Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Zoli_82

Tag
  • Tartalmak

    10
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Minden, amit Zoli_82 posztolt

  1. Zoli_82

    ONT+saját router => PPPoE jelszó

    Ezek történnek az általad említett sorokban. Az hogy az SFP modult használom Ethernet helyett egy dolog, de réz modul van benne nem optika. Eddig is így volt használva, sőt már korábban a *****-s időkben is.
  2. Zoli_82

    ONT+saját router => PPPoE jelszó

    Sajnos a probléma továbbra is ugyanaz. Egy érdekesség, hogy ugyan az ONT PPPoE passtrough módban van, de fix ip-vel mégis elérem a szokásos 192.168.1.1-es címen. Előző (még UPS-s) DOCSIS eszköz bridge módban használva nem látszott, ami ugye normális is volna. Esetemben az ONT a háttérben mégis kínlódik a csatlakozással? Bedobok néhány képet a logról és magáról a kapcsolatról is, a kapcsolat profiljában minden paraméter default vagy kitöltetlen, azokhoz nem nyúltam csak egy nevet kapott. Én már nem értem pedig már az előbb sem értettem.
  3. Zoli_82

    ONT+saját router => PPPoE jelszó

    Értelek. A Keepalive timeout ugye 10, tehát valóban lehet ez a gond. Ma már nem kínlódok vele mert a család nézi a tv-t, de valamelyik nap mindenképpen kipróbálom mi történik.
  4. Zoli_82

    ONT+saját router => PPPoE jelszó

    Értem. Ki fogom próbálni hogy így kikapcsolva ezt a 'funkciót' mi történik. A log is hátha beszédesebb lesz így hogy a PPPoE adatokat is naplózza. Nagy gond nem lehet, lévén elég sokan használják így. Legalábbis bízom benne.
  5. Zoli_82

    ONT+saját router => PPPoE jelszó

    A Dial On Demand be van kapcsolva mint default funkció. Ne legyen? Nálad így jó kikapcsolva? A log-ot bekapcsolom, és valamelyik nap kipróbálom és referálok. Köszönöm.
  6. Zoli_82

    ONT+saját router => PPPoE jelszó

    Természetesen így történt. Az ONT-ből a felhasználónév-jelszó párost kitöröltem, és a csatlakozást manuálisra állítottam. A kapcsolat a routerben stabil, nem szakadozik, a log szerint is rendben van. De a net folyamatosan szakadozik. A minap is próbáltam, de változatlan a helyzet. Mi okozhat ilyen problémát?
  7. Zoli_82

    ONT+saját router => PPPoE jelszó

    1414 megvolt, generált a fiatalember egy új jelszót. Viszont mindent vissza kellett állítanom, mert a routerem csatlakozott szépen, viszont kb 10 másodpercenként visszajön-elmegy a net. A router logja szerint nincsen leszakadás. A router egy MikroTik RB3011.
  8. Zoli_82

    ONT+saját router => PPPoE jelszó

    Remek. Akkor azért voltam vakon. De az ígéret ugye olyan hogy vagy sikerül betartani vagy nem...
  9. Zoli_82

    ONT+saját router => PPPoE jelszó

    Köszönöm. Reméltem hogy elkerülhetem ezt, de leginkább Vandát. A szerződésemben elvileg 'tán benne kellene lennie a jelszónak de nincsen. Tehát nem az én hibám hogy nem kaptam meg, illetve az is lényeges amit írtál, hogy korábban a weboldalon ez elérhető opció volt. Láttam az eszközeimet is, most meg csak az előfizetésem részleteit. Gyanús hogy hozzányúltak a weboldalhoz.
  10. Sziasztok! Az ONT csodás router képességeit szeretném teljesen a média konverter szintjére levinni és a saját routerem használni úgy hogy az IPTV az ONT-ben marad. Az elvet még tudom is, (feltéve ha a Sagemcom 5655v2 szoftverében a pppoe passtrough gomb él és nem csak dísznek van) csakhogy nem tudom a PPPoE jelszót. Korábban valahol a Telekom fiókomban láttam ennek a lehetőségét, de jelenleg nem találom. Kivette a szolgáltató ezt a lehetőséget vagy csak én nem találtam rá? Illetve azt tudjátok hogy jelenleg az IPSec engedélyezett-e vagy kérni kell? Mindenképpen keressem a 1414-et vagy van esélyem magam megoldani? Köszönöm.
×
×
  • Új...