Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Wifi sebesség


shepherd47

Kérdés

Üdvözletem!

A napokban váltottam többek között internet csomagot is.A korábbi 50Mbs ról 300Mbs ra.Az internetet 2 db laptopon wifi eléréssel használom.

A speedtest szerint csak 50Mbs most is a sebességem.A modemem egy Sagemcom 3686.A laptopok kártyái tudják a 300 Mbs ot.Lehetséges ,hogy ez ennyi,vagy routert vegyek?Elnézést,ha nem volt szakszerű.

Köszönöm a választ!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

3 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 3

Szia,

a Telekom csomagban lévő 300 megabites letöltési sebesség elvileg elérhető, sőt, mivel a hálózati profilt szokás egy kicsit magasabbra korlátozni, az is lehet, hogy (gigabites ethernet porton csatlakozva) valamivel 300 megabit feletti értékeket is tudsz mérni.

A WiFi esetén viszont egészen más a helyzet. Ha a WiFi kártyára az van írva, hogy 300 megabit... az valójában nem az a 300 megabit, amire Te gondolsz. Az egy olyan, elméleti szintű sebesség, amit gyakorlatban megközelíteni sem tudsz. Ez nem "hiba", hanem "ez ilyen". Ez a WiFi működési elvéből, az általa használt jel-modulációból és protokollból ered. Úgy szoktunk számolni, hogy tökéletes jelerősség (szakszerűbben: jel-zaj arány) esetén nagyjából a fele, vagy valamivel több, mint a fele érhető el. Ha egy 300 megás WiFi eszközzel 150 megabitet, vagy valamivel még többet ténylegesen ki tudsz forgalmazni, az egy csodálatosan jó érték. A jel-zaj arány viszont gyakran nem tökéletes, pláne a 2,4GHz-es sávban. Az 50-70 megabit körüli mért értéket tipikusnak lehet nevezni.

Tényleges 300 megabitet a jelenleg kapható eszközökkel csak 5GHz-es frekvencia sávban, "AC"-s protokollal lehet elérni, leginkább olyan WiFi eszközzel, amire legalább 700-900 megabit van írva a katalógusban.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Gergely Egerváry
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Szia!

Ha kábellel megvan a sebesség, csak WIFI-n van gond, akkor a hálózati probléma kilőhető.

Ellenőrizd le a hgw admin felületén (eléréshez a címsorba írd be a: 192.168.0.1 címet, majd a felhasználónevet/jelszót amit a készüléken megtalálsz), hogy be van-e kapcsolva az 5 GHz-es hálózat - ha nincs aktiváld.

Ha ez nem segít nézd meg, hogy a környezetedben lévő hálózatok melyik csatornát használják. Ehhez sok program nyújthat segítséget pl. az inSSIDer. Segítségével kereshetsz egy "szabad" csatornát, ami szintén gyorsítja az elérést.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

nem néztedmeg amikor telekom szerelő modemet cserélte mert van szerelőnek nála müszer amikor ledudja mérni házba kox kábelen  menyi sebeségel jón internet egyik ismerősőm 500 megbit internet van  amikor lemértük speedtes 62 megabit volt  és sok telekom előfiszető nem nézi meg anyit mutat  amit fiszet   szerelők eszt telekom nem nézik

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...