bg91

Tag
 • Tartalmak

  3
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

bg91 a fórumon

 • Rang
  Tudóspalánta
  1
  1

  Megoldóember

  Megoldóember vagyok, a fórum indulásától ennyi válaszom fogadták el megoldásként a fórumtagok

 1. Úgy néz ki, uzman-el hosszas levelezés után sikerült megoldani. Az IPV6 teljes tiltása lett a kulcs megoldás. Közben más filtereket is kapcsoltam a routerban. Akinek van Frtizbox, remélhetőleg ez segít. Szolgáltatói eszközön nem tudom hogy kell beállítani, de valószínűleg megoldja ott is.
 2. Szia! Szolga eszköz = Speeport Entry 2i, alap felállás ez volt: oszlop -> réz kábel -> fali aljzat -> Speeport modem módban -> LAN kábel -> saját router-> céges laptop (wifi vagy lan kábel) Szolga eszköz kiiktatva: oszlop -> réz kábel -> fali aljzat ->Frtizbox -> céges laptop (wifi/lan kábel) Küldöm a LOG-ot, Win10 van a gépen, itt egy html log fájlt csinál a gépház, illetve van egy "DirectAccessClientTroubleshooter" MS program, annak a logját is mentettem.
 3. Egy hosszabb ideje fennálló problémával írok, ami a HomeOffice-t érinti. A távmunkához a céges laptop DirectAccessel (hasonló a vpn-hez) csatlakozna be a céges belső hálóra. Az a probléma, hogy ez a telekomos hálózatból általában nem sikerült, vagy ha mégis összejön a kapcsolat, fájl másoláskor meg is szakad. Először munkáltatói oldalon sokszorosan le lett adva probléma, utánajártak a cégnél minden jó. Neveket nem írok itt, de azok a kollégák, akik más szolgáltatónál van ott működik a Directaccess (sőt mobilnetről is működik más szolgáltatónál, csak az erősen korlátos). Aki szintén telekomos, mindegy hogy rézkábeles vagy optikain van, ugyanúgy nem megy. A hibabejelnetőn leadtam többször is a hibát, kaptunk már "új" modemet. Egy Speedport Entry 2i volt, saját routerrel. Nos, direktbe a speedportra kötve a céges gépet, csere előtt és után se megy. Az ADSL-es időben a szolga eszköz teljesen ki volt iktatva, ezért inkább vettem egy VDSL modemmel egybeépített routert, elég komoly eszköz csak német nyelvtudás kell a beállításhoz: FritzBox Fon Wlan 7390. (Kb. 10-szeres a tudása a speedporthoz képest, meg persze az eredeti ára se volt kevés). Nos, ezzel az eszközzel se mindig megy a DirectAccess. Mivel mostmár az eszközt kezdem kizárni, vagy beállítási gond, vagy telekom szerver oldali gond van. A Fritzboxban beraktam a céges gépet teljesen nyíltan a netre, tűzfal nélkül minden portot niytva neki, ugyanúgy semmi siker. Próbáltam a DNS címeket is különböző nyilvánsora átállítani, másik szolgáltatóét megadni, semmi siker. Remélem van itt valaki szaki, aki tud ehhez érdemben hozzászólni, vagy segíteni. A céges IT válasza az volt, hogy iktassam ki a szolga eszközt (megvolt), vagy váltsak szolgáltatót... A hűség lejárta után 99% ez lesz, de addig is jó lenne használni a vezetékes netet, mert a mobilent véges és nem költenék rá pluszban.