Wolfi

Tag
 • Tartalmak

  11
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Wolfi a fórumon

 • Rang
  Tudományos tag
 1. Szimplán úgy éreztem, hogy azért elfér egy tisztességes reagálás a szándékom miértjéről, ha már ezt a bizonyos igényemet egy szarkasztikus hozzáállással méltatták. Köszönöm a két felajánlást a privát párbeszédre! Bár írtam a Tcom ügyfélszolgálatánk, de ha sokáig nem válaszolnak, akkor élek a felajánlott lehetőséggel! Nem vita keltés volt a szándékom, csak sajnos nem vittek közelebb a megoldáshoz az eddigi tanácsok az én egyéni igényeim miatt. Nyilván megoldás lenne, ha csak ez miatt okos telefont vennék és használnék vagy egy éven át harcolnék jogi úton, hogy ne hárítson el a rendőrség, stb. de na...
 2. Ilyesmi. Nem tudom Steve Jobs vagy Bill Gatse is ezt mondta volna-e, hogy ördögtől való, de az letagadhatatlan tény, hogy interjúban vallották pl. ők is, hogy nagyon erősen lekorlátozták bizonyos tinédzser korukig gyermekeiknek az okoseszközök használatát, (heti pár hétvégi óra). Illetve neves pszichológusok is kifejtették a társadalmi veszélyeket ezzel a témával kapcsolatban, vagy a NASA-nal konkrétan az egy szűrőkérdés, hogy gyermekkorodban milyen szinten ismerkedtél a számítógéppel? És ha a válasz, hogy alapvetően sokat használtam (mint általános felhasználó), akkor bizonyos területű állásokra alkalmatlanak is ítélnek. Bele lehetne menni szakmai szemmel, de mindenesetre attól, hogy a nemszakmai közege alapvetően közröhejként titulálja, ha valaki tudatosan korlátozza magának és gyerekeinek különböző módszerekkel, hogy mennyire legyen független a virtuális vagyis magyarul mondva képernyőélettől és benne mértékletes az még nem jelenti azt, hogy egy lenézendő problémaként értékelhető az enyémhez hasonló. Aminek jelen információim alapján nincs konkrét indoklása a szolgáltató közönyösségén kívül.
 3. Pontosan ennek az anonim fajtának a hiányára hívtam fel a figyelmet, mert konkrét számszűrés viszont van. Felajánlotta az ügyintéző, hogy adjak meg feketelistára számokat, de aztán lassan megértette, hogy nem konkrét szám szűrését kérem, hanem a rejtett típusba tartozó hívásokat szeretném blokkoltatni. Erre hosszan elgondolkodva ennyit mondott, hogy ő nem tudja, hogy azt hogy kellene, mert a számítógépe nem ajánl fel neki ilyen fajta szűrési lehetőséget.
 4. Az EHT pl. az információgyűjtést szabályozza és ez esetben nyilvánvalóan nem erről van szó. A rejtett számok szűrésére semmilyen konkrét kitérés nincs benne. Egy ismerős meghallgatása és más fórumok olvasás alapján úgy láttam jelenleg, hogy kb. értelmetlen időtöltés ez ügyben a rendőrséghez fordulni, mert rendszerint azt szokták ajánlani, hogy váltsak számot, ha nincs olyan szintű indoklásom (életveszély), hogy pert indítsak. Magyarán nem fog segíteni semmit a rendőrség.
 5. Nem értem az ok-okozati összefüggést az indoklásodban. Az hogy úgy szűrje a rejtett számokat (az összes rejtettet), mint egy konkrétat (,és ilyen utóbbi szolgáltatást lehet igényelni jelenleg is), azzal hogy adja ki nekem a rejtett fél számát? Marhára nem érdekel senki rejtett hívásának a száma, csak egyszerűen szűrje meg ezeket a fajta hívásokat! Ez a hihetetlen nagy kérésem.
 6. * rejtettet
 7. Nekem nem jött át ez a hasonlatod, mert az hogy megoldja a Telecom, hogy nemcsak konkrét számot szűr meglévő szolgáltatásában, hanem rejtett is, talán nem egyenértékű azzal, hogy az önkormányzat megoldja, hogy időpont egyeztetés nélkül nem autózhat hozzám senki, hogy az általam hirdetett non-stop fodrászat csengőjét nyomogassák. Amúgy meg szeretem a mobilomban, hogy 30-40 naponta kér töltést, és nem szemeteli tele lényegtelen h*lyeségekkel az elmémet, viszont nagyon jó telefonálásra... Az hogy egyeseknek meg már természetes, hogy presszionálják az embert birka módjára a hülyítő okostelóra, hogy aztán továbbmenve még a gyerekei is szerencsétlenebbek legyenek stb. szerintem nem egy olyan dolog, amit mosolyogva kell elfogadni.
 8. Engem igazán nem zavarna, ha más se érne el rejtett számról, mert még jó szándékú ember sose hívott ilyen telefonbeállítással. Szóval maximálisan elégedett lennék egy ilyen T-mobil szolgáltatással, amivel az összes rejtett számot szűrhetném és biztos nem az az oka, hogy technikailag ez egy megoldhatatlan feladat a szolgáltató rendszerében. A számcsere hosszútávon nem volna megoldás, mert okkal helyi dolgok ügyében plakáton is hirdetve van a számom.
 9. Bocsánat, ha túl szókimondóra sikeredett a véleményem erről!
 10. Szia! Tehát a rendőrség nyomozásba kezd, ha megkérem ilyen ügyben? Akkor is, ha csak kényelmetlenséggel keseríti meg valaki az életemet a rendszeres és gusztustalan időpontokban hívogatása miatt, mert ez finoman mondva meglep. Valaki azt mondta nekem a rendőrség nem fog ezen dolgozni, amíg nem lesz tettlegesség vagy életveszélyes fenyegetés. Azt hogy kell érteni, hogy nem tud semmit tenni a Telekom? Egy okos telefonban megoldható, hogy szűrje az anonim számot úgy mint a konkrét feketelistás telefonszámokat, de a Telekomnál csak konkrét számokra lehet blokkolást kérni és anonimra pedig nem?? Értem, hogy van egy ilyen sztenderd hárító megoldásuk az ügyfél problémájára, de hogy, aki ilyen döntést hozott a Telekomnál, az se éli bele magát az ügyfelek helyzetébe az biztos. Mert őszintén szólva szerintem nem az az igaz állítás, hogy nem tud tenni semmit(!) a Telekom, hanem hogy nem akarja kezelni az ügyfelek ilyen irányú gondját. De nyugodtan javítson ki bárki, ha rosszul fogom fel! Üdv: Wolfi
 11. Rejtett számról hívogatnak rendszeresen zaklatás céljával. A telefonom, ami nem okostelefon, csak konkrét számokat képes szűrni az anonim telefonálókat nem. Nem ritka esetről van szó nyilvánvalóan, általánosan fel-felmerülő probléma. A T-mobil milyen segítséget nyújt az olyan esetűeknek mint én, hogy ne élhessenek vissza ilyen könnyen ezzel a helyzettel a zaklatók?