Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Zoolesz

Tag
  • Tartalmak

    6
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Bejegyzések, amit Zoolesz posztolt

  1. 58 perce, sipsza írta:

    Nekem 3 hónapig mondogatták, hogy náluk minden rendben. Kértem, hogy nézze meg egy szerelő is, ha már nekem nem hisznek. Ő végül kicserélte az ONT-t (egy teljesen ugyanolyanra), és onnantól ment minden. Azóta többen is megkerestek, akiknél szintén csak az ONT csere volt a megoldás.

    Nem tudom lehet hogy úgyis át kell helyezni a modemet akkor majd szólok nekik hogy nézzék már meg esetleg cseréljünk egy ONT-t bár 1 hónapig jó volt előtte :)

  2. 1 órája, Halacs írta:

    @sipsza

    Hátha mások is küzdeni fognak hasonlóval ezért leírom:

    - D optika és szintén PPPoE esetén DHCPv6-al megy remekül. Létrejön a PPPoE interfészen az fe80-as cím. /64-es prefixet kapok DHCPv6-al.

    - Telekom és koax esetén PPPoE nélkül de szintén DHCPv6-al szintén megy és az ether1-en (WAN) itt is van fe80-as cím. /56-os prefixet kapok DHCPv6-al.

    - Telekom optika és PPPoE esetén a Telekomnál dolgoznak a hibán, lévén nincs PPP IPV6CP válasz a Telekomtól.

    Amire még ma rájöttem és fontos: IPv6 firewall-ban engedélyezni kell az input, src:547/udp csomagokat a DHCPv6-hoz. Ez nekem egyik helyen se volt eddig. Miután engedélyeztem már csak a Telekom optikán nem működik, de ezen meg elvileg dolgozik a support :)

    Frankó akkor már legalább 2 hónapja dolgoznak rajta mert nekem azóta nem megy és akkor is erre hivatkoztak hogy valami gond van, de 1-2 hét és megoldják. Mondtam oké majd májusban érdeklődők, de elmaradt, nem vesztettem vele semmit. ? 

  3. Ekkor: 2020. 03. 15. at 22:00, sipsza írta:

    DHCPv6-on szerintem nem fogsz címet kapni, legfeljebb prefixet. Ha cím kell, akkor használj SLAAC-et, mint a Windows és a Debian.

    Nekem PPPoE-n keresztül, Mikrotik routerrel stabilan megy az IPv6 (IPTV és Telefon mellett). Szívesen segítek, de sok apró beállítás kellhet, ezért jobb lenne, ha valósidőben tudnánk beszélni egymással.

    Kösz a felajánlást, lehet később még élek vele, de jelenleg sikerült belőni az Ipv6-ot, tényleg csak prefixet lehet :). És végre sikerült a belső hálóba is osztani címeket.

  4. 5 órája, btz írta:

    Bármilyen beállításról képet, hogy átlehessen látni a dolgokat a hálózatodban, mert csak ennek ismeretében lehet bármit is mondani, hogy mi miért nem működik, mi miért nem kap IPv6-ot.
    Nekem is saját eszköz PPPoE-zet és jött az IPv6, így bátran mondhatom, hogy nincs semmilyen szolgáltatói korlátozás a saját eszközre az IPv6 tekintetében.

    Sagecom mint látszik csak link local címe van, win 10 és debian szerver kap IPv6-ot. A mikrotik se address-t se prefixet nem kap csak keres ahogy látszik (jelenleg csak címet kérnék neki). Minden a sagecomra van kötve jelenleg.

    ipv6.png

  5. 1 órája, btz írta:

    Jelenleg nem kapok Telekom IPv6-ot, de egy időszakban volt és nem volt semmiféle tűzfalas tiltás, ez talán csak a mobilnetes IPv6-ra igaz, a vezetékes Telekom IPv6-ot saját eszközzel használtam és tűzfallal egyéni szabályok szerint tudtam kontrollálni minden forgalmat. Még alhálózatokat is tudtam létrehozni, így az alrouterre kapcsolt két további al-al router is kapott IPv6-ot és az arra csatlakozó eszközök is, a saját alhálózatuknak megfelelő prefixekkel. Szerintem nálad valami nincs rendesen beállítva az alhálózatokkal kapcsolatban, de erre érdemben csak a beállításaidról készült képernyőképek megtekintése után lehetne mit mondani.

    Holnap leszek gépközelbe akkor majd külldök képet, bár nem tudom mit szeretnél a Sagecom router modban működik és nincs benne IPv6 beállíátsi lehetőség. Mikrotik egyenlőre csak a wifit szórja, mivel ha ő pppoe-zet akkor sehogy nem volt hajlandó IPv6-ot kérni. Ma még azért ennek utánanézek hátha én rontottam el valamit, de úgy érzem minden variációt végigpróbáltam benne.

  6. Ekkor: 2020. 01. 04. at 20:41, blaszlo írta:

    Levélbe ezt válaszolták!

    Telefonos megkeresésre meg azt mondták, hogy az IPTV szolgáltatás miatt nem kapcsolják be, mert utána akadozni fognak az adások.
    Előbb utóbb majd eljut mindenhova.

    Nálam nincs IPTV szolgáltatás, így bekapcsoltatam, de nem volt egyszerű 2 telefon plussz levél majd mikor visszahívtak jó lett minden. Bár az erős kifejezés a Sagecom nem kap csak linklocal címet, a többi mögöttes esszköz az kap IPv6-ot, bár a mikrotik sehogy nem hajlandó kérni/kapni. Amúgy semmire nem jó jelenleg, mert tiltva van minden és tűzfal beállítási lehetőség sincs.

×
×
  • Új...