Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

zoldtomi

Tag
  • Tartalmak

    26
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Bejegyzések, amit zoldtomi posztolt

  1. Ekkor: 2021. 04. 22. at 9:55, Nagy Sándor 88 írta:

    Igen, valóban jó az exitlag, csak elég drága, arántalanul mondhatni, hiszen egy hónapra annyi mint a fele net előfizetésem.

    Én is előfizetttem 3 hónap (4500 Ft) az exitlag-ra és tényleg jó, képes arra amire a Telekom nem. 100-150 pingből csinál 30-40 csak ajánlani tudom. Ebben csak az  a szomorú, hogy az embernek egy 1000Mbit internethez még venni-e kell egy ilyen szolgáltatást, hogy használni tudja internet előfizetését. Sajnos ez a magyar valőság, a telekom valóság. Az alábbi linken található kuponokkal lehet csökkenteni az exitlag árát egy kicsit:

    **************************

  2. 28 perce, al1337 írta:

    Sziasztok!

    A probléma nálam is fennáll. A késő délutáni óráktól az online játékok hatalmas pinget produkálnak. Szerintetek érdemes ezt valamilyen módon jelezni a telekom felé? Nem nagyon szeretnék VPN-re előfizetni. 

    Jelezni jelezheted számukra, de ahogy itt már többen megtapasztalták, a válasz úgy is az lesz hogy nem a Telekom hálózatán van probléma és ezért nem is tudnak tenni ellene. Javaslom ha megteheted válts egy másik szolgáltatóra.

  3. 29 perce, Myke írta:

    Szerintem aránylag egyszerű a probléma, ahogy én látom a hivatalos válaszból: A Telekom házon belül "garantálja" a sávszélességet, ami Telekom hálózaton kívül van, azt már lehet is másra kenni. De ez kb olyan mintha én itt házon belül a gigabites LAN -ban garantálnám a sávszélességet a kis családomnak. Itt szépen gyorsan megy minden. Mondjuk tegyük fel van egy 14.4kbps -es modemem, amin keresztül mindenki eléri a netet (ami a lakáshoz képest külső kapcsolatnak számít). Nyilván *****i lassú lesz minden, ami nem házon belül van. De tényleg nem az én hibám az hogy egy nagyon szűk sávszélességet biztosítok csak kifelé?

    Így látom ugyanezt nagyban: a telekom a saját hálózatán belül és a belföldi útvonalak felé szépen kiszolgálja az előfizetőit. De bizonyos külföldi gerincek irányába már annyira csúcsra van járatva a hálózati forgalom, hogy kialakulnak ezek a magas pingek, és csomagvesztés is fellép. Nem kellene megnövelni vajon kapcsolódási sávszélességet ezekbe az irányokban?

    És úgy gondolom ezeket a vonalakat monitorozzák, és pontosan tudják azt is hogy hol van a bottleneck, csak olcsóbb eltusolni még pár hónapig, aztán majd amikor már nem csak a játékosok panaszkodnak, hanem mondjuk már a youtube/netflix/hbo go is akadni fog, (ergo sokkal több embert érint majd) talán bővíteni fogják a kapacitásukat.

    Tegnap este végre 35-40 -es pinggel játszottam egy órát, miközben összesen 50/45Mb adatot nyomtam keresztül a vpn -emen. Szóval nem beszélünk nagy adatforgalomról, de így hogy megkerültem a telekom - külföld szűk keresztmetszetet, tökéletes volt a pingem végig.

    Ennél jobban nem is lehetet volna megfogalmazni mi is a probléma. Túl kevesen reklamálnak ahhoz, hogy foglalkozzanak vele, mert  a többi ügyfél vagy nem tudnak róla vagy nem érinti őket, mivel olyan formában használják a szolgatást, ahol nem annyira fontos a késleltetés és csomagvesztés. Mivel nem a MT hálózatán van a probléma ezért nyugodtan feltehetik kezüket, hogy nem náluk van a hiba (ami igaz is ha ezt nézzük) és csak mutogatnak a másikra. Másfelől az ügyfelek  meg jogosan érzik úgy, hogy nem foglalkozanak problémájukkal mivel azt tapasztalják hogy egy VPN-nél ( mindjárt jön a topic móka mestere és megmondja, hogy semmi köze a VPN-nek ahhoz, hogy ott nem jelentkezik a gond :) ) vagy másik szolgáltatónál nem jelentkezik a probléma.

  4. 5 órája, dragontwin19 írta:

    @zoldtomi , igyekszem köszi, bár trollként nem egyszerű az élet :D nem tudom, mi konkrétat vársz (amit másolgattok ping értékek és traceroute-ok, kb. mint halottnak a csók, mert mindent nem mutat meg, csak kb. irányt ad/mutat a szolgáltatónak), + tekintve, hogy nem ismerem a szolgáltató konkrét hálózatát, megoldását, de a működési alapelvet igen, így nehéz minden részletbe behatóan válaszolni... De ha megoldási javaslatot akarsz, íme egy: pl. ha a kedves gamer szerver üzemeltetők USN-t vagy MPTCP-t használnának, óriási lépés lenne... De nem teszik ugyebár, mer nem feltétlen éri meg nekik valszeg...

     

    Ahogy népszerű rajzfilmben is mondják "a törpök élet nem csak játék és mese" úgy gondolom trollok élete sem 😁 

    De látom a Google használata már nagyszerűen megy, így mi is egyszerű fizető ügyfelek is megtanulunk valamit. 😂 

    Már a topic ezért is nyert veled, hogy rád találtunk. 😁 

     

  5. 5 órája, Kata.O írta:

    Sziasztok, a Magyar Telekom hálózatát szakértők segítségével megvizsgáltuk, és az általatok jelzett jelenséget valósnak találtuk, de a vizsgálat alapján a jelenség többrétű, és nem egyszerűen megoldható.

    A hálózatunkról elmondható, hogy megvannak az eszközeink és folyamataink arra, hogy az esetleges torlódásokat kezelni tudjuk – bőven van még tartalék a hálózatban, hiszen a járvány ideje alatt is helyt tudunk állni.

    A probléma ott kezdődik, amikor elhagyjuk a Magyar Telekom hálózatát, és kilépünk egy olyan hálózatba, ami már nem a mi felügyeletünk alá tartozik. Onnantól kezdve, hogy nem a mi hálózatunkat használja a felhasználó, semmi garancia nincs arra, hogy az X végpont felé kimenő csomag (pl. ping) milyen úton megy el, és jön vissza – hiszen nem ismerjük a hálózat összetételét és a torlódási pontokat sem, ezt a traceroute sem mutatja maradéktalanul ki.

    Sok esetben a tényleges csomópontok nagy részét sem látjuk belőle, mert pl. hálózati topológia-elrejtést használnak, és nem látható, hogy hány linken megy keresztük a kérés. A szolgáltatók (gaming) sokszor nem elsősorban a legoptimálisabb, hanem a legolcsóbb megoldások (a gond: sok felhasználó, kevés sávszélesség) felé hajlanak, így lehetséges az, hogy valahol útközben egy időszakos torlódás/sorban állás alakul ki, ami aztán RTT (pingidő) növekedéshez vezet. A sor véges, ha túl sok csomag van a várakozó sorban, akkor vagy nem fogad be újakat, vagy random választ a korábban sorba álló csomagok közül, és eldob egyet-egyet. A mi csomagunk is lehet ilyenkor érintett, ezt mi csomagvesztésként érzékeljük – és ez az, amibe mi, a Magyar Telekom, már nem tudunk beleszólni, mert hálózaton kívül történik a forgalmazás.

    Ezek alapján a lényeg: ahogy a csomag elhagyja a hálózatunkat, nem tudjuk megmondani, hogy merre menjen a forgalom az Interneten, csak azt tudjuk, hogy merre jöjjön. A ping által mutatott idő pedig az odaút és visszaút idejének az összege, semmi garancia nincs arra, hogy ugyanaz lenne az odaút, mint a visszaút.

    Az RTT mérések (ping) alapján azt mondhatjuk, hogy a Magyar Telekom hálózatának közepén, feltételezhetően jó kapcsolattal, torlódásmentesen bekötött szerverről nézve sok nemzetközi végpont esti csúcsidőben mért rendelkezésreállása ciklikusan leromlik. Ebből az látszódik, hogy a hiba gyökere a Magyar Telekom által kontrollált hálózati szegmensen kívül keresendő.

    A Magyar Telekom (és minden más szolgáltató) internetszolgáltatása csak addig “garantált” bármilyen szempontból is, amíg a csomag a saját infrastruktúráinkat használja.

    A legtöbb érintett gaming szolgáltató felé jeleztük az általunk is tapasztalt hálózaton kívüli problémákat, hiszen a megoldás kulcsa az ő kezükben van. A bejelentéseket több esetben megtettük az érintett gaming szolgáltatók felé.

    Szeretnénk partnerek lenni a megoldásban, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy a saját hálózatunkon belül a maximális felhasználói élményt nyújthassuk, még akár a gaming szerver tulajokkal/játékgyártókkal is együttműködve, de a Magyar Telekom hálózatán kívül adódó problémákért nem tudunk felelősséget vállalni.

    Abban az esetben, ha magával az internetszolgáltatással van probléma, továbbra is állunk a rendelkezésetekre

    Ekkor: 2021. 03. 08. at 18:59, dragontwin19 írta:

     

    Kedves Kata.O! 

    Köszönjük korrekt választ, szerintem már sokan várták egy ilyen összefoglalót. Ebből mindenki le tudja vonni a következtetés hogy mitévő legyen ha nem elégedett szolgáltatással. Sajnos én csak azért vagyok szomorú mert ugyanabban időben lehetőségem van kipróbálni két másik internet szolgáltatást is és ott nem jelentkezik ekkora késleltetés és csomagvesztés. De a hűségidőm lejártáig hátha megoldódik a probléma és majd akkor ráérek eldönteni maradjak vagy váltsák. Köszönöm még egyszer a válaszod. 

  6. 10 perce, dragontwin19 írta:

    Továbbra is javaslom, kérdezz meg egy hálózatos szakit, hogy hogyan működik a stájsz, hátha sikerül megérteni, hogy hol a "hiba"... (mint írtam, de nem ment át az üzenet, ez több helyen lehet és a szolgáltatón kívüli illetékeseket is érdemes megkérdezni, mert hátha, de tudom, csak egy troll vagyok, ami már dicsőség itt lassan).

     

    Azért nem bántsd a szegény Telekomos szakembereket, azért ők is értenek a hálózathoz, ezért is kérdeztem őket, csak sajnos még választ nem kaptam.

  7. 2 perce, dragontwin19 írta:

    Amúgy igen, sikerült végigolvasni és az a vicces, hogy eléggé egyoldalúan megy a rinyálás meg köpködés részetekről. Nekem ez a szórakoztató, bár tény, időnként sírni is tudnék az okoskodástól...

    Ha az trollkodás, hogy valaki próbál rávilágítani erre, akkor sorry...

    Továbbra is javaslom, kérdezz meg egy hálózatos szakit, hogy hogyan működik a stájsz, hátha sikerül megérteni, hogy hol a "hiba"... (mint írtam, de nem ment át az üzenet, ez több helyen lehet és a szolgáltatón kívüli illetékeseket is érdemes megkérdezni, mert hátha, de tudom, csak egy troll vagyok, ami már dicsőség itt lassan).

     

    Lenne bármi értékelhető dolog a hozzászólásaidban a témával kapcsolatban és nem csak nagy általánosság, amit az utcáról bejövő ember is eltud mondani, komolyan is venném amit írsz. De nem baj, mert legalább szórakoztató vagy és jót mosolygok a hozzászólásaidon, ezért remélem még sokáig itt leszel. :) 

  8. 13 perce, dragontwin19 írta:

     

    Igazad van, a szolgáltatást meg kell kapd. A hálózatsemlegesség jegyében is teljesülnie kell ennek és általában ez meg is szokott lenni (elvégre hatósági szigor van rajta).

    Érteni sem kell hozzá, de pl, ha a bankügyekhez, pénzügyekhez sem konyítasz, akkor kell egy tanácsadótól segítséget kérni és válaszol mindenre, amire kell. Az IT és hálózat világában is igaz ez, ha vki elmagyarázza, megérted / dereng vmi és reális képed, elvárásod lesz, hogy merre az arra.

    Ha meg hiba van, jelentsd be és megoldják (ami neked hiba, az nem biztos, hogy az...). De ez a téma és amiről már több, mint 150 bejegyzés született, nem feltétlen erről szól...

     

     

    Bocsi nem bántásként írom, de egyébként végig olvastad fórum témát és ezután sikerült azt megérteni miről is írunk itt többen mert a hozzászólásaid olyanok mint akinek..... 

    Ha meg minden oké csak  trollkodsz azzal sincs probléma, mert a trollnak is kell enni. Ennek fényében pedig elég szórakoztatóak a hozzászólásaid.

  9. 1 órája, dragontwin19 írta:

    Pislákolok... Amúgy miből gondoljátok, hogy hiba, amit tapasztaltok és azért a szolgáltató a felelős? Mert itt egy oldalra toljátok az áldást, holott ez nem fekete és fehér... Másrészt, ha hiba lenne és javítható, és kardinális (értsd nem 15 ügyfelet érint - elnézést, a drámaian alacsony számosságért, nem akarok vele senkit sem megbántani), akkor már javították volna, hiszen érdek lenne. Kérdés, ha már ennyire tud mindenki mindent: Ismeritek oda-vissza a hálózat komponenseit, a tényleges routing útvonalakat, mellette a gamer kiszolgálók szervereit, hálózati rétegeit? Mert sztem nem... Esetleg ha dobsz egy "traceroute" szöveget, egy komoly hálózatos kinevet, mert az sem mond meg neked mindent, ami kell egy jelenség behatárolásához. Ugyanez a VPN témára, mint potenciális megoldás/megoldási javaslat, de nem ragozom... Ha üzemeltetsz, vagy valaha üzemeltettél hálózatot, akkor tudod mi merre és kb. a jobb hálózatos gamer élmény kulcsa is megvan, főleg, ha toltad klasszikus lan party-ban... Kivi leszek a szolgáltató oldali válaszra, ha lesz, mert az helyre tudna tenni pár gondolatot, kicsit eléggé vakvágány irányokba megy ez a gamerkedés vs. hálózat + felelősség kérdése...     

     

    Ha az ember előfizet egy szolgáltatásra jogosan elvárhatja annak teljes mértékű működést és nem csak részlegest. Ezért ha szolgáltatás nem működik megfelelően, akkor ahhoz a szolgáltatóhoz fordul akinél előfizetett, hogy a problémája orvosolva legyen, és bocsánat, hogy ezt mondom, de nagyon nem érdekel, hogy a szolgáltató hálózatán vagy annak partnerénél van a probléma, mert nem azért fizetek havi több ezret hogy érdekeljen kinél is van a gond, hanem hogy használjam a szolgáltatást. Attól hogy csak "15 ügyfél" jelzi a problémát itt fórumon nem azt jelenti, hogy több ügyfélnek ne lenne gondja, mivel én is csak véletlenül akadtam erre a fórumra. Kérdés, miért is kellene egy átlag ügyfeleknek ismerni-e a hálózat és szerverek rejtelmeit? Szerintem meg nem kell ismerni-e, mert nem azért fizetett hogy ezeket ismerje, hanem azért hogy használja a szolgáltatást és nem csak részlegesen/időszakosan. A szolgáltatói válaszra meg lehet várni, mert hónapok óta csak annyira futotta hogy dolgozunk rajta és nem is hiszem, hogy lesz ennél több. Valamint érthető, hogy néhány embernek már elfogyott a türelme, mert részleges szolgáltatásért fizet havonta több ezret.

  10. 7 perce, SafranyFerenc86 írta:

    Igen, tegnap jó volt a random 100-150ms-os spikeokat leszámítva, mert más volt a routing, de mára vissza lettünk pakolva a régi vacakra.

    Én is tapasztaltam, hogy tegnap teljesen rendben volt a ping (40-50ms) a játékban. Nem is hittem a szememnek. :) Reméltem, hogy így is marad, de sajnos csalódnom kellett. Ebből látszik ha akarnák megoldható lenne a probléma. 

  11. Sajnos itt nem lesz semmi megoldva. Már hónapok óta csak megvezetés megy, hogy rajta vannak az ügyön, de ha akarnák már rég megoldották volna.  Aki kérdezni annak pedig azt tanácsolom, hogy nagy ívben kerülje el a Telekomot, pedig már több mint 15 éve vagyok náluk. Úgy néz ki már nem szeretnék, hogy náluk legyek. Ha lejár a hűségem megnézem, merre is tovább, mert röhej, hogy a kék mobil szolgáltató mobilnetje kenterbe veri az 1000Mbit kábelnetet válaszidőben az eseti órákban illetve hétvégenként. 

  12. Igen én is tapasztaltam hogy megváltozott DT után a routing.  Az 1. szerveren tapasztalok némi javulást mert átlagban 100 ping alatt van, de azért van még csomagvesztés és ping spike. A 2. szerveren viszont masszív 200 ping (ffm-b1-link.ip.twelve99.net, login.p2.worldoftanks.eu) és csomagvesztés (fm-b1-link.ip.twelve99.net , login.p2.worldoftanks.eu , 80.156.163.254 ,  win-bb4-link.ip.twelve99.net). 3. szerver is hasonló.

    login.p1.worldoftanks.eu.png

    login.p2.worldoftanks.eu.pnglogin.p3.worldoftanks.eu.png  

  13. Szia!

    Nem vagy egyedül sokan mások is a " Deutsche Telekom AG"  tartozó címeknél tapasztalnak magas kiugró valaszidőket. Illetve látszik hogy 12 hop-nél pedig elkezdődik egy elég jelentős csomagvesztés is. Sajnos mostanság nem igazán kedvez a Telekom internet az online játékoknak. Szerintem jelezd a problémád az alábbi linken:

    https://www.telekom.hu/lakossagi/ugyintezes/elerhetosegek/internetes/online-uzenet

  14. Ekkor: 2020. 11. 24. at 11:24, Telekom szakértő írta:

    Sziasztok!

    A segítségeteket szeretnénk kérni, hogy kollégáink kivizsgálhassák és javíthassák a többetek által jelzett routing / magas ping problémát. Kérjük az alábbi adatok / információk közül szedjetek össze minél többet és - akár csatolt képek formájában - posztoljátok ide a témához. Az össszegyűjtött információkat pedig továbbítani fogjuk illetékeseink felé. Köszönjük szépen az együttműködéseteket. Amire szükség lenne a vizsgálatokhoz:

    - Az érintett játékok megnevezése
    - Egy minél pontosabb idősáv megjelölése amikor jellemzően jelentkeznek a problémák
    - IP címeket, melyek irányába tapasztaljátok a magasabb ping időt (jó lenne ehhez minél több célcímet, lehetőleg pingelhetőket összegyűjtenünk).
    - Ping és Trace route információk, akár képernyőképek csatolásával.

    Köszönjük szépen az együttműködéseteket. ^Dániel

    Két nappal ezelőtt tettem bejelentés btz javaslatára és mai napon egy Telekomos úriember fel is hívott, hogy dolgoznak problémám. Reméljük előbb-utóbb lesz is belőle valami, de arra kér mindenkit, akinek problémája van továbbra is jelezze a fórumon fent látható kérés alapján. 

  15. 6 perce, uzman írta:

    Szia

    Azért ez a példa nem életszerű

    Én úgy finomítanék rajta, hogy visszaviszed a tejet, mert savanyúnak érzed, viszont még szavatossági időn belül van.

    Mit tekintesz "problémának"? <20 ms késleltetést? Vagy <60ms-ot?

    Szia!

    Igaz nem engem kérdeztél, de enged meg, hogy válaszoljak. WOT-ot  vesszük alapul  akkor 100 ms alatti érték lenne a kívánatos Wargaming szerint (https://eu.wargaming.net/support/en/products/wot/article/10253/) . Persze minél alacsonyabb annál jobb. Ha nekem 100 ms alatt maradna már egy szavam se lenne és gondol másoknak sem, de hát nincs ilyen szerencsék.

  16. Egy másik magyar oldal fórumát böngészve észrevettem, hogy az egyik posztoló aki állítólag Magyar Telekomnál dolgozik írta, hogy szerinte a játék szolgáltató és a  Deutche Telekom között használt publikus peering-el van a gond.  Nekünk játékosoknak kellene jelezni a játék szolgáltató felé, hogy ez okozza problémát és legyenek már olyan kedvesek előfizetni egy privát peeringre feléjük.  Őt idézve

    " És igen, a 1414-en egy hívás semmit se fog érni, mivel ping-re nincs garancia (nem véletlen) és nem mi fogjuk a privát peeringet finanszírozni."

    Megértem ezt  a hozzáállást ,mert senki sem akar más helyett fizetni, csak ezzel  az a gond, hogy az előfizető kihez forduljon, ha nem ahhoz aki szolgáltatást szolgáltatja. Én is jeleztem már játék szolgáltató  felé problémát, de szerintünk nem náluk van a gond. Megteszem még egyszer ahogy másik fórumon javasolta az állítólagos  MT dolgozó és használok egy másik internet szolgáltató szolgáltatását a játékhoz, mert annak nincs gondja publikus peering-el és ha igaz amit másik fórumon írtak, akkor felesleges a problémámmal az internet szolgáltatómhoz fordulni. Több mint 10 éves előfizetőként pedig a hűségidő lejártával lehet hogy körül kell nézek egy másik internet szolgáltató után ha nem oldódik meg a probléma .

  17. 43 perce, Nagy Sándor 88 írta:

    Ez engem is érdekeélne, hogy hol tarta a dolog? Most is förtelmes a kpacsolat mind a 3 World of tanks szerverrel. Nem azért fizetek egy ***** pénzt, hogy ilyen szolgáltatást kapjak.

    Sajnos nálam is semmi változás. Úgy gondolom traceroute alapján, hogy nem a magyar részen van a gond ,hanem a Telekom egyik külföldi partnerénél. Most ha ez egyik online játékkal szeretném egy kicsit eltölteni a szabadidőmet, akkor  átváltok T*****r mobilnetre és nincs idegeskedés. Szomorú, hogy ez a Telekom internettel nem megoldható 2020-ban.   

  18. 14 perce, uzman írta:

    Szia

    Az adatközpontok sötét bugyraiban sok minden történhet :) Nem lehet tudni, hogy melyik szerver hova, milyen paraméterrel van kapcsolva. Azon felül ott vannak a különböző bérelt vonali és magasabb prioritású kapcsolatok, amik mindenkor elsőbbséget élveznek. A sávszélesség, amivel gazdálkodni kell viszont adott, így sajnos nem száguldhat minden egyes bit maximum sebességgel. Vagy egyszerűen csak ilyen tartalmú szerződése van a játékot hosztingoló cégnek a szolgáltatóval, ami ilyen értékeket (is) lehetővé tesz.

    Az a baj, hogy a ping érték relatív és pillanatnyi, ami sok mindentől függ. Talán MPLS vagy bizonyos bérelt vonalak esetén lehet célértékekre szerződni de az is csak meghatározott szolgáltatói és egyéb nagy rendelkezésre állású végpontok között.

    Keresgettem tapasztalatokat az interneten az általad említett szerverrel kapcsolatban, egy régebbi bejegyzésben más országból hasonló tapasztalatról számoltak be, így sajnos nem vagy egyedül a problémával. Az egyik hozzászóló írta is, hogy Amszterdamból (ami néhány száz kilométer távolságot jelent) katasztrófa a ping és latency.

    https://www.reddit.com/r/WorldofTanks/comments/2ffwza/eu_where_are_the_wot_eu1_and_2_servers_located/

    http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/481069-server-box-locations-for-eu1-and-eu2/

    Esetleg más szerver nem elérhető, ami talán jobb/több kapcsolattal rendelkezik vagy közelebb helyezkedik el az országhoz vagy egy közelebbi adatcserélő központhoz?

     

    15 perce, uzman írta:

    Szia

    Az adatközpontok sötét bugyraiban sok minden történhet :) Nem lehet tudni, hogy melyik szerver hova, milyen paraméterrel van kapcsolva. Azon felül ott vannak a különböző bérelt vonali és magasabb prioritású kapcsolatok, amik mindenkor elsőbbséget élveznek. A sávszélesség, amivel gazdálkodni kell viszont adott, így sajnos nem száguldhat minden egyes bit maximum sebességgel. Vagy egyszerűen csak ilyen tartalmú szerződése van a játékot hosztingoló cégnek a szolgáltatóval, ami ilyen értékeket (is) lehetővé tesz.

    Az a baj, hogy a ping érték relatív és pillanatnyi, ami sok mindentől függ. Talán MPLS vagy bizonyos bérelt vonalak esetén lehet célértékekre szerződni de az is csak meghatározott szolgáltatói és egyéb nagy rendelkezésre állású végpontok között.

    Keresgettem tapasztalatokat az interneten az általad említett szerverrel kapcsolatban, egy régebbi bejegyzésben más országból hasonló tapasztalatról számoltak be, így sajnos nem vagy egyedül a problémával. Az egyik hozzászóló írta is, hogy Amszterdamból (ami néhány száz kilométer távolságot jelent) katasztrófa a ping és latency.

    https://www.reddit.com/r/WorldofTanks/comments/2ffwza/eu_where_are_the_wot_eu1_and_2_servers_located/

    http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/481069-server-box-locations-for-eu1-and-eu2/

    Esetleg más szerver nem elérhető, ami talán jobb/több kapcsolattal rendelkezik vagy közelebb helyezkedik el az országhoz vagy egy közelebbi adatcserélő központhoz?

    Szia!

    Igazad van sok minden történhet, és nem is várom el, hogy mindig maximális sebességgel száguldjon és azt is tudom, hogy csak egy mezei lakossági csomag, ahol maximális sebességet reklámozzák és csak kis betűvel jelzik a garantáltat, de azért egy elfogadható szintet elvárhatók. :) Így 2020 végen már tudjon a Telekomos kábelnet is egy olyan ping szintet produkálni, mint egy 4G mobil internet. 

    Egyébként teljesen elégedett vagyok Telekom-os kábelnettel ezt leszámítva, ezért is van már több mint 10 éve és általában hozza is maximális sebességet. Csak az utóbbi pár hónap jelentkező ping problémák elég elszomorító.

    Van három szerver is csak sajnos mind háromnál ugyan az a probléma. Azért köszi, hogy próbálsz segíteni.

  19. 1 órája, uzman írta:

    Szia

    A két mérést nem szerencsés összehasonlítani. Egyrészt teljesen más útvonalon haladnak a csomagok és az eszközök is nyilván különbözőek.

    Milyen routed van, amivel ilyen értékeket mérsz (vezetékes)?

    Szia!

    Jelenleg egy KAON modem van előtte pedig egy Sagecom modem volt, aminél úgy szintén jelentkezett ez probléma. Összehasonlításnak pedig azért van értelme mert látszik, hogy nem teljesen csak a játékszolgáltató partnerével van a gond, mert a másik szolgáltató mobilnetjét használva a végponton nem jelentkezik csomagvesztés, addig Telekom internetet használva jelen van. Telekomos traceroute-nál ha rákeressünk  80.156.163.254 és a 217.239.41.146 IP címekre Google azt dobja ki, hogy a Deutsche Telekom AG tartozik, ahol probléma kezdődik és ami végül a játékra is kihat. Igaz a mobilnet traceroute-nál is láthatók gondok és más útvonalat használnál, de ott játékban nem tapasztalható játékot zavaró magas ping értékek és akadozások a csomagvesztés miatt. Tehát probléma nem csak a játékszolgáltató partnerénél található, mivel akkor azt a mobilnetnél is kellene tapasztalnom. Valamint más Telekom ügyfelet is érinti ugyanez a probléma, hogy csak azt mondhassuk, hogy ügyfélnél levő eszköz okozza a problémát. 

    ui.: A speedtest a letöltésre 941Mbit , feltöltésre  27Mbit adott 11ms ping-el a Magyar Telekom-hoz mérve.

  20. Ekkor: 2020. 11. 25. at 12:35, Telekom szakértő írta:

    Sziasztok! Köszönjük üzeneteiteket! Vizsgálataink alapján kiderült, hogy a probléma a játékszolgáltató partnerénél áll fenn. Felvettük a kapcsolatot a szolgáltatóval és karöltve dolgozunk a megoldáson, de arra kérünk Titeket, hogy jelezzétek az Általatok tapasztalt gondot Ti is a mielőbbi megoldás érdekében. ^Szilvi

    Kedves Szilvi!

    Hát nem vagyok biztos, hogy a játékszolgáltató partnerénél lenne csak a gond, mert egy másik szolgáltató mobilnetjét használva nem tapasztalok akadásokat és hirtelen megugró ping-ket. Mobilnettel a ping olyan 70 körüli értéket szokott felvenni. Addig Telekom 1000/25 csomagjával átlagban 120  körül szokott lenni , illetve bizonyos időközönként  durva akadások is előfordulnak.

    Telekom 1000/25 csomaggal a traceroute:

    login.p1.worldoftanks.eu.png

    Ebből úgy tűnik a 7-12 hop között van a probléma. Ilyen traceroute-nál játékban található ping mutató 120 körüli pinget mutat és durva akadások is előfordulnak. 

    Addig mobilnettel a  traceroute:

    login.p1.worldoftanks.eu.mobil.png

    Itt is van problémák, de ilyen traceroute-nál játékban található ping mutató 70 körüli pinget mutat és nincsenek akadások.

  21. Szia Dániel!

    Először is köszi a segítséget. A játék a World of Tanks. Hétköznaponként a probléma nálam is rendszerint 18:00 után jelentkezik, amikor már idegesítő, de napközben is jelen van csak nem annyira zavaróan. Az eseti órákban és hétvégenként így néz ki a ping és a traceroute:

    login.p1.worldoftanks.eu 

    login.p1.worldoftanks.eu.2040.png

    login.p2.worldoftanks.eu

    login.p2.worldoftanks.eu.2145.png

    login.p3.worldoftanks.eu

    login.p3.worldoftanks.eu.2055.png

×
×
  • Új...