólásokat. Próbáltam a 2,4Ghzen, de a gyakorlatban az lassabb volt. Többféle készülékkel is teszteltem, csatornát is váltottam. Az 5Ghz a nyerő valamiért. Sajnos a powerline telepítését se szeretném. Azt gondolom hogy ezekkel az eszközökkel is működnie kellene. Az eredeti problémám megoldottam, beállítási gond volt. A sagemcomon disablen kell hagyni a wdst, az itt leírtak alapján álltottam be, és most a pcn is 250Mbitet mértem, illetve a torrent is tudott 27-28MByteot, ami remek. Viszont a sagemcom lan felderítése során, a routerem, mint ismeretlen eszköz csatlakozik wifin keresztül, aminek a mac adresse a routerem 5ghz mac addresse, viszont a pcm ip címét látom alatta. A routerem admin felületét egyébként elérem a pcről, mindig ugyanazon az ipn, viszont ki van benne kapcsolva a dhcp, a fenti linken leírtak szerint. A pcm ip címe viszont nagyon sokat változik, gyakorlatilag óránként többször. és szeretnék rajta Plex médiaszervert is futtatni, amit szeretném ha kívűlről is el tudnék érni. (Egyébként ezzel a megoldással néha elérem kívülről, de van hogy nem, gondolom a folyamatosan változó ip cím lehet a gond) A sagemcom admin felületén a dhcp fülön nem szerepel a routerem (bridge mód miatt?) viszont a pcm a routerem mac addressével van fent, és static ipnek van jelölve. Hogy tudnám jól beállítani? Nem javasoljátok a wdst? oldjam meg inkább egy 5Ghzes wifi adapterrel a pcn keresztül kihagyva a routert? Mellékelem a képeket. Előre köszönöm az ötleteket.
  2. Üdv! Kábelnet 250 + IPTV előfizetésem van. Összekapcsoltam a nappaliban lévő Sagemcom Fast3686AC v2 HGWt a szobámban lévő TP-Link Archer C2 routeremmel wireless bridge módban (egy 15 cm fal van a két szoba között). Ezt úgy tettem meg a tp-linken, hogy csak az 5Ghz wifi fülben engedélyeztem a bridge módot, és az 5gh wifihez tartozó mac addressét engedélyeztem a Sagemcom vezetéknélküli beállítások /bridge fülén. Így mértem speedtesten a TP link lan portjáról 200-220 Mb/s értéket a pc-men, viszont az aktív letöltési sebesség torrent közben megállt 80-100 Mb/s között. Mi lehet a gond? Ha a 2,4 Ghzen engedélyezem akkor is valamiért csak 100Mb/s értéket kapok. Lehet hogy a torrent ezt használja? Elnézést, meglehetősen laikus vagyok. A nappaliban 260-270 Mb/s mérek speedtesten. Az reális hogy 50-60 Mbitet megfog a fal? Előre is köszönök bármilyen ötletet