Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Gabesz1

Tag
  • Tartalmak

    4
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Profil megtekintések

Nem engedélyezted ezt a funkciót, ezért nem látod, hogy ki tekintette meg a profilodat a közelmúltban.

Gabesz1 eredményei

Kutató

Kutató (2/13)

  1. Vagy veszel komolyabb eszkozoket, pl UBNT AP-ket, lakasmerettol fuggoen, es biztos lesz wifi mindenutt. De az mondjuk mar dragabb megoldas.
  2. Gabesz1

    Saját router használata

    Köszönöm szépen a választ @btz! Így már minden tiszta!
  3. Gabesz1

    Saját router használata

    Köszönöm a segítséget @btz. Jól értem, hogy ebben az esetben az IPTV és telefon a szolgáltatói ONT-on lesz elérhető, míg az internetre a saját routerem tudom használni? A pppoe passthrough nem terheli az ONT prociját? Nem válik szűk keresztmetszetté az ONT?
  4. Gabesz1

    Saját router használata

    Kedves fórumtársak, Próbáltam utána olvasni a fórumon, hogy van e lehetőség a Telekomtól kapott routert sajátra cserélni, de sajnos elég kevés sikerrel. Jelenleg optikai 1000Mgps internet+iptv+hang előfizetésem van. Egy Huawei gpon képes router és egy Dlink ac1200at kaptam hozzá, hogy ezzel valósítsam meg a saját hálózatomat, ennek már jópár hónapja. Jelenleg a Huawei szolgáltatja a DHCP-t a hálón és a Dlinket nem a WAN hanem az egyik LAN portján keresztül csatlakoztattam. A WLAN-t a Dlink adja, a Huaweien pedig kikapcsoltam. Viszont kinőttem a Dlinket, meg a portokat, ezért eldöntöttem, hogy rendbeteszem a hálómat. Először arra gondoltam, hogy felrakok egy robosztusabb switchet a Huawei alá, meg egy WiFi AP-t, de aztán szögetütött a fejembe, hogy egy brutál SFP portos routerrel kiválthatnám a switchet és csak egy WiFi AP-t kellene ráraknom. Adja magát a kérdés, hogy kilehet e váltani a Telekomos Huaweit egy GPON képes saját routerrel? Amennyiben nem, van e tapasztalatotok a Huawei esetén bridge móddal, illetve van e tapasztalatotok, hogy mennyire bírja a Huawei a terhelést? Gondolok a belső hálón történő kommunikációra, és az internet felé történő kommunikációra. Ha már egyszer hozzányúlok a rendszerhez otthon, akkor szeretném teljesen rendberakni, illetve nem szeretném, hogy a Telekomos Huawei router legyen a szűk keresztmetszet a hálózatomon.
×
×
  • Új...