Nagy Gergő

Tag
  • Tartalmak

    8
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Minden, amit Nagy Gergő posztolt

  1. Sziasztok! Az alaphelyzet alapján adott egy 3 szál UTP, az egyik csatlakozik a ZTE routerhez amit gyárilag adtak, a másik 2 IPTV funkciót lát el. Mivel az emeleten már nem elég erős a jel, így az egyik IPTV "helyett" egy routert próbáltam meg berakni (Asus RT-N12+), és abból használni az IPTV-t és a WiFi-t is. A probléma csupán annyi, hogy a tv tökéletesen működik, viszont internet az nincsen.. Ezelőtt kipróbáltam egy nagyon régi routert, azzal működött a wifi, viszont nem volt IPTV kompatibilis, ezért vettem ezt az új routert. Valahogyan a kettőt kellene "keresztezni", hogy a tv is menjen, és wifi is legyen. A DHCP sehogy sem akart működni, PPPoE-vel pedig nem mentem szintén messzire.. Merre kellene elindulni? Köszönöm a segítséget, Gergő
  2. Kedves @btz ! Sikerült megoldani, most működik minden tökéletesen! Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszokat, rengeteget segített! Ha valakinek hasonló problémája akad, itt egy kis összefoglaló. A végső stádium: Router1 (szolgáltatótól kapott) LAN-ja össze van kötve Router2 (Asus) WAN portjával. Router1-en semmi külön beállítás nem szükséges, legyen bekapcsolva a DHCP, és ennyi. Illetve még annyi, hogy Router1 IP-címe 192.168.1.254 (ez később még fontos lesz). Router2-nél át kell állítani hogy PPPoE helyett dinamikusan kapja az IP-t, a saját IP-jét 192.168.2.1-re állítottam (a 3. oktett eltérő, csak ebben az esetben fog működni). DHCP-t, IGMP Proxy és snooping-ot engedélyezni kell, az IPTV-hez pedig kiválasztani melyik LAN portot használja. Ezek után egyből működött minden.
  3. @btz Ez volt az alap koncepció is, hogy LAN-WAN kötöttem össze őket, DHCP be van kapcsolva, és az IGMP is, be lett állítva a LAN IP, de valahogy semmi sem akad működni. Nagyon érdekes egy helyzet, papíron működnie kellene..
  4. igen, kikapcsoltam a DHCP-t, és ezek a lehetőségek vannak.
  5. @btz Átállítottam erre, viszont az a probléma, hogy ha a LAN1-re dugom be az IPTV-t, akkor azt írja a settop-box, hogy a kérés nem teljesíthető, és nem is enged semmit csinálni. Viszont ha ugyanúgy LAN1-hez van beállítva az IPTV, de mondjuk LAN3-ba dugom be, akkor megy a TV, csak ismételten a wifis probléma van, hogy van vagy net, vagy nincs.
  6. Köszönöm, úgy tűnik figyelmen kívül hagytam tudat alatt a LAN-LAN részt, és a Router1 LAN-ját kötöttem össze a Router2 WAN-jával. Most működik az IPTV és a WiFi is, viszont kompromisszumokkal... Ha be van kapcsolva a tv, akkor néha wifin a sebesség lecsökken ilyen 0.3mbps környékére.. Ennek milyen okai lehetnek?
  7. @btz átállítgattam az IP-ket, jelenleg teszt miatt a második számú router 192.168.1.200-as IP-n van. Az egyes számú routernek a default értéke 192.168.1.254. Viszont még mindig nem működik a dolog. A másodlagos routert reseteltem, és kérte a PPPoE adatokat, ezért inkább átváltottam Automatikus ip-re a WAN résznél. Jelenleg is csak annyit ír, hogy "Internet status: Your ISP's DHCP does not function properly. ". (Ezt a másodlagos router adminfelülete mutatja).
  8. Köszönöm a gyors választ! Paintben csináltam egy kis rajzot, remélem rajta van minden ami szükséges, illetve csatolom a beálításait az ASUS routernek. Illetve azt még megjegyzem, hogy mindkét routernél használni szeretnénk a WiFi részét is.