okostojás

Tag
 • Tartalmak

  67
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Minden, amit okostojás posztolt

 1. Heló! Na van-e már valami hír az IPV6-ról? Eddig csak a "nem tudjuk mikor" szöveget hallom mindig.
 2. Majd megnézem. Az ONT bridge modba van.
 3. Csak most úgy ránéztem kíváncsisagképp. Nekem a hg8245h után van egy mikrotik router. Az intéz mindent. Lehet nincs jó beállítva. Kérdem másképp. Optikán is megy mar az ipv6?
 4. Optikán egy deka IPV6-ot se látok.
 5. Látom neked is hasít :-D
 6. Ezzel kb. 20Mbit a feltöltés.... Tuti tudja a T amit vállalt, mert a speedtestnél több ellenoldali pontot is ki lehet választani, és a 900/800 az nagyon jó. Persze függ leterheltségtől, csakhát amit írtam, flash, nem flash, asztali ugyanazzal a szerverrel más. Ilyen sebességhez már processzor is kell mondjuk.
 7. Sajnos a speedtest igen elromlott. Teljesen mást mér a régi flash-es speedtest, az új flash mentes, meg az asztali. Régen nem volt ilyen baja. https://www.speedtest.net/my-result/d/6f9d4c25-9ff4-4ea2-9bf3-044410dde964
 8. Felhívtam 1412-őt. Mondom jár-e eszközcserével. Azt mondja megnézi. Mondja hogy elvileg nem. Akkor kértem a váltást. Telekom fiókban 10 perc múlva az új csomag volt. Speedtest már mérte is.
 9. Hú! Kész is a váltás 1000/200-ról 1000/1000-re! 10 perc volt.
 10. 1412-ön rénézett egy hapsi, előtte hibabejelentős volt, azt mondta elvileg nem kell mégse új eszköz. Hát ha mégis akkor visszamondom. Mostanában nem lesz itthon senki.
 11. Ja értem. És azt a sagemet lehet saját routerrel használni mint a HG-t? Bridge.
 12. Új efinek?
 13. Heló! HG8245H-m van. Az új 1000/1000-es csomagnál remélem akkor nem adnak új eszközt. Csak aktiválják távolról?
 14. Csak mint optika réz átalakító működik amit a t adott a T, a hgw, saját routeted csinal mindent, tűzfal bejelentkezést stb.
 15. És ki is csak a 1414 tudja kapcsolni? Mindenhol elérhető ahol már működő t optika van? Nálam például nem kínálja fel ha belépek a telekom fiókba.
 16. Hát igen, készülőben van rézre asszem a 2gigabites szabvány, de úgy rémlik még csak draft. Így aztán marad az efféle megoldás.
 17. De amúgy gigabites LAN portja van? Kéát LAN porton 1000/1000?
 18. Volt a Szerelő bácsi Optikát javítani ami 1 gigabitből 50 lett. éreztem én, hogy nem igazán itt lesz a bibi nálam. Kedves alvállakozó, akié az optikai hálózat maga, az úgy átrakott más időrésbe.... Mert még véletlenül se azt csinálják, amit a T mond nekik... Inkább többet nem is írok. De ez még előfordulhat, mondta ő... Mondtam neki, hogy akkor gyakran jössz, mert ez így sunyiba átverés. Ha nem veszem észre, mert teljesen laikus vagyok akkor fizetek 1 gigát, kapok 50-et. az 50 megabit elég gyors ahhoz, hogy sokaknak ne tűnjön fel sokág.
 19. Felhívtam a T-t, hát egy csaj vette fel, elmondtam újra neki, hogy mi van, azt is hogy az 50 megabit messze a 300-tól. Most megint újra nyitotta a hibajegyet. igaz még nem jött róla semmi visszaigazolás. Hát, kábel az nálam bizti ok. nem estem hasra benne, nincs megtörve se a vékony többszálú kábel. Itt Zalában gyártunk optikás dolgokat, ha megtörik csillapít, de nálam nem volt húzogatva. Hogy a padláson, házak közt szél megcibálta-e az nem tudom. Este konnektálok az ONT-re közvetlenül, azt megnézem. Látszólag ok. Mi lesz itt... Habááááár az RX power közel a határhoz mi?
 20. Igen dróton. Közvetlen ONT-re még nem probáltam bökni a gépet. Csak visszaraktam az én routerem helyett azt a dlinket amit a t adott, hátha az enyém nyekkent meg. Illetve ONT-n ha csinálok hard resetet gondolom vissza tud mászni a hálózatra ugye? Aztán vége. Sohasem volt gond még az optikámmal. Furcsálnám ha nálam lenne gond dzek után, de lehet.
 21. Hát őrület. Az eddig 750-850 megabites download leesett 50 megabitre az ezres neten.Optika. Upload ok. 200 megabit. Két különböző gépen ugyanaz a helyzet. Kábelt cseréltem az ONT meg a router közt. De visszaraktam a T által adott D-link routert is. Ugyanaz a helyzet. Hibajegyet nyitottam, lezárták hogy náluk nincs baj. újranyitottam. Igencsak sovány az 50 megabit a garantált 300-hoz (asszem annyi?) képest. De stabilan 50 megabit, nem is ingadozik. Kábel sérülés, optikai nemigen lehet, vagy igen? Mit javasolnak a tapasztalt urak? Nyilván egyfolytába zaklatom a T-t, ha megint lezárják. Szerelő jön végső esetben?
 22. Heló! Nincs gáz az optikával? Ma leesett az ezres net olyan 50megabitre. A feltöltés az koppon megy 200-on.
 23. Na, itt biztos válaszol majd vmi főkonstruktőr.
 24. Az nem a minimum garantált? Attól még általában simán megvan a 100. Nálam is megvan 1000 le és 200 fel, de a garantált felfelé jóval kevesebb. Eddig még mindig 200-on koppant ha ránéztem.
 25. Na, szakszerűtlen voltam. PPPoE, azt akartam kérdezni. Ugye a Huawei 1-es portján lát most a mikrotik egy PPPoE szervert, erre gondoltam. Aztán a mikrotikben van beállítva felhasználónév, jelszó (vagy akármi más ami tud PPPoE kliens lenni). Erre gondoltam. Mert ezek szerint ha egyszer a Huawei bedöglik, akkor az újat adják 1000-es nethez.