szaboadam

Tag
 • Tartalmak

  268
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Minden, amit szaboadam posztolt

 1. Üdv! Egy ideje angolra állítottam fórumfiókom nyelvét, elsősorban kíváncsiságból, hogy megnézzem, mennyire használható így a fórum olyasvalakinek, aki nem beszél magyarul. Bár nem tudom, ez technikailag mennyire megoldható, de szerintem sokat segítene az "Első lépések" kis dobozkájában lévő szöveg lefordítása, már csak azért is mert rögtön ott a Tedd fel kérdésedet gomb, ami megkönnyíthetné a használatot idegen nyelven is. [Egy példa: First steps... Welcome to the forum of Hungarian Telekom! If you have a question, first try and search for an answer. If you could not find one register and ask from our helpful community. Ask your question!] Ez az utolsó sor lehetne a nagy magenta gomb helyén angolul.
 2. "2019. augusztus 1-jét követően a Telekom Wi-Fi FON szolgáltatás a Telekom által biztosított hozzáféréssel (Alap és Prémium jogosultság) rendelkező felhasználók számára nem lesz elérhető."
 3. Ma délután már az SD változatokon is érzékeltem ezt a képhibát (IPTV-n), sőt a Cool tv-n egy ideig csak eredeti hanggal szólt egy műsor mindkét választható hangsávon. Bejelentettem, az ügyfélszolgálatos leellenőrizte a központból és megerősítette a hibát, azt mondta azonnal jelzik a műsorszolgáltató felé, de hogy mikor javítják az csak rajtuk múlik.
 4. Szia @Lebowski! @teherwagon tippje mellett még egy dolgot tudok tanácsolni.Próbáld meg az ún négyszeres újraindítást is (amikor a set top box újra letölti a szoftvert). Ehhez négyszer egymás után ki-be kell kapcsolnod a set top boxot a hátsó billenőkapcsolóval úgy, hogy nem várod meg a betöltési folyamatot, hanem 2-3 másodperccel a bekapcsolás után újra kikapcsolod a boxot, majd megint be. Ezt négyszer ismétled meg. Ha jól csinálod először egy fogaskereket látsz majd, alul egy csíkkal, amelyben fehér sáv jelzi majd a folyamat előrehaladtát. Azután két fogaskereket látsz majd - ennek a folyamatnak a menetét is a sáv mutatja. Majd a set top box magától újraindul és betölti a rendszert. Ezután próbálkozz meg újra a hangsávváltással. Ha ez sem hoz eredményt, akkor, ahogy @teherwagon is tanácsolta, 1414-en jelentsd be hibára.
 5. Sziasztok! 2019. szeptember 2-től lezárásra kerülnek az Alap201809 [Hang] és a Hoppá Plusz201809, továbbá a Net S 150/5, Net S 150/50, Net S Plusz, Net M 300/20, Net M 300/75, Net L 500/22, Net L 1000/1000, Net XL 2000/1000, valamint az IPTV hálózaton nyújtott Alap 201809, Szuper Családi HD 201809, Szuper Családi Mozi 201809, és a műholdas (SAT) hálózaton nyújtott Alap 201809 és Szuper Családi HD 201809 díjcsomagok, azzal, hogy a fenti időponttól új előfizetői szerződés ezekre nem köthető, de a meglévő előfizetők változatlanul használhatják őket. Egyébként én is nagyon kíváncsi vagyok, remélem, kellemes meglepetésekkel szolgálnak az új csomagok!
 6. Köszi a pontosítást @teherwagon! Egyébként talán valami már készülőben van - a mostani számlavégi értesítőből kiderül, hogy szinte minden jelenleg értékesített otthoni vezetékes TV és internet díjcsomag értékesítése lezárásra kerül. Remélhetőleg rövidesen többet is lehet majd tudni az új csomagokról.
 7. Szia @abit! Most értesültem róla az ügyfélszolgálattól kapott tájékoztatás alapján, hogy a HGW-k le lesznek választva a FON-ról, így a FON hotspotok száma minimálisra csökken, tkp. értelmét veszti a szolgáltatás, nem lesz értelme pl. ticket-et vásárolni hozzá, mert alig-alig lesz elérhető hálózat. Egyébként -egyelőre legalábbis - az ügyfélszolgálat semmit sem tudott még egy esetleges átdolgozott verzió bevezetéséről, de reméljük azért hamarosan arról is lehet hallani majd valamit.
 8. Köszi az infót, @teherwagon, erről nem hallottam, de azért így bíztatóbb a helyzet. Érdeklődve olvastam a tapasztalataidat, @btz, különösen, hogy eddig máshol nem nagyon találkoztam - itt a fórumon sem - azzal, hogy valaki erről a szolgáltatásról tapasztalatokat osztott volna meg. A szolgáltatás bevezetésének kezdetén - még a tesztidőszakban - én is hasonló tapasztalatokat szereztem. Aztán úgy 1.5 éve igencsak pozitív változást vettem észre ezen a téren. Nem tudom, hogy fejlesztésnek volt-e köszönhető, de sűrűn előfordult, hogy olyan helyen ahol a mobilnet semmire sem volt használható - sőt olyan is előfordult velem, hogy (mobil) Telekom hálózat egyáltalán nem is volt - a Wifi Fon igen jól teljesített, még az is megesett, hogy 30 Mbit/sec körüli sebességet mértem lefelé, és menet közben sem szakadt meg a kapcsolat. A magam részéről inkább azt tartottam problémásnak (és ezen a szolgáltatás kivezetéséig nem is sikerült javítani), hogy gyakran minden ok nélkül újra és újra feldobta a böngésző a bejelentkezési felületet, annak ellenére, hogy a kapcsolat nem szakadt meg. Próbáltam a szolgáltatást telefonon, alkalmazással is használni - az számomra is egy katasztrófális élmény volt a max sebesség 4 Mbit/sec volt, extrém magas ping értékkel, így gyakorlatilag használhatatlan volt. Érdekes módon pontosan ugyanezen a helyen laptoppal minden gond nélkül 20 Mbit/s sebességgel ment a net. Nem tudom, hogy az adott eszköz eszköz érzékenysége, vagy más dolog játszott-e a közre benne, de telefonnal nekem se nyerte el a tetszésemet. Az a baj, hogy a T kilépésével, - vegyük most ezt az esetet, mert "jogutódról" még nem tudunk semmit - ennek a hálózatnak az értelme Magyarországon elvész. Külföldön is volt szerencsém használni WIFI FON hotspotot, ott kétségkívül nagyságrendekkel jobb élményt nyújtott a rendszer, de az is igaz, hogy nálunk az ilyen nyilvánosan elérhető hotspot rendszerek még nagyon gyerekcipőben járnak. Én sajnálom a megszűnését, mert egy kis fejlesztéssel, legalábbis arra az esetre, ha épp csak arra van szüksége valakinek, hogy megnézze mondjuk az Elvirát, miután már elfogyott a mobilnet - vagy valamilyen okból egyáltalán nem elérhető, használható - kitűnő alternatívát jelent(hetett volna). Remélem nemsokára a "jogutódról" is hallunk majd valamit.
 9. Nagyon sajnálom! Ezek szerint nem váltotta be a hozzáfűzőtt reményeket, pedig azt hittem előbb-utóbb kábelen is lesz. Nagy kár érte!
 10. Szia @Distorted! Ha a vihar áramszünettel is járt, és a számítgép éppen be volt kapcsolva, akkor el tudok képzelni olyat, hogy az alaplap (pontosabban a hálózati kártya) meghibásodhat(ott). (Ha a gépet esetleg villámcsapás éri, az jó eséllyel használhatatlanná teszi a gépet, épp úgy, mint bármilyen elektromos eszközt.) Én első körben mindenképp bejelenteném a hibát 1414-en. A hiba periódikus volta, (mint írod, bár nagyon ritkán, de rövid időre tudod használni az egyébként nem működő oldalakat is) valamint az, hogy több oldal hiba nélkül működik nem a számítógép, sokkal inkább valamilyen hálózati hibára utal.
 11. Szia @ozslo! A szolgáltatás újraindulása nem normális jelenség. Nem tudok arról, hogy időzíteni lehetne ilyet. Szerintem jelentsd be a 1414-en hibára, könnyen előfordulhat, hogy a box hibásodott meg.
 12. Szia! Nem tudom, helyileg hol veszed igénybe a szolgáltatást. A közelmúltban csak egy csatornakínálat módosulásról tudok; a Vásárhely TV helyi televízió működésének befejezése miatt került ki a kínálatból.
 13. Szia! A leglényegesebb lépéseket már megtetted, amit a WIFI jel ellenőrzésekor lehet, így csupán két további tippem van. Azt írod, hogy a hiba előfordulásakor a szolgáltatói HGW WIFI hálózatával nincs gond. Ez fontos információ, ezzel ugyanis a hálózat érintettsége kizárható. Ha az új otthon nagyobb alapterületű esetleg előfordulhat, hogy már a kiegészítő router sem képes mindenhol elég erős jelet biztosítani. Erre utalhat a hiba időszakos megjelenése, és az, hogy laptop kapcsolata elfogadható (az ebben lévő WIFI kártya feltehetően érzékenyebb a mobileszközökben lévőknél). Ha társasházról van szó a sok környező hálózat is ronthat a jel minőségén. Azt, hogy melyik csatorna szabad, vagy kevésbé terhelt erre alkalmas szoftverrel ellenőrizheted, ilyen például az InSSIDer . Ezután a csatornát megváltoztatva ismét érdemes ellenőrizni, hogy javult-e a helyzet. Ha ez nem hoz javulást meg lehet próbálkozni WIFI extenderrel vagy Mesh eszközzel is (ha van rá mód - esetleg ha valakinek az ismerettségi körödben van ilyen - akkor először csak próba gyanánt.) A másik megoldás, hogy a "problémás" eszközökön az 5 Ghz-es hálózat helyett a 2.4 Ghz-es hálózatot használod, mert ezesetben a hatótáv nagyobb. Ugyan az 5Ghz-es hálózaton gyorsabb sebességet lehet elérni, de ezzel jó minőségben jellemzően kisebb tereket lehet lefedni, míg a 2.4 Ghz-es hálózat lassabb, ugyanakkor ideálisabb, ha nagyobb, nyílt teret szeretnénk lefedni, ezért tanácsolják gyakran, hogy például kültéren érdemesebb ez utóbbit használni. Sajnos csak ilyen általános tippekkel tudok szolgálni, mert a WIFI jel minőségét nagyon sok minden befolyásolhatja negatívan; a jelforrástól való távolságon kívül a fal anyaga, vastagsága, az eszközök és a jelforrás között elhelyezkedő tárgyak is okozhatnak minőségromlást a hálózatban. Remélem, azért tudtam segíteni, és bízom benne, hogy a fórumtársak közül lesznek még valakinek jobb ötletei is.
 14. Sajnos így tényleg sanszos a negatív válasz, de azért reméljük a legjobbakat!
 15. Üdv a fórumon, @Démon! Jól értem, hogy a hálózatkiépítés megtörtént az oszlopokon csak a házakhoz nem ért még el a vezeték? Ezesetben nem tartom valószínűnek, hogy "kihagynának" benneteket a fejlesztésből, különösen akkor, ha erről a hálózatfejlesztésről előzetesen értesítettek is. Fontos megjegyezni, hogy egy új hálózat kiépítése után szükség van arra, hogy annak használatára a szolgáltató engedélyt kapjon. A használati engedélyt tudomásom szerint az NMHH adja ki, az, hogy ez mikor történik meg nem a szolgáltatón múlik. Az új hálózat csak ezután használható. Azt tanácsolom, hogy ezen az űrlapon keresztül írj üzenetet a problémáddal kapcsolatosan, így közvetlenül az illetékes területi mérnökséghez kerül majd a kérdésed. Ők biztosan pontos információval tudnak szolgálni.
 16. Igazán nincs mit, remélem mielőbb megoldódik a probléma!
 17. Nálam is gond van az Archív TV-vel, jeleztem az ügyfélszolgálaton, tudnak már a gondról, folyamatban van a javítás. @Niti79, a hiba elhárítása után a menüből kiválasztva tudod majd tallózni az elérhető tartalmakat (csatornákra/napra bontva).
 18. Pedig nagyon ígéretesek voltak az Entertain TV-ről megjelenő első képek itt a Fórumon, de azért remélem a MediaFirst sem okoz majd csalódást. Jó hír, hogy a leányvállalatok közül a MT-nál lesz elsőként az új platform, és ezek szerint nem is kell már annyira sokat várni rá.
 19. Sajnos több dolog okozhat ilyen jelenséget; hallottam már olyan esetről, amikor egy hibás kábel, amely hol érintkezett, hol nem okozott ilyen gondot. A felhasználó a boxok újraindítgatása közben önkéntelenül is megmozgatta a kábelezést is, és ez átmenetileg orvosolta a gondot. De lehet a box hibája is. Szerintem akkor jársz a legjobban ha bejelented a hibát a 1414-en.
 20. Szia @Vencike! Igen nagyon gyanús azok alapján, amiket itt leirtál, hogy érintkezési probléma lehet. Amikor kijönnek a szerelők egy bekötéshez, akkor egy nagy kábeldobról vágnak le olyan hosszúságú kábelt, amennyi az eszközök összekötéséhez szükséges. Ezután ellátják a kábelt a szabvány LAN véggel, ezáltal a kábel "szereltté" válik, így nevezik, amikor mindkét végére felkerül a csatlakozó. Előfordulhat, hogy az erek bekötése nem sikerült tökéletesen ez okozhatja a problémát. Vehetsz szaküzletben is kellő hosszúságú kábelt, de azt tanácsolom, jelentsd be a 1414-en, ki fogják javítani.
 21. 1000mbit

  Szia! A fenti lépésekkel tkp. minden fontosabbat megtettél, amit lehet. Mivel a garantált értékeket nem éri el a szolgáltatás, ezért mindenképp jelentsd be a 1414-en, nagyon valószínű, hogy vagy a hálózattal van gond vagy esetleg a home gateway szorul cserére. Lehetne még a hálókártya is hibás, de ez kevéssé valószínű.
 22. Szia @Incus! Igen lehet vaklárma, ahogy azt @abit is írta (és azt is célszerű megnézni, ahogy említette is, hogy másik vírusírtó detektál-e fertőzést), de a kérdéses HGW valóban nagyon régi. A Thomson konkrétan az legelső szériák egyikéhez tartozik, amelyet a kezdet kezdetén osztottak az IPTV szolgáltatás mellé. Noha a firmware-t időközönként frissítik az eszközökön nagyon is előfordulhat, hogy valós fertőzés érte az eszközödet, mert a régebbi típusoknál nem mindig "zárják be" a szoftverben megtalálható, kihasználható kiskapukat, mert már nem biztosítnak hozzájuk további támogatást gyártói oldalról. Mindenképp jelentsd be az esetet a szolgáltató felé, hogy kiderüljön, mi a gond.
 23. Szuper, ez jó hír!
 24. A lényeg az, hogy most működik, reméljük így is marad!
 25. Sajnálattal olvasom, amit írsz. Így elég sanszos, hogy a HGW cserére szorul (a reset ugyanis mindent gyári állapotba állít vissza, azaz ha csak valami elállítódott volna ez megoldotta volna) úgyhogy mindenképp jelentsd be hibára.