zrx8

Tag
 • Tartalmak

  32
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Bejegyzések, amit zrx8 posztolt


 1. Nem tudom szebben fogalmazni. Talán azért szívatják a dominósokat, hogy minél többen térjenek át számlás előfizetésre ?

  Elküldöm az űrlapot, párszor ezt kapom:

  "Az adatok betöltése hosszabb időt vesz igénybe, türelmedet kérjük! Frissítsd az oldalt, ha még mindig nem jelent meg az általad kért tartalom!"


  utána meg:

  " Technikai hiba történt az adatok ellenőrzése közben. Kérjük, próbáld meg újra! "

   

 2. Sziasztok!

  Vanda azt mondta, hogy a vezetékes netem hibajavításának idejére aktivált a telefonomra 72 órányi korlátlan mobilnetet, az SMS-t is megkaptam róla, azzal, hogy indítsam újra a telefont. Már vagy 3x újraindítottam, de a Telekom appban továbbra sem jelenik meg ez a 72 órás net. Ettől még aktív lehet?

  Köszönöm a válaszokat,

  p

   


 3. Az adategyeztető oldal azt mondja, hogy már lejárt az egyeztetésre vonatkozó határidőm, de ez nem igaz, mert ma éjfélkor jár le, és erről sms-ben is értesítettek pár perccel ezelőtt. Az SMS-ben az áll, hogy a határidő "ma éjfélkor lejár"

  1. ha már lejárt, miért küldenek előre figyelmeztető SMS-t utólag?
  2. a "ma éjfél" a mai napot lezáró időpontot jelöli, a nap kezdetére "nulla óra"-ként hivatkozunk
  3. az előző egyeztetés után adták meg a mai dátumot, mint a következő egyeztetés időpontját, tehát saját maguknak is ellentmondanak

  Szerintem egyszerűen hibásan hasonlítja össze a dátumokat az adategyeztető oldal szoftvere, csak egy < jelet kellene kicserélni <= -re, vagy valami ilyesmi..

  Vajon hányan szívnak még rajtam kívül egy ilyen trehányság miatt ? (mert ez nem most kezdődött, abban biztos vagyok)

   

   

   

 4. 3 hours ago, Telekom szakértő said:

  Szia! A Maraton csomagok jelenleg is a honlapon feltüntetett logika mentén működnek, az ÁSZF-ünkben is ez az információ szerepel (Domino Díjszabás melléklet 2.2.2.2-es pont: https://www.telekom.hu/static-tr/sw/file/lakossagi-aszf-5a-melleklet-dijak-mobil-domino-ertekesitheto-20210601-uj.pdf) ^Dániel

  "A Maraton net bővítőkben foglalt adategyenlegek érvényessége megegyezik a SIM kártya érvényességével, a bennefoglalt adatforgalom ez alatt az idő alatt használható fel."
   

  Szerintem nem. Mondok egy példát: feltöltöm a domino egyenlegemet, és rögtön utána vásárolok egy Maraton 5GB-t. Ekkor ha lekérdezem a telekom app-ban, kiíríja, hogy még X napig használhatom fel. Ezután mondjuk egy héttel később ismét feltöltöm a domino egyenlegemet. Ekkor ugye a Maraton érvényességének vissza kellene állnia X napra, de nem így történik.


 5. Tisztelt Telekom!

  A "Maraton" csomag ismertetője, mely szerint

  "A sikeres aktiválástól időkorlát nélkül addig érvényes, amíg el nem fogy az 5 GB vagy ameddig tart a SIM-kártya rendelkezésre állási ideje."

  tételesen félrevezető, mivel az adatmennyiség felhasználhatósága a valóságban a vásárlástól számított 1 évig tart maximum. Régen, a csomag indulásakor, valóban korlátlan volt, de ezen később változtattak, anélkül, hogy a tájékoztatóba átvezették volna azt. Hiába töltöm fel az egy év alatt újra és újra a domino-egyenlegemet, meghosszabbítva ezzel a  SIM-kártya rendelkezésre állási idejét, ettől a Maraton csomag rendelkezésre állási ideje nem hosszabbodik meg. Magyarul: nem igaz, hogy a maraton "a sikeres aktiválástól időkorlát nélkül addig érvényes, amíg el nem fogy az 5 GB vagy ameddig tart a SIM-kártya rendelkezésre állási ideje".

  Kérem, korrigálják az ismertetőt, mert ez így a fogyasztók megtévesztése.

  Üdvözlettel

  maraton.jpg


 6. 7 minutes ago, zoli62 said:

  A Horde beállításaiban a levelezési beállításokon belül a szűrőknél kapcsold be a Szűrési szabályok végrehajtása bejelentkezéskor? opciót  Amennyiben nem kapcsolod be, akkor pont ellentétesen, azaz küldésnél fog szűrni. Az engedélyezett címek arra jó, hogyha a kézbesítési beállításoknál a legmagasabb szintre van beállítva a spamszűrés hatékonysága, akkor is megkapod az engedélyezett címekről a leveleket. Hasonló beállításokat használ például az outlook.com is.

  Hú, köszi, ez működik, csak az a gond, hogy én amúgy soha nem lépek be a webes felületre, hanem POP3-mal olvasom a leveleket. A szűrőknek tehát nem alkalomszerűen, hanem folyamatosan kellene érvényesülniük. Ez nem lehetséges ?


 7. Üdv!

  Próbáltam beállítani a webes felületen (horde) a telekomos előfizetésünkhöz tartozó e-mail accounthoz spam szűrőket, de sem a "tiltott címek", sem a "szűrési szabály"-ok nem csinálnak semmit, ugyanúgy megjelennek a bejövő e-mailek között a tiltott címről érkezők. Működik ez valakinek ? Ha igen, mit rontok el ? Másik kérdésem: az "Engedélyezett címek" mire lenne jó (elvileg) ? Nem látom a logikát benne.

  Köszi


 8. Telefonszámmal jelentkeztem be az online üfsz-ra. Nem deaktiválódott, mert még most is működik.

  Amúgy a megoldást a személyes üfsz-os közölte: az a csomag, amit használok (200MB adat a 100MB-os áráért), már nem létezik, és a fejlesztőknek nincs kedvük/idejük/megbízásuk a már kifutott csomagokat használók számára is megvalósítani a funkciót. Gondolom, a munkaráfordítás emberév-tízezrekre rúgna.. Így ha belépek, azt látom, hogy nincs mobilnetem, pedig van. Hurrá. (mondjuk ezt az online üfsz-os csetes kolléga is elmondhatta volna..)


 9. Egy nagyon egyszerű dolgot szerettem volna végrehajtani ma: lekérdezni a mobilnet adatforgalmi egyenlegemet. Próbáltam telefonon érdeklődni, de ilyen menüpont nincs, és az élő ügyintézős menüpont is megszűnt. Az üfsz. cseten azt mondták, lépjek be az online ügyfélszolgálatra, vagy tegyem fel az appot (az appot nem fogom feltenni, amíg ilyen sok jogosultságot kér, épp csak DNS mintát nem). Beléptem hát az online ügyfélszolgálatra, ahol a létező mobilnetes előfizetésemnek (netplusz) nyoma sincs. Erre azt írta a csetes, hogy ott kellene lennie, hát menjek be személyesen.

  Kedves Telekom, T-online, T-mobil, Westel, Axelero vagy mittudom én, éppen hogy hívják: csodálkoznak, hogy az emberek undorodnak a mobilnettől, amikor a legegyszerűbb dolgokat is képtelenek elintézni, mindezt azért, hogy az információ-megvonás révén a szolgáltató totális kontrollt tudjon gyakorolni az ügyfelek döntései (döntésképtelensége) felett ???

  Az ügyintézési lehetőségekről meg annyit, hogy fel kellene ébredni, a XXI. században még ott tartunk, hogy ha valamit tényleg el akarok intézni, be kell caplatnom személyesen az irodába..


 10. Just now, btz said:

  Ja bocs nekem meg sem fordult a fejemben, hogy a továbbiakban álandósult viszonyok között a FON-on kereszetül tervezed használni a netet. Hát ha azt használod, akkor egyértelmű, hogy nem kapsz prioritást. Amúgy a konkurenciához hasonlóan tiltanám, hogy az előfizető a FON jelszavával saját HGW-jére csatlakozhasson. Ha van lehetőég két különböző wifi csatorna használatára a FON és a saját SSID tekintetében, akkor egyértelmű, hogy célszerű egymástól minél távolabbi csatornán üzemeltetni őket.

  figyelj, szerintem hagyjuk ezt, ez itt nem a "ki tud többet szándékosan félreérteni egy posztból" c. verseny


 11. 55 minutes ago, btz said:

  Mit jelent az, hogy módosul a wifi jelszó? Visszaál gyáribeállításra vagy valami teljesen random jelszó ál be?

  ez csak egy feltételezés volt, a jelenség az, hogy a saját SSID látszik ugyan, de semmilyen eszközt nem enged csatlakozni a HGW

   

  55 minutes ago, btz said:

  Pont hogy nem azonos a prioritás. A felhasználó adatforgalma prioritást élvez a Fonra kapcsolódó ügyféllel szemben. Esetleg tapasztaltál olyat, hogy miközben valaki csatlakozott a HGW-dre, neked csökkent a sebességed?

  ezt írtam: "Persze a Fon-os SSID ezután is tökéletesen működik, tehát ha Önnek megfelel, hogy vadidegenekkel azonos prioritással használja az Ön által fizetett netet, nincs semmi probléma"

  Nem olvastad figyelmesen, a fenti mondat a FON-os SSID-re vonatkozott, és ha azt használom, semmilyen prioritást nem élvezek a vendég userekkel szemben.

  A probléma egyébként megoldódott, a FON és a saját WiFi is automata csatornaválasztásra volt állítva, és interferáltak. A sajátot átállítottam egy "szélső" csatornára, így jó lett. Habár a jelszó dologban tévedtem, de a tény attól még tény marad, a FON igenis hatással van az otthoni wifire az automata csatornaválasztás miatt, ha úgy tartja kedve.


 12. A beetető mese (idézet a Fon ismeretőjéből):

  "Kényelmetlenségekkel biztonsági problémákkal fog járni ?

  Egyáltalán nem! Fon hálózat teljesen elszeparálva működik előfizető hálózatától.  Nagyon alacsony prioritás szinten, ha minden jól működik, semmit nem vesz belőle az előfizető.  Hálózat és felhasználói beazonosíthatók esetleges bűncselekmények megoldása végett."

  A rideg valóság:

  Kényelmetlenségekkel biztonsági problémákkal fog járni ?

  Igen ! A HGW-ben kb. kéthetente spontán módosulni fog a WiFi jelszó (nem a Fon-é, hanem az Ön sajátjáé). Utána csak hosszas telefonálgatások után, az ügyfélszolgálat kegye által lehet otthon WiFije. Persze a Fon-os SSID ezután is tökéletesen működik, tehát ha Önnek megfelel, hogy vadidegenekkel azonos prioritással használja az Ön által fizetett netet, nincs semmi probléma.

  Az már szinte mellékes, hogy aki akárhol máshol akar csatlakozni egy Telekom Fon-os AP-hoz, mindig újra és újra be kell írnia a hieroglifa jelszót, amire úgysem fog emlékezni..

   

  Gratulálok, Telekom ! :(

   


 13. Amióta létezik a telekom oldalán a webes előfizetés ügyintézési lehetőség, többször is próbálkoztam már vele, de __SOHA__EGYETLEN__EGYSZER__ nem éreztem úgy, hogy biztosan az történik, amit akarok. Az egész egy haláli lassú, félreérthető,
  kifejezetten ügyfél-ellenes, instabil romhalmaz. A vége mindig az lett, hogy hagytam a francba a "kényelmesen a karosszékből való onlájn" szopást, és elcaplattam az irodájukba. Valószínűleg ez is a céljuk vele. Ma próbálkoztam utoljára, annyit javult a helyzet, hogy most már félreérhetetlenül defunct az egész sz@rrakás, az első "díjcsomag módosítás" klikktől végtelen ciklusba kerülve töltögeti ugyanazt az oldalt.
  Szégyen Mo. "legnagyobb telekom" cégére nézve az egész. Talán fel kellene hagyni a házon belüli barkácsolással, és keresni egy profi
  webfeljesztő céget.


 14. Üdv !

  Szakadozik az ADSL-ünk, és most vettem észre, hogy a telefonvonal splitter nélkül megy be a Speedport W724V-be. A vonalon nincs más eszköz, az analóg telefon a Speedport-ba csatlakozik (voip).

  Kérdés: a fenti topológia esetén tényleg nem szükséges ADSL splitter ?

  (előzmény: az elmúlt időszakban kétszer is volt nálunk telekomos szerelő, sajnos mindkét alkalommal távol voltam, egyszer amikor a voip átállás volt, másodszor meg amikor a speedportot hozta a zte-s dzsuva helyett. Arra biztosan emlékszem, hogy amikor még analóg telefonunk volt, még volt splitter is)


 15. A Magyar Telekom Chat szolgáltatása üdvözli Önt! Ügyintézőnk hamarosan jelentkezik.

  A kapcsolat Xyz ügyintézőnkkel létrejött.

  Xyz: Üdvözlöm, Xyz vagyok, miben segíthetek?

  Ön: jó napot kívánok, P. vagyok, szeretném online meghossszabbítani a szolgáltatásaimat, de a tv -nél nem találom a második beltéri egység opciót

  Xyz: Egy kis türelmét szeretném kérni, azonnal válaszolok.

  Ön: várjak még ?

  Xyz: Még egy kis türelmét kérem, utánanézek a folyamatnak.

  Xyz: Sajnos nincs lehetősége az Online felületen megrendelni a második beltéri egységet, ezt Telefonos ügyfélszolgálatunkon (1412) vagy erről (link) a felületről üzenetben küldve rendelheti meg. Kérjük, ha írásban küldi kérését, akkor majd adjon meg egy kapcsolattartó telefonszámot. Ekkor kollégáink a lehető leghamarabb felkeresik Önt telefonon, és segítenek a módosításban. Az ügyintézéshez MT azonosítója és ügyfélszintű jelszava lesz szükséges.

  Xyz: *Köszönöm a türelmét!

  Ön: gratulálok

  Xyz: Sajnálom :(

  Ön: végülis, Magyarország legnagyobb telekom cége, a XXI. században..

  Ön: azért kösz

  Xyz: Nagyon szívesen!

  Xyz: Tudok még valamiben segíteni?

  Ön: igen

  Ön: eredetileg egy t-pontban akartam a hosszabbítást intézni, de azért nem lett belőle semmi, mert a kinyomtatott szerződésen a kalkulált 95xx alapdíj helyett a kedvezmények nélküli 12xxx Ft alapdíj szerepelt

  Ön: és az ügyintéző azt mondta, hogy csak ilyet tud nyomtatni, de amúgy becs' szóra annyi lesz

  Ön: tudnak önök erről, hogy így (nem) működik a rendszerük ?

  Xyz: Sajnos előfordulhatnak problémák, rendszereint fejlesztése folyamatos, bízunk benne, hogy a jövőben nem tapasztal ilyen problémákat.

  Ön: uram, 1 évvel ezelőtt nem volt ilyen gond, 2 évvel ezelőtt sem !

  Ön: ezek szerint visszafelé fejlesztik a rendszert ?

  Xyz: Nem. De a fejlesztések során előfordulhatnak problémák, igyekszünk mindent kijavítani, hogy a megfelelő formában működjenek a továbbiakban.

  Ön: minden jót

  Xyz: További kellemes napot kívánok! Viszontlátásra!

  A Magyar Telekom ügyintézője lezárta a chat beszélgetést.


 16. Üdv !

   

  Bementem ma egy T-pontba, mivel nemsokára lejár a  tv, net és telefon hűségidőm. Szerettem volna újra egy 1 éves szerződést kötni, telefonból az alapcsomaggal (analóg, nem voip, mivel mifelénk még nem fehér holló a net-kimaradás), netből a netmánia S (mivel még a 10 Mbit/sec is sok a telekom helyi infrastruktúrájának, ami már a 7Mbit elérését is pezsgővel ünnepli), tévéből pedig a sat, családi csomag, 2 db beltérivel, HD nélkül.

   

  Néhány sikertelen próbálkozás után a ügyintézőnek sikerült egy olyan ajánlatot kinyomtatnia, amely mindenben megfelelt a kritériumainknak, és még a ránk sózni kívánt HD csatornákat sem tartalmazta, mivel -ahogy ezt már egy éve is végigjátszottuk az egyik kollégájával- mint kiderült, mégiscsak lehet HD nélküli csomagot kérni, bármennyire is tagadták ezt első körben az ügyintézők.. Lényeg az, hogy így összesen 9500 valamennyire jött ki az alapdíj, tripla kedvezménnyel.

   

  Ezután jött a szerződés kinyomtatása, amit -lévén régi motoros- újfent átolvastam, és összeadtam az abban feltüntetett alapdíjakat, ami meglepetésemre valami 12000 fölötti összeg lett. Érdeklődésemre az ügyintéző közölte, hogy a szerződésen feltüntetett díjak nem tartalmazzák a tripla kedvezményt, és olyan szerződést nem is tud adni, ami a tényleges díjat tartalmazza, de amúgy becsszóra annyit kell majd fizetnem. Ezek után aláírás nélkül távoztam, az ügyintéző pedig sztornózott minden változtatást.

   

  Kérdésem: mennyire profi az a hozzáállás Mo. legnagyobb távközlési cége részéről, hogy a szerződésen a valóságtól eltérő adatokat kell aláírnia az ügyfélnek ?


 17. $ tracert webshop.t-mobile.hu

  Útvonal követése a következőhöz: webshop.t-mobile.hu [212.51.79.6]
  legfeljebb 30 ugrással:

    1     2 ms     1 ms     1 ms  192.168.1.254 [192.168.1.254]
    2    17 ms    18 ms    14 ms  lo1.meroasr0-zalaegerszeg.net.telekom.hu [145.236.238.19]
    3    21 ms    19 ms    14 ms  tge0-3-1-3.core0-ip3-uj.net.telekom.hu [84.1.89.10]
    4    16 ms    14 ms    14 ms  tge0-0-0-1.er0-szavae.net.telekom.hu [84.1.80.107]
    5    15 ms    15 ms    15 ms  c-tge0-2-0-7.er0-szavae.net.telekom.hu [145.236.89.130]
    6    15 ms    16 ms    14 ms  212.51.104.33
    7     *        *        *     A kérésre nem érkezett válasz a határidőn belül.
    8     *        *        *     A kérésre nem érkezett válasz a határidőn belül.
    9     *        *        *     A kérésre nem érkezett válasz a határidőn belül.

   


 18. Ok, a következő van: telefonról megnéztem, mobilneten szépen bejön, átkapcsolok wifire (adsl), reload.. se kép, se hang. A modemet kb. egy órája indítottam újra. Támadásokat nem intéztem a T ellen. Ötlet ?