AttilaG

Tag
  • Tartalmak

    4
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

AttilaG a fórumon

  • Rang
    Tudóspalánta
  1. frissítés: bejelentettem a hibát, 2 napon belül kijött egy telekomos, kimért mindent, valóban a vezetéken csak 100 Mbit van, wifin meg 300. Berakott egy új F@st 3890V3 routert és egy új csatlakozót. A helyzet nem változott, úgyhogy a diagnózis egyelőre: központi beállítás probléma, azzal elment. Itt tartunk. A router felülete egyébként kiírja, hogy ethernet sebesség 100Mbit, ott is, ahol nincs bedugva semmi.
  2. Köszi, nem rossz gondolat. Feltúrtamk a készletet és találtam egy cat5e gigabit certified kábelt és osszekotottem. Egyelőre nincs változás a sebességben, lehet szerzek majd egy vadonatujat
  3. hello, megvan, már üzemel a meshre kapcsolodva 80-90 Mbit van, kb 90% atmegy. Mivel ez konzisztens az egész házban, tudok vele élni ha muszáj, de keresem a megoldást. A masodikat pontositsuk. A laptopon wifin 200-250+ Mbit, vezeteken kb 100 Mbit. Telefonon wifin 300 Mbit.
  4. Hello, 2 hete kötötték a Telekom 300/20 Mbit netet, ami wifin 5GHz-n hozza a max 300/20-at legtöbb esetben, de vezetéken (CAT 5 UTP, több is van itthon) csak kb 90-120-at tud, bármelyik porton. Laptoppal, masik routerrel is kimértem. Nincs semmi egyéni konfig. Mellékes info: Azért kellene vezetékes net, mert mesh routerekkel kapcsolnám össze (nagy a ház) és nem a modem wifi-jét használom (aminek egyéb limitációi is vannak, pl nem tud 30-40 iot eszközt kezelni, illetve home office: sokszor 2 videokonf megy, ami közben gyakran kell helyet változtatni....) de ha mindent lekapcsolok, akkor is ugyanolyan lassú a net, nincs hozzá köze... Igen, már újraindítottam, factory reset volt 2x és nem raktam a mikróba se.. Valami ötlet? Köszi előre is!