[tamkov]

Tag
 • Tartalmak

  8
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Bejegyzések, amit [tamkov] posztolt


 1. Ekkor: 2020. 02. 19. at 12:25, kriszrap írta:

  Mit tudok tenni ??

  Annyit ajánlott az ügyfélszolgálat hogy kártya csere. Nem jutottam el odáig de egy kártya csere megoldhatja?O.o

  Segítségeteket előre köszönöm.

  Szia,

  Nézz egy naplót a routerben, ha nem látsz semmi rendelleneset, próbáld részletesebb naplózásra kapcsolni ha lehet.

  Ha látsz valamit, azután már el lehet indulni valamerre.

  Ahogy javasolták, próbáld a kártyát másik eszközben is , esetleg más szolgáltatós kártyát az M2M-ben, ezzel a szolgáltatói hibát/beállítást is kizárhatod.

  Sok sikert! ;)


 2. Szia,
  közben véletlenül meg lett a hiba, amivel több mint egy hónapja küzdök.
  Én hibám volt: nem alapertelmezett portokon használom a szolgáltatásokat, ha valaki az alapértelmezetten próbál belépni feketelistára teszi, onnantól le van tiltva. Na most valahogy ez az ip cím (céges belső vendég wifi) is rákerült. Azért működött néha mert frissítésekkor újraindítottam a routert és a dinamikus bejegyzések a feketelistán törlődtek.
  Én meg már átkoztam a speedport-ot :)
  Bár eddig azért 2 tulajdonságával nem tudok megbékélni:
  - gyenge wifi
  - nem állítható be "static route"

  Üdv,
  Tamás

   


 3. Szia!

  Alapból nem ír semmit a szerver, a kliens is csak a próbálkozást. Majd részletesebbre állítom a logot.

  Mikor hozták a speedport-ot, azt csak betettem a modem helyére. Nemrég kivettem a régi routert és az speedport kapcsolódik, de így is ugyanaz. Sajnos kihajítani azt már nem tudom mert a telefon is azon át jön :(

  Szerencsére egy kevésbé fontos helyről nem csatlakozik, a fontosabb site2site kapcsolat rendben megy (így a másik oldalról bejutok ezzel is ha fontos).

  Csak érdekel a dolog, hogy mi lehet az oka.


 4.  

  Sziasztok!
  Nekem is vannak ilyen problémáim adsl-en csak fordítva és nem csak L2TP hanem SSTP sem megy minden hálózatból.
  1-2 hónapja kezdte, hogy egyik nap csatlakozott, másik nap nem, pedig az ip sem változott. Volt hogy 1-2 újracsatlakozás után megjavult, pedig az ip címben is csak az utolsó tag változott. Egyik hálózatból amit használok nem tudok már bejelentkezni rá, viszont egy kisebb szolgáltatóéra ugyaninnen igen. A két vpn szerver konfigja ugyanaz, csak annyi különbség van hogy a problámás kapcsolat vpn szervere egy "zte speedport entry 2i" mögött van.
  Szóval 3 szolgáltatóról működik, a negyedikről nem. De a negyedikről kifelé működik a VPN más szerver irányába.
  Úgy jutok most be a problémás helyre hogy becsatlakozok egy másik helyre, ami már be tud csatlakozni ahova én közvetlenül nem.
  Nemrég cserélték a régi dsl modemet erre a speedportra, előtte nem volt ilyen gond, a csere után pár héttel kezdődött.
  Elég kusza az ügy :)

  Üdv,
  Tamás


 5. Ekkor: 2019. 07. 05. at 12:56, btz írta:

  Eddig nem akartam írni, mert nem szerettem volna, ha valaki szubjektíven gondolkodva az én véleményem alapján nem próbálja ki vagy fizet elő rá (mert volt ilyen lehetőség is), de véleményem alapján semmi értelme nem volt. Én direkt csináltam teszteket, sajnos 10 hotspotból egy, ha tudott nyújtani épp hogy elfogadható sebességet, és akkor ott kellett szobroznom azon a ponton, "ahol jó volt". Ez maximum egyes tinigyerekeknek jó, akik elszórakoznak valaki erkélye alattt, mert nincs zsebpíz a mobilnetre, de én úgy voltam vele, hogy ez így szívás, inkább akkor kiadom azt a pénzt mobilnetre. Ügyfélélmény szempontjából ezt a szolgáltatást kb 1/10-re tudnám értékelni 

  Én sem tudtam még hasznát venni. Az a baj, hogy a használt ZTE Speedport-nak (vajon mindenkinél ez van?) nagyon gyenge a wifije, így esetleg a ház előtt használható, ott is csak akkor ha közel van a gw. Két falon át már szinte nincs jel. Valami kültéri megoldás lenne jó.

   


 6. Szia!

  Ha VPN-el becsatlakozol alap esetben szerintem a céges interneten mész ki. Ha az ottani tűzfalszabályok lesznek érvényesek a netedre. Ami érdekes, hogy más internetkapcsolaton indítod a vpn-t akkor meg ok.

  Esetleg próbáld meg:  Az útválasztó táblán kell módosítanod azon az eszközön ahonnan VPN-re csatlakozol. Ha router-el akkor ott, ha laptopon, akkor ott.  Ha jól értem az utóbbi a helyzet. Nagyon régen csináltam ilyent Windows-on, így konkrét megoldást nem tudok írni most. Nálam router-al működik ez, így nem kell a klienseken állítgatni semmit. A lényeg, hogy a munkahelyed IP tartományába eső címeket a VPN interfész felé küldd. Szerintem egy sor az egész.
  Kiindulásnak talán: https://www.howtogeek.com/howto/windows/adding-a-tcpip-route-to-the-windows-routing-table/

   

  Sok sikert! ;)