Bence1997

Tag
 • Tartalmak

  20
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Bejegyzések, amit Bence1997 posztolt


 1. 1 órája, btz írta:

  Az igazi megoldás nyilván az lenne a gondjaidra. De mint írtam, az kb 1-6év, mire eljut.

   

  1 órája, btz írta:

  Szerelőn kívül senki nem fog 30/5-ös profilt beállítani sajnos. Ha valahogy sikerülne eljutnod egy szerelőig, akttól meg tudnád kérdezni, hogy mi ennek az akadálya technikailag. Esetleg megmutathatod neki a DSL infót is.

  Az első amire válaszoltál, azt már megválaszoltad, de köszi hogy válaszoltál rá megint :)

  Akkor gondolom várhatok amíg lesz valamilyen technikai probléma.


 2. A válaszom kifelejtettem :)

  Azt tudom, hogy most nincs hiba, de szeretném, ha nagyobb lenne a sebesség és elvieg lehet is.
  Úgy tudom lehet állítani a routerben.
  Bence
  a koronavírus előtt is ennyi volt a sebességem, biztos ki lehet hozni ebből többet is, ugyanúgy fizetünk a szolgáltatásokért mint mások is, szerintem az is hibának számít, ha lekorlátozódik a sebesség egy bizonyos szintre és ott marad.

   

   

   

   

   

   

   

  Jó vagy nem jó?

  jött azóta válasz erre:

  A jelenleg tapasztalt sebességed, a címeden elérhető legmagasabb sebességet közelíti meg , sajnos ezt növelni nem tudjuk. Díjcsomagod, mindig az adott technológián elérhető legmagasabb sebességet nyújtja majd. ^Szilvi

   

  Nekem nincs bajom a telekommal, de miért mondja hogy ez kb a max amikor a szerelő is betudott volna állítani többet?


 3. 49 perce, btz írta:

  Az előminősítés csak egy előminősítés, egy adatbázis alapján sacc/kb kiszámolja a központhoz viszonyított távolság alapján mi érhető el és mi nem. A valósággal gyakran köszönő viszonyban sincs az előminősítő által kapott adat.

  Ahogy az extend DSL infós képen is látszik, nem a maximumot kapod. És itt már a kollégák tudtak volna neked segíteni ebben, kedves Zsani csak az előminősítést látja, viszont a szerelőnek látni kell, amit ez a mérnöki menü is mutat a képen.

  Elküldtem nekik a sebességem és ezt kaptam:

  Köszönjük! A garantál le- és feltöltési sebesség elérhető díjcsomagodban, így hibát nem továbbítunk szakértő kollégáinknak. Természetesen törekszünk arra, hogy ebben a helyzetben, melyben megnövekedett az internet hálózatok terhelése, is biztosítsuk a kihasználható maximum sebességet, türelmedet és megértésedet nagyon köszönjük! ^Szilvi

  Magyarul nem jön ki szerelő, mert igaz hogy lehetne nagyobb a sebességem de nincs hiba, mivel a garantált megvan ^^ Csodálatos nem? :)

   


 4. 22 perce, btz írta:

  Meg kéne kérdezni tőle, hogy konkrétan miért nem tudja vagy akarja 30/5-ös szinkronprofilt használni. És az upload miatt gondolom, de ez csak feltételezés. Lényegeset a szerelő tudna mondani.

  Bemásolok pár mondatot, amit a telekom facebook oldalán mondtak:

  " A címeden maximum 20 Mbit/s sebességű internet szolgáltatást tudunk biztosítani előminősítő rendszerünk szerint. Olyan csomagod van, mely segítségével a hálózaton lévő maximális sebességet ki lehet használni. Tehát ha magasabb a sebesség mint 20 Mbit/s, akkor az is elérhető. A modemet áramtalanítottad már? És ezt követően ellenőrizted már a sebességet? ^Zsani "

  Ezután leírtam, hogy örülnék az elérhető legnagyobb sebességnek.

  "Sajnos nem tudjuk befolyásolni az ilyen hálózatokon, hogy a maximális sebességet érhesd el. Ez nagyban függ a központtól való távolságtól és a leterhelésétől is. Kérjük, hogy add meg az elérhetőségi mobilszámod és rögzítünk egy hibabejelentést. Megnézik a Kollégák, mit tudnak tenni az ügy érdekében. ^Zsani "


 5. 24 perce, btz írta:

  Ahogy a kép is mutatja az Attainable sávszélesség 32530kbps, szerintem olyan 28 megabit per sec kijönne belőle, a feltöltésed is lehetne több, mint a duplája. Lehet, hogy csak 30/5-ös profilt tudna használni de a feltöltésed nem éri el a 5000kbpst.

  És akkor most szóljak szerelőnek vagy mit tudnék tenni?


 6. 22 perce, btz írta:

  A digitális elosztó weben elérhető grafikus felhasználói interfészén, népiesebb nevén az adminfelületén. (A digitális elosztó típusától is függ, hogy merre és hogyan, illetve milyen bonyolult a dolog. A legkönnyebb dolgod Speedport Entry 2i esetén van)

  Nem tudom biztosan, hogy jót küldtem e, de szerintem igen. Mi lehet vajon a probléma nálam?

  Névtelen.png


 7. 2 órája, btz írta:

  VDSL esetén a központtól való 700méter távolságig akár 50mbps is adható, szerintem te simán ADSL2+ modulációban vagy, persze ezt csak DSL infó megnézése után tudnám biztosan megmondani, ezért lenne jó, ha feltöltenéd ide. 

  Megnéztem a falut a Google Streetviewel és nem tűnik úgy, hogy nagy távolságok lennének egyik végétől a másikig. (Útvonal tervező szerint 1,5 km), ha itt központosan ledobtak egy VDSL központot, akkor a 30-nak mennie kéne közel mindenhol. Persze az tényleg igaz, hogy egy nagyon elavult hálózat nagyban ronthat a helyzeten.

  Hol találnám meg ezt a DSL infót? :) Nem vagyok teljesen tájékozott ebben a témában :) Ha segítesz beküldöm persze.


 8. Volt nálunk kint szerelő, sikerült 21megabitet kihozni a netből, de azt mondta hogy úgy nem lenne stabil a kapcsolat és hogy érdemesebb 15-ön hagyni. Ezen felül említette, hogy a környéken kb mindenkinek próbálja a lehető legtöbbet kihozni a hálózatból, de nem igazán sikerül elérni a 30-at, mondta hogy egyszerűen elavult a kábel és nem bír többet. Kérdeztem, hogy mikor lehet errefele fejlesztés és azt mondta hogy pár évet biztos kell várni, mert ide valószínűleg már optikát fognak hozni. Meg szó volt még arról, hogy errefele nem annyira megtérülő és gazdaságos a fejlesztés.

  Mióta bevezették itt az internetet nem emlékszem kábelcserére, de még hasonlóra sem, idén jött egyszer egy értesítés számunkra, hogy este 10 és reggel 5 között nem lesz internet mert valamilyen korszerűsítésről volt szó benne.


 9. 13 perce, btz írta:

  Úgy látom a te lakhelyed már alapvetően nem is szerepelt a pályázatban (Ózdi járás, ha jól emlékszem)

  Arló, Borsodbóta, Borsodnádasd, Borsodszentgyörgy, Bükkmogyorósd, Csernely, Csokvaomány, Farkaslyuk, Lénárddaróc, Nekézseny .

  Ezeken a helyeken volt lakossági igényhely a pályázatok ezekre lettek kiírva.

  Jelenleg pedig így áll a helyzet a KIFÜ Dashboard 2.0 szerint:

  ozdi-jaras-szip-kifu-igenyhely.jpg

   

  Hogy működik ez az igényhely meghatározás? Az emberek bemennek az önkormányzathoz vagy jelzik a szolgáltató felé az igényüket? Nekem például lett volna igényem és egy kis csalódást kelt bennem úgy, hogy két olyan település között lakom, ahol megvalósulnak fejlesztések. :) Nem tudom, hogy erre elég tájékozottak e az emberek az internetsebességgel kapcsolatban, ha ez így alakult.  


 10. Jó válasz lenne számukra amit leírtam fentebb? :)

  Még egy kérdés ? ha a bizonyos cég telepít gerinchálózatot, akkor másik vállalat azon keresztül adhatna e lakossági hálózatot? ?

  A mobilnetre visszatérve azt tudom mondani, hogy sokszor alig van térerő, most is csak 1 csík a 4-ből, gondolom azért mert völgyben lakom és dombok vesznek körül és nem tudom hogy jól gondolom e vagy nem, de szerintem a térerő nagysága is meghatározza a mobilnet sebességét. Mikor a szerelő itt volt ő is meglepődött hogy mennyire nincs térerő.

  Köszönöm egyébként, hogy időt szánsz a válaszadásra és hogy foglalkozol a problémámmal ?


 11. Egyébként a támogatás keretein belül nem kellene-e  fejleszteni mindegyik település lakossági hálózatát is?  Mi dönti el, hogy a település kap e lakossági hálózat fejlesztést is, vagy csak a gerinchálózatot fejlesztik?
  A SZIP célja, hogy legyen mindenhol 30mbit/sec-es internet és itt nincs.

  Ezt gondoltam hogy írnám

  Igazából van papíron 30megabites net, csak a kábel nem bírja és ezért van a fele. ?


 12. " Kedves Bence! Köszönjük érdeklődésedet! Járdánházán sajnos nem érhetőek el szolgáltatásaink és nincs információnk arról, hogy a közeljövőben épülne ott lakossági vezetékes hálózatunk. A táblázat olyan településeket is tartalmaz ahol csak intézményi hálózat/gerinchálózat épül, lakossági hálózat nem. "

  Olyan jó amikor a lakossági hálózat nem számít... :) Na nem baj, várjunk még pár évet, majd lesz egyszer normális net is :D 


 13. Sziasztok!

  Előre is elnézést szeretnék kérni, hogy egy meglévő kérdésnél teszek fel én is kérdést, de pont ilyen 1000-2000 lelkes faluban (Járdánháza, ózdi járás) lakom és ugyanannyit fizetünk a 30 megás internetért ami a valóságban 15, mintha egy 150-es netünk lenne, ahol minimum 60 lenne a letöltési sebesség, ami az itthoni négyszerese. Kíváncsi lennék, hogy ide mikor tervezik a hálózat fejlesztését, mert hiába van okos tévém meg egyebek, ha lassú a net.

  Nincs más szolgáltató itt a faluban és úgy gondolom hogy tisztán gazdasági alapon eldönteni azt, hogy "ezeknek falun úgy is mindegy" és hogy "nem éri meg" nem valami fair, főleg hogy ugyanannyit fizetünk érte.

  Szóval engem is érdekelne, hogy mikor lesz legalább minimális változás. O.o:|