Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

szybalint

Tag
  • Tartalmak

    4
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

szybalint eredményei

Kutató

Kutató (2/13)

  1. szybalint

    Otthoni hálózat alhálózat nélkül

    Hát rendben, ha veszek olyat veszek, ami tudja az IGMP-t. Még egy kérdésem lenne: igényelhetek e olyan szolgáltatói eszközt, amin gigabites lan portok vannak, és képes helyettesíteni a mostani speedportot?
  2. szybalint

    Otthoni hálózat alhálózat nélkül

    Ez mind szép és jó, de mint már írtam, próbáltam. Most megint, de az IPTV ugyanúgy nem megy, csatornaváltásnál 5mp-ig megy aztán megáll. Net tökéletes. Mellékelem miket állítottam be, hátha mégis én rontottam el, amit remélek.
  3. Üdv! A következő lenne a problémám. Már egy jó ideje küzdök vele és most elérkezett az idő, hogy vásároljak új routert, és már nagyon lelkes voltam, de aztán megtaláltam ezt a fórumot, és fél-egy óra olvasgatás után úgy döntöttem, hogy előbb inkább írok ide. Tehát adott két eszköz: egy Speedport Entry 2i (gateway?) és egy TP-Link TL-WR740N router. Ezekre csatlakozik 3 IPTV egység, 1 PC LAN-on, egy nyomtató wifin, és változó számú mobil/laptop wifin a képen látható módon: Ami a probléma, hogy a nyomtatót nem látják a Speedportra csatlakoztatott eszközök. A routeren DHCP be van kapcsolva, ugyanis bárhogy máshogy állítom be/dugom össze vagy az IPTV nem működik (pár másodperc után lefagy) vagy a net rossz. A net az így is rossz az alhálózaton, de azt betudom az idősödő TP-Link routernek. Tehát azt akarom, hogy csak egy hálózat legyen, amin minden eszköz látja egymást. Fizikai megkötések: a router nagyrészben azért lett oda pluszban bekötve, mert a speedport közel sem fedi le a ház területét elegendő jelerősséggel (kétlem, hogy túl erős antenna van benne, és elhelyezve is elég rosszul van, valamint jó vastag téglafalakkal kéne megbírkóznia). A router-speedport kábel a padláson át jut el a másik helyiségbe, így azt mozgatni nem lehet, de egyből a STB mellett van a router, úgyhogy az nem is baj. Az én elgondolásom a következő: Vásárolok egy TP-Link Archer C5 AC1200 routert, és mindkét jelenlegi eszközt helyettesítem vele, fizikailag egy kicsit jobban elhelyezve, mint a speedport van most. Működni fog az IPTV és a net? Be lehet konfigurálni úgy az új routert, hogy működjön a Telekomos szolgáltatásokkal? Ha más routert ajánlotok, azt is szívesen meghallgatom, amíg 15k alatt marad a fizetendő összeg
×
×
  • Új...