Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

rusher86

Tag
  • Tartalmak

    10
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Minden, amit rusher86 posztolt

  1. rusher86

    Érdeklődés

    Üdv! Érdeklődni szeretnék, hogy Püspökladány településen mikorra várható az optikai hálózat élesítése?
  2. Üdvözöllek benneteket! A kérdésem a következő lenne. Adott egy cím (4172 Biharnagybajom, Béke telep 55/A), ahol a mai napig nem lehet létesíteni szélessávú internet elérést, mert a vasút vonal keresztezi az utat és nem vitték át anno a megfelelő kábeleket. Megtudnátok-e nézni, hogy ezzel kapcsolatban a legutóbbi érdeklődésem óta, változott e valamit az egész, tehát a közeljövőben várható-e arrafelé hálózatfejlesztés? Azt látom, hogy a településre viszik befele a föld alatt a kábel köteg tárolót, de hogy arra felé haladni fognak-e? Köszönöm válaszotokat, Kálmán
  3. rusher86

    Érdeklődés

    Sziasztok! Nem tudom tudna e valaki válaszolni azzal kapcsolatosan, hogy Biharnagybajom, Béke telep területen elérhető-e már a SZIP? Anyósomék már hosszú évek óta küszködnek azzal a problémával, hogy nem lehetett kiépíteni náluk a vezetékes internet szolgáltatást, mert egy vasút vonal választja el őket attól a résztől, ahol már van DSL technológia. És szeretnék utána járni, hogy történt e valami változás az évek alatt? A telefon póznán van valami szürke doboz, de azt nem tudtam eddig mire vélni, hogy mi lehet az. Nemrég került oda. Köszönöm a választ, Kálmán
  4. rusher86

    Vezetékes telefon megosztás

    Szia! Köszönöm a tanácsod, de mindenféleképpen szeretném meghagyni az egyik telefont kagylósra, a másikat pedig vezeték nélkülire. Édesanyám jobban szeretné használni a kagylósat, nővérem pedig a vezeték nélkülit. Ezt el is felejtettem írni a kezdésnél. Szóval még mindig azt szeretném megtudni, hogy pl. a 2.1-es képnél melyik kábel szálakat kell bekötni a telefon dugaljba?
  5. Üdvözlök mindenkit! Műszaki segítségnyújtást szeretnék igénybe venni, ha lehet, mert a Telekom szerelő kiszállási díja nagyon sokba kerülne. Képeket is mellékelnék a könnyebb megértéshez. Adott egy családi ház, ahol a külső falon lévő dobozból (ami a póznáról jön be) két vezeték van bevezetve (1-es nevű kép). Mindkettő más-más helyen jön le a padlásról. Az egyik egy hálószobában (2-es nevű kép) a másik pedig egy ebédlőben(2.1-es nevű kép). Mindkettőn szeretném azt, ha a vezetékes telefon működne. Tehát, hogy hívásnál mindkettő kicsöngjön. A kérdésem az lenne, hogy miként kell bekötni a két vezetéket a fali dobozokba (amibe ugye a telefon csatlakozna)? A 2-es számú képhez képhez tartozik még a 3-as és a 4-es számú képek, mert ők a hálószobában vannak. És ugye itt van a modem is. Remélem sikerült valahogyan érthetően leírnom a problémámat. Válaszolok minden kérdésre. Köszönöm előre is, Kálmán
  6. rusher86

    Hálózat kiépítés

    Köszönöm a segítséged. Most próbálok utána járni.
  7. rusher86

    Hálózat kiépítés

    Gondoltam, hogy valami ilyen lehet a dologban. Tehát fúrni kellene az aszfalt út alatt. Anno, amikor az akkori Matáv építette kifele a falvakban az internet szolgáltatást, vajon mi okból nem fejlesztette azt az oldalt? Mert egy vasút vonal alatt is át kellett jutniuk, ahhoz a részhez és azt meg tudták valósítani. Érdekes, hogy az egyik oldalon ott van a szolgáltatás, a másikon pedig semmi. Légkábellel sem valósítható meg gondolom. Tehát póznáról feljönni és átvezetni.... A másik pedig, hogy miért lett elutasítva. Gondolom erről a megrendelő kapott egy azonosítót, amin a folyamat futott. Ha ezzel hivatkoznék az ügyfélszolgálaton arra, hogy adjanak információt a elutasításáról, akkor kapnék?
  8. rusher86

    Hálózat kiépítés

    Akkor jól tippeltem, hogy réz van, de azt nem tudtam, hogy hol megy. Tehát akkor a föld alatt. Sajnos nincs bent a vezeték. Ez esetben gondolom semmit nem lehet tenni.
  9. rusher86

    Hálózat kiépítés

    Biharnagybajom, Béke telep utca. Nem tudom pontosan megmondani, hogy milyen kábel van, de optika az biztos nincs. Valószínűsítem a rézkábelt. Az elmúlt 2 hétben lett megrendelve egy otthoni internet szolgáltatás és mikor a szerelő kiment, megnézte, majd a kapcsolattartóval beszélt telefonon és ezt a választ kapta.
  10. rusher86

    Hálózat kiépítés

    Tisztelt Fórumozók! Kérdésem a következő lenne! Abban az esetben, ha az egyik település részen - vagyis az egyik utca egy oldalában - nincs kiépítve a Telekom internetes hálózata (és nem is szeretnék kiépíteni, azzal az indokkal, hogy jelenleg nem terveznek hálózat fejlesztést) kihez lehetne fordulni segítségért? Mert gondolom, ha kiválasztok egy másik internet szolgáltatót, az sem tudja bekötni a szolgáltatást, mert mindenféleképpen a Telekom hálózatán keresztül létesülne. Köszönöm a válaszokat!
×
×
  • Új...