Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

kaktusz5454@freemail.hu

Tag
  • Tartalmak

    3
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Minden, amit kaktusz5454@freemail.hu posztolt

  1. Nem is gondoltam, hogy itt meg oldódnak a problémák. Csak ide is le írtam, hogy sajnos vannak fura esetek. És a telefon hívásokon már túl vagyunk. Tudom, hogy hihetetlen de sajnos igaz! A válasz az, hogy fizessen be minden csekket aztán majd meg nézzük utána. Addig semmit se tehetünk. Jó válasz ugye? Hat havi be fizetés 4, hónapra és az utolsón csekken rajta van a plusz vissza kötési díj is. Ha azt külön csekken küldik akkor az a hetedik. Ja és a lényeg az, hogy csoportos át utalással kell fizetni a bankkal kötött szerződés van. (Minden rezsire cs átutalás van) De a csekkek azok csak a tévére jönnek szépen sorban. Ki érti ezt? Ezért fordultunk a fogyasztó védelemhez, mert itt valaki nagyon el b...... valamit.
  2. A telefon hívás már meg volt! Azt mondták fizesse be aztán majd utána néznek. A zene hallgatás sem maradt el kb negyed órába bele tellett az biztos. Persze a telefon hívást is fizetni kell mert ugye nem ingyen van. Na meg persze a meg dumálás az tökéletes. Arra NEM válaszoltak mért kellet be fizetni csekken 6 havi díjat 4 hónapra. + a vissza kötést. Meg próbáltam a csekkek másolatát is fel tenni még mi előtt azt hinnék a nagy világba irkálok ilyeneket. De a lényeg az, hogy meg vannak, a bizonylatok. És az utolsó csekken a vissza kötés is rajta van az az 10 250ft. a havi díj mellé. Elég fura de sajnos ez valóság. Ha a vissza kötést külön csekken küldték volna akkor 7- csekk lenne.
  3. Miért kell 2018.08. hónaptól fizetni 2018.12-hónapig, az az 4 hónap alatt ki fizetni 6 havi díjat, És a tetejébe még a szolgáltatás is szünetelt mondván nincs fizetve a havi díj. Ezért az adás vissza szolgáltatásáért plusz díjat kell fizetni. A fogyasztó védelemhez fordultunk a panaszunkkal, mert minden csekk megvan. Nyugdíjas emberekről van szó, akiket meg lehetett ijeszteni azzal ha nem fizeti akkor ki kötik a szolgáltatást. Amit így is meg tettek. Persze ha ki fizeti akkor majd lesz adás. Szerencsére igazolni tudja a 6.havi be fizetést. SŐT A VISSZA KÖTÉST IS meg fizették. 2019.01.03-án Arról is van be fizetési bizonylat. Ez azért érdekes nem? havonta dupla díjat fizetni. Na erre mit válaszolnak vajon??? Ez hogy lehet? De ha nem hiszik akkor Felteszem a csekkek másolatát is. Reméljük a fogyasztó védelemhez irt panasz nem süket fülekre talál.
×
×
  • Új...