bigzso

Tag
  • Tartalmak

    6
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

bigzso a fórumon

  • Rang
    Tudományos tag
  1. Kedves Zsani! Végül megoldottam saját hatáskörben. A Sagemcom megkapta a két IPTV-t, DHCP-t bekapcsoltam (más tartományt adtam meg neki, mint az ASUS-nak), így kaptak az STB-k IP-t. Igaz dupla NAT-olás lett, de működik. Üdv!
  2. Hali! Az én problémám hasonló, de kiegészítve egy kicsit. Röviden a következő a helyzet. Sagemcom f@st 5655v2 Bridge módban, jelszó kivéve a PPPoE beállításoknál, hogy ne tudjon felcsatlakozni a netre+manual mód (ugye Optikán csak egy Session van, amit az ASUS-nak tartok fenn), saját fix belső ip cím beállítva (192.168.1.254), PPPoE passthrough bekapcsolva, Wifi, DHCP kikapcsolva. LAN1 csatlakozója összekötve az ASUS RT-AC66U WAN portjával. ASUS RT-AC66U DHCP bekapcsolva (192.168.1.2 - 192.168.1.200), saját belső fix ip cím beállítva (192.168.1.1), PPPoE beállítva, működik, net van. LAN3-4-re beállítva az IPTV ez alapján: https://www.asus.com/hu/support/FAQ/1011708/ Tehát IGMP Snooping és Proxy bekapcsolva a LAN3-4-re. LAN3-4 -re rácsatlakozva két darab Cisco SPVTG STB. Tökéletesen működött, mindaddig, amíg a Sagemcom resetelte magát. Újra beállítva, rendszer újra indítva, már az STB-ok nem voltak hajlandók ip címet kapni. Ha leszedtem a LAN3-4ről a IPTV beállításokat, akkor kapnak IP-t, csak éppen nincs rajtuk adás. Még mielőtt valaki megkérdezné, hogy minek az ASUS router a Sagem mögé, hét azért, mert a Sagemcom nem tud OpenVPN-t pl. amit rendszeresen használok, azonkívül jobb a wifije is. Gondolom ez elég indok. Van valakinek ötlete mi lehet a megoldás? Köszi!