Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Bambamacska

Tag
  • Tartalmak

    4
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Minden, amit Bambamacska posztolt

  1. Igen, választhatok, hogy törvényt sértek (sokan csinálják, de attól még nem jogszerű, intellektuális közokirat-hamisításnak hívják, https://24.hu/kozelet/2016/01/26/lehet-hogy-nem-is-sejti-pedig-on-is-intellektualis-kozokirathamisito/) vagy "csak" az ÁSZF-et (nem néztem meg, de gondolom, tilos lakások közt megosztani netet). Szerk: egyelőre nem találom az ÁSZF-ben az utóbbit. A szolgáltatás korlátozható, ha: az Előfizetői szolgáltatást igénybe vevő Előfizető az Előfizetői szolgáltatást a Szolgáltató hozzájárulása nélkül harmadik személy részére továbbértékesíti, vagy azt hálózati szolgáltatás céljára használja (Eht. 137. § (1) b)); Az Eht a hálózati szolgáltatást így definiálja: 36. * Hálózati szolgáltatás: hozzáférési és/vagy összekapcsolási szolgáltatás nyújtása más szolgáltató vagy vállalkozás számára, illetve az ezek nyújtásához szükséges kiegészítő szolgáltatások. Elvileg a szomszéd se nem szolgáltató, se nem vállalkozás. De ha mégis, akkor se tiszta, hogy mi a "továbbértékesítés" jogi definíciója. Ha elárulom a szomszédnak a wifi jelszavamat, akkor vajon 0 Ft-ért értékesítek-e, vagy nem? Persze ez mind mindegy, mert ha a Telekom rájön és nem tetszik neki, akkor kihúzza a dugót és kész. Nem köteles szolgáltatni.
  2. Hát, a bejelentkezés már nem annyira jó hír, lehet, hogy attól meg fog ijedni. Meg én is, mert ez már okirathamisítás kategória. Szomorú, de megint az illegális megoldás az egyszerűbb. Ő előfizet, én odaadom a pénzt és lopom a wifijét.
  3. Köszi a választ! Végre van mivel odamennem a Telekomhoz. Engem igazából nem a sebesség érdekel, csak elegem van a mobilnet forgalmi korlátból, amikor egy játék vagy Windows frissítés felzabálja az ember havi keretének negyedét. Ezért arra gondoltam, hogy Wi-fi-vel átlőném a jelet és kész. Jól gondolom, hogy ehhez elég egy méretesebb kliens antenna az én oldalamról és az ONT-t nem kell módosítani?
  4. A szürke pöttyel megjelölt házban lakom, jelenleg csak mobilinternet és rossz minőségű mikró elérhető. A két szomszédos utcában bevezették a Telekomos optikát villanyoszlopokra szerelve (a képen balra lévő utcában van közelebb az oszlop, távolsága 80 méter). A mi utcánkban nincs oszlop, ezért a Telekom állandóan elhajt, hogy műszakilag nem megvalósítható nálunk a net. Hiába mondom, hogy beszállnék a költségekbe is. Nem szeretném illegálisan megoldani a dolgot, de elég nehéz a Telekommal kommunikálni. Valahogy szeretnék túljutni az ügyintézőn és olyasvalakivel tárgyalni, aki érdemben tud döntéseket hozni. (A képfeltöltés nem sikerült, itt megnézhető: https://prnt.sc/ps49f8) 1. Olvastam itt erről a szomszéd által aláírandó átvezetési engedélyről, de nem találok több infót. Hogy működik ez? Ha aláírná, milyen megoldással lehetne elhozni 80 méterre a vezetéket? Oszlop? Földbe ásva? Vagy akár az épület falán és a kerítésen is elvezethető? 2. Az legális megoldás-e, hogy a szomszédhoz köttetem be a netet a saját nevemre (mintha albérlő lennék) és egy wifi antennával vagy egy hosszú kábellel áthozom a tényleges felhasználási helyre?
×
×
  • Új...