Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Gergely Egerváry

Tag
  • Tartalmak

    5
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Megválaszolt kérdések

  1. Gergely Egerváry's post in Wifi sebesség was marked as the answer   
    Szia,
    a Telekom csomagban lévő 300 megabites letöltési sebesség elvileg elérhető, sőt, mivel a hálózati profilt szokás egy kicsit magasabbra korlátozni, az is lehet, hogy (gigabites ethernet porton csatlakozva) valamivel 300 megabit feletti értékeket is tudsz mérni.
    A WiFi esetén viszont egészen más a helyzet. Ha a WiFi kártyára az van írva, hogy 300 megabit... az valójában nem az a 300 megabit, amire Te gondolsz. Az egy olyan, elméleti szintű sebesség, amit gyakorlatban megközelíteni sem tudsz. Ez nem "hiba", hanem "ez ilyen". Ez a WiFi működési elvéből, az általa használt jel-modulációból és protokollból ered. Úgy szoktunk számolni, hogy tökéletes jelerősség (szakszerűbben: jel-zaj arány) esetén nagyjából a fele, vagy valamivel több, mint a fele érhető el. Ha egy 300 megás WiFi eszközzel 150 megabitet, vagy valamivel még többet ténylegesen ki tudsz forgalmazni, az egy csodálatosan jó érték. A jel-zaj arány viszont gyakran nem tökéletes, pláne a 2,4GHz-es sávban. Az 50-70 megabit körüli mért értéket tipikusnak lehet nevezni.
    Tényleges 300 megabitet a jelenleg kapható eszközökkel csak 5GHz-es frekvencia sávban, "AC"-s protokollal lehet elérni, leginkább olyan WiFi eszközzel, amire legalább 700-900 megabit van írva a katalógusban.
×
×
  • Új...