aDm22

Tag
  • Tartalmak

    4
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

aDm22 a fórumon

  • Rang
    Tudóspalánta
  1. Router is közbe van iktatva, de nem tesz különbséget ha egyenesen modemről mérek. Próbáltam már, de ugyan úgy fennáll a probléma. A jelszintről képet még az eredeti posztban mellékeltem.
  2. Jogos amit írsz! Az a nagy helyzet, hogy eléggé új vagyok a programhoz, nem gondoltam volna, hogy ilyenekkel kell majd bohóckodnom hogy bebizonyítsam, baj van a netemmel :). A két mérésem felül akkor tárgytalan, mert rövidek és pont nem látszik rajtuk a probléma. Kösz a linket! Csináltam egy új és hosszabb mérést amin már érthető a dolog.
  3. Köszönöm a választ! Akkor valószínűleg a környéken nem stimmel valami. A modem ki lett cserélve ugye, egy másik típusra, és ugyan olyan maradt a packet loss. Házon belül minden korszerű, és többféle eszközről/kábelről is teszteltem. Egy dolog van amire gondoltam, hogy gondot okozhat az pedig a koax kábel(RG6)-os. 15 éves és bekötéskor ezt nem cserélték ki. A sebesség jól jön rajta és nem magas a pingem, emiatt a szerelő is azt mondta, hogy ez nem okozhatja a problémát. Ha ez tényleg így van akkor minden kizárva az én oldalamról. Nem tudsz véletlen valakit akivel felvehetném a kapcsolatot ez ügyben? A telefonos ügyfélszolgálat nem vált be.
  4. Sziasztok! Folyamatos csomagvesztést tapasztalok az internetszolgáltatásban, már a bekötés óta. Felvettem a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal, akik nagy nehezen a harmadik telefon hívásra ki is küldtek egy szakembert aki kicserélte az elosztót, kicserélte a modemet, de nem tudta megoldani a problémát. A csomagvesztés miatt olyan gondok jelentkeznek például, hogy online streameknél mint a TVGO-nál 20 percenként megszakad az adás egy hibaüzenettel, a discord/zoom stb. hívások közben a hang sűrűn rövid időre megszakad és beszélgetés közben kimaradnak szavak, online játékoknál szintúgy idegesítő akadás/ledobálás van. A szolgáltatás 3 hónapja lett bekötve, fél gb-os csomagról van szó. Én mindent megpróbáltam, hogy megoldjam a problémát, kábelt cseréltem, tűzfalat kikapcsoltam stb., de semmi. A szerelő csak megerősíteni tudott abban, hogy a hiba nem nálam létezik, hanem a Telekom szerverekkel lesz a gond. Lefuttattam egy pingplotter tesztet ami xy lépésnél a telekom szervereihez jelezte a csomagveszteséget, mellékeltem a képeket. Érdekes hogy a település másik végében élő ismerősömnek (szintúgy Telekom, Kartal nagyközségről van szó ) 0%-os a csomagvesztése, ugyan ezeket a teszteket megkértem hogy futtassa le, és neki nem volt ilyen gondja. Nagyon örülnék, ha valaki végre magyarázatot tudna adni, hogy miért is van ez?