Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Asuser

Tag
  • Tartalmak

    6
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Profil megtekintések

Nem engedélyezted ezt a funkciót, ezért nem látod, hogy ki tekintette meg a profilodat a közelmúltban.

Asuser eredményei

Tudóspalánta

Tudóspalánta (3/13)

  1. @btz Köszi, tényleg próbálom elhinni, amiket írsz, mert tényleg elég szakszerűnek tűnnek. Amitől nehéz, az a körülmények összjátéka. Az előző (fekvő, fekete) 4 évig hibamentesen üzemelt. (≈ 10 Mbit/s) Amióta a Speedport w 724v lett, azonnal észlelhető volt a sebesség-esés. Villám okozta túlfeszre modemet cseréltek, de az is lehet, hogy valahol a vonal is sérült. Csak azt nem értem, hogy mivel ez már másfél éve így van, hogyhogy nem lett javítva/reparálva, stb. A szerelőknél már szégyellem magam, hogy mindig panaszkodok, - holott "nem kenyerem".
  2. Ellent kell mondjak. A net-korlátozás a modemben jön létre, hiszen a DSL központ egy pillanatnyi mérés következtében beállít a modemben egy értéket, ami aztán felső limit lesz az elkövetkező időben, amíg az az érték másként nincs állítva. Az a fura, hogy ez az érték csak csökkenni tud, sosem nő, - kivétel, amikor emberi beavatkozás következtében visszaállítják. Ha ez az érték-módosítosdi nem lenne, akkor a net folyamatosan tudna jönni a kívánt ≈ 10 Mbit/s értékkel. Ezt az bizonyítja épp, hogy amíg nem állítják lejjebb a http://speedport.ip/html/engineer/ro_dsl.htm Actual Data Rate, Downstream értéket, addig jön a kívánt mennyiség gond nélkül. A legtöbb, amire a modem eddig állítva volt: 12478 kbps, tizenkilenc napig tartott -> 10237 kbps, -> két hét után 8957 kbps, -> aztán 7614 kbps, -> aztán 6203 kbps, -> aztán 5078 kbps, ... és eddig egyszer "elengedtem" 3103 kbps-re. Na, szóval ez már röhej! Bár a régi modem nem DLink 360 volt, de valami hasonló, fekete, fekvő, - ha jól emlékszem egy antennával. (2014-ben kaptam) Viszont abban a DSL központ még nem tudta átírni a letöltés-sebességi értékeket. Ezt onnan feltételezem, hogy azzal ilyen problémáim nem voltak, mindig jött a net a megfelelő mennyiségben. Miért rugózok ezen? Mert rohadtul bosszantó, hogy van egy készülék, szolgáltatással, amire azt mondják, hogy "jó ez", - azt közben mégsem! A hiba a rendszerben van, és épp ezen a gyengébb jelű területeken jön elő. De javítás nem is lesz, hisz nincs itt hiba! Ha valakinek volna esetleg valami építő ötlete, azt azért hálásan fogadnám!
  3. @btz Oké, köszönöm a válaszokat!
  4. @btz Lehet, hogy atom stabil, csak a speciális hálózati gyengeségek miatt, ebben az egyedi esetben kifejezetten hátrányosan működik. Folyamatosan lekorlátozza, - szükségtelenül, - a net-elérést. Erre próbálok valamilyen megoldást találni, - vagy a végén marad a mobilnet... (?)
  5. Múlt hónapban az eszköz cserélve lett, de ugyanezt a jelenséget produkálja. Igen, lehetséges, hogy a vezetékek minősége okozza a gondot a rendszernek. Egyenlőre híre sincs errefelé a DSL fejlesztésnek. A régi modem/router (nem emlékszem, milyen típus volt) viszont problémamentes volt, ugyanezen a hálózaton. Valahogy olyat tudnék igényelni?
  6. Sziasztok! Másfél éve került hozzám egy Speedport w 724v. Előtte egy régebbi router volt, de az sajnos villámcsapás miatt cseréssé vált. Addig problémamentes volt az internet. Netmánia S csomagba vagyok, és bár távolabb a központtól, de a vonal képes kiadni a 10 Mbit/s-et. Azt tapasztaltam ezzel a routerrel, hogy 1-2 hetente csökken az internet sebessége, és minden alkalommal egyre kisebb, kb 1-2 Mbit/s-el. A Speedport-ot a rendszer távolról időnként ellenőrzi, és ekkor módosít az Actual Data Rate, Downstream értéken, de minden esetben csakis lefelé. Azaz, a routeren keresztül zárja egyre jobban el az "internet csapot". Mindig csak egy kicsivel kevesebb, de már eleve a csomagom adható sebesség alatti értékből vesz el még. A szerelőket hiába kérdeztem (sokszor), nem tudnak számomra megoldást. Ha esik a sebesség kezdhetem elölről, - bejelentés, stb. Akkor már távolról is magasabbra tudják állítani az értéket, - de nem tudják fixre tenni, - onnantól pedig indul ismét apránként a központi csökkentés. Ha nem jelentem, 1-2 hónap alatt leesik 3 Mbit/s alá. Van erre valamilyen megoldás?
×
×
  • Új...