Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

orbanjan

Tag
  • Tartalmak

    5
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Blogkommentek, amit orbanjan posztolt

  1. Ekkor: 11/17/2020 at 18:09, OldMike írta:

    Jó lenne, ha egy Telekom szakértő olvasná a 4.121.0 SW problémákat, és jelezné házon belül a megfelelő helyeken. Úgy tűnik, hogy ezt az SW-t sem kellene a továbbiakban terjeszteni, és inkább visszatennének mindenkit 3.97.0-ra, ha már a Sagemcom szoftveres csapata képtelen rendesen megcsinálni. Talán néhány kicsit "bennfentesebb" fórumtárs is is besegít.

    Igen 3.97.0-val símán ment minden

  2. Ekkor: 11/16/2020 at 22:56, orbanjan írta:

    Ok köszi megpróbálom. Most már egyértelmű a 4.121.0 SW az oka. Hívtam a1414et.

     

    Sziasztok, 1414 et hívtam, szerelő jött hozott 3686 V1 et (azon még a régi SW volt). Ment minden tökéletesen. MA erre is feljött  a 4.121.0 SW és megint megállt minden (IPTV). Egyértelműen ez a SW verzió az oka. Tudja valaki esetleg ezen mit változtattak ami kiüti az IPTV-t?

  3. 10 órája, OldMike írta:

    Szia! Elsődlegesen hibabejelentést javaslok a 1414-en, valamint emailt is célszerű lenne írni. Meg kellene próbálni - minél nyomatékosabban - visszakérni az előző szoftvert.

    Előzetesen annyit (nem szőrszálhasogatásként), hogy minden bizonnyal switch módban használod az Archert, mert az AP mód az wifit szór. Ez annyiból érdekes, hogy switchet használva nálam is ugyanez a hiba jött elő, csak nem most, és az SW sem azonos. Nálam egy TP-Link SG105 (IGMP képes) switch volt, amiből egy-egy UTP ment az STB-e, és a tévé LAN aljzatába. Amig a 3.97.0 SW volt, addig semmi gond nem jelentkezett az IPTV-n. Kb. egy éve megkaptam a 4.93.0 SW-t, ami azonnal hazavágta az IPTV-t, mint nálad. Kénytelen voltam megszüntetni a switch-et, a korábban abba menő UTP csatlakozik az STB-be, a tévé internet pedig wifiről megy.

    Szerintem (de ez csak tipp) a 4.121.0 SW a 4.93.0 javítása lenne, csak éppen nem sikeres.

    Nem tudom, hogy megoldható-e nálad a powerline rendszer. Nálam most a tévé internet használata miatt van ilyen, mivel a wifi nem volt elég stabil. Azt nem tudom leellenőrizni, hogy az STB-vel is működne-e, de nagyon valószínű. A használt eszköz egy  TP-LINK TL-PA4010KIT AV500 Nano Powerline Adapter Starter Kit. Ez akkor jó, ha megfelelő az elektromos hálózat, és van a HGW és az STB közelében egy-egy konnektor, valamint azok lehetőleg azonos kismegszakítói áramkörön, de legalább azonos fázison vannak. Ez áthidaló megoldásnak lehetne jó, amig rendbe teszik az SW-t. Sajnos az előzmények alapján ez nem mostanában lesz.

     

    Ok köszi megpróbálom. Most már egyértelmű a 4.121.0 SW az oka. Hívtam a1414et.

     

  4. Sziasztok. Sagemcom F@ST 3686 ban a legótóbbi firmware frissítés óta gondjaim vannak: (MAGYAR_4.121.0)

    HGW-be LAN-LAN kapcsolaton keresztül van csatlakoztatve egy TP-Link Archer C5. Ez AP módban van és erre van kötve a STB. Sagemcom szinte alapbeállítással megy csak a WIFI van benne kikapcsolva. Eddig így ment IPTV de most a SW frissítés után 3-4 perc után kifagy. Csatorna váltásra továbbmegy. Mit gondoltok mi változott ebben a SW verzióban, amit állítani kellene hogy megint menjen az IPTV rendesen. (bridge mód ugye IPTV miatt nem opció, sajnos a TV messzebb van a HGWtől, szóval ezért (is) kell a TPLink)). A régi firmwarrel ment minden további nélkül ugyenezen routerrel (sőt kezdetben a TP-Link WAN portjába csatlakoztatva rendes routerre módban dupla NAT-olással is ment símán)

    Köszönöm,

×
×
  • Új...