Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

TommyChris

Tag
  • Tartalmak

    7
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

TommyChris eredményei

Tudóspalánta

Tudóspalánta (3/13)

  1. Én feladtam ezt a dolgot, vettem egy MikroTik-et, és azóta minden rendben van. Szóval valami inkompatbilitásra gyanakszom, mert a Router minden más nettel jó. A Telekom is minden más routerrel jó - tehát önmagában jók a dolgok. De együtt mégsem.
  2. Szia! Én bizisten teszteltem saját laptoppal, másik routerrel is, és nem működött. Kijött a szerelő, és megmutatta, hogy az ő laptopját rádugva, és PPPoE-n csatlakozva a fent/lent írt weboldalak betöltenek. Ezután visszakötöttem a MikroTik routert, és továbbra sem jöttek be a kívánt oldalak. Ő szét tette a kezét, hogy ezzel nem tud mit csinálni. Azóta ismét tova lett költöztetve az egész hóbelebanc Herceghalomra, még az is lehet, hogy apróbb konfig-változás lett a MikroTiken, na de most nekem már|még működnek a fenti oldalak. Hogy ez mikor javult meg, azt nem tudom, valamikor az eredeti poszt és a mostani időpont között. Hogy minek hatására? Azt sem tudom sajna
  3. Annyit módosítanék az előzőn (emlékeztetőül), hogy mindez a 25-ös port engedélyezése után romlott el. Valamint azt se felejtsük el, hogy Budapest 2 különböző kerületében is ugyanez volt a jelenség a 25-ös port engedélyezése után. Itt még talán fontos, hogy az előző lakhelyemen NEM VOLT fixip szolgáltatás, csak a 25-ös port. És ott is elromlott a 25-ös kimenő port engedélyezése után.
  4. Szia! Kipróbáltam, hogyha a PPPOE betárcsázási felhasználónévhez nem a "nevem@fixip" -t írok, hanem "nevem@t-online.hu"-t, akkor mi történik. IP Address: 134.255.78.53 Default Gateway: 145.236.238.158 DNS: 84.2.46.1 84.2.44.1 IPv6 kezdetek óta letiltve, se a gateway, se a dns nincs fixen megadva, mindent a PPPOE oszt ki. S az eredmény: Minden oldal működik! Tehát pontosan ugyanazok a hardvereszközök, pontosan ugyanazok a beállítások - kivéve a PPPOE usernevet, s emiatt a kapott IP címet. A @fixip-vel nem megy, a @t-online.hu -val igen. Még az is látszik, hogy a default gateway ugyanaz. Nem lehet, hogy valami másik VLAN-ban van a fixip szolgáltatás, s annak valami tűzfala blokkolja?
  5. IP Address: 81.182.245.kettőszáznegyvennyolc Default Gateway: 145.236.238.158 DNS: 84.2.44.1 84.2.46.1
  6. Szia! Kipróbáltam egy ASUS RT-AC68U routerrel, a jelenség ugyanaz. Szerettem volna Windows 10 Pro laptoppal is kipróbálni, de nem sikerült a PPPOE kapcsolatot beállítanom, minden esetben helytelen jelszót írt ki, pedig mind a felhasználónév (LOGINÉV@fixip(, mind a jelszó megfelelő, mert az ASUS és a Cisco router is csatalkozik vele. Csak a Windows laptop nem
  7. Először egy Budapest 12. kerületi, majd egy teljesen új Budapest 22. kerületi internetelőfizetésnél tapasztaltam meg a következőt: A szolgáltató eszköz PPPOE Passthrough-ba téve, egy saját Cisco RV340-es eszköz-el felépítve a kapcsolatot: Minden OK. Fix IP cím megrendelés: Minden OK. Erre a Fix IP címre a 25-ös kimenő port engedélyezésének kérésre: Egyes weboldalak nem töltődnek be. Ilyen weboldal, pl: obi.hu (84.17.171.236) magyarorszag.hu -n bármilyen KAÜ-s belépés: kau.gov.hu (84.206.107.248) régebben a komplett magyarorszag.hu sem ment ugyfelkapu.gov.hu (84.206.107.254) Volt több oldal is, de azokra már nem emlékszem, (a cisco.com egyrésze is ide tartozott, az is 84.x.x.x-es volt) Külön érdekesség, hogy: Az adott weboldalt pingetni lehet (obi-t nem, mert ők tiltják, kau-t igen). tracert-zni lehet "telnet obi.hu ###" semmilyen portra sem működik. A kau.gov.hu-nál sem (ahol pedig a ping működik) Mindegyik IP címe 84.0.0.0/255-ös alhálózatú, akárcsak a Telekom! Ebből gondolom, hogy valami routing probléma lesz náluk, a 25-ös port engedélyezésekor egy olyan VLAN-ba, vagy egy csoportba tettek, aminél routing hiba van. Ugyanebbe a routerbe egy *****-s internet ugyanezen beállításokkal be van kötve (merthogy dual-wan -os), ha a kérés azon a lábon megy ki, akkor a fenti oldalak elérhetőek, gond nélkül. Telekom ügyfélszolgálat vett fel nekem hibajegyet, majd lezárták, hogy semmi gond. Bárkinek van ötlete, hogy hogy vegyem rá az ügyfélszolgálatot, hogy megjavítsák ezt?
×
×
  • Új...