Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Sracz

Tag
  • Tartalmak

    9
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Bejegyzések, amit Sracz posztolt

  1. On 2020. 08. 12. at 2:46 PM, teherwagon said:

    Hello @Sracz, ezt érdemes megnézni, talán így érthetőbb. az összegszerűségre meg ezek havidíj kedvezmények, a számládon pedig gyanúsan havidíj+forgalom összeg van a mobil soron, azért nem jön ki arra a 30%

    Az érdekes lenne, ha havidíj +forgalom lenne a számlák tartalma, egyrészt, mert korlátlan, másrészt mert mennyi esély van arra, hogy forgalom alapon a számla két egymást követő hónapban fillérre ugyanannyira jön ki? Mint látható a szeptemberi számlán, a forgalmazáson (telefon+sms+internet) kívül a telefont használom parkolójegy és autópálya matrica vásárlásra is, de ez külön van feltüntetve, egyértelműen nem alapja a kedvezménynek. Természetesen nem gondoltam, hogy egyszerre járna a két kedvezmény, azt viszont igen, hogy a 30 százalék az 30 százalék és nem 28,2, vagy 29,4, vagy akármennyi. Nem olyan nehéz kiszámolni. Mint látható a két mellékelt számlán, a két azonos tartalmú számla kedvezményei között ~570 Ft különbség van pusztán azért, mert az egyiken van hűségkedvezmény, a másikon nincs. A Magenta kedvezmény mellékesen jár mindkét esetben, mivel gyakorlatilag 5 éve folyamatosan  Magentába vonva fizetem a számláimat. Tehát alap, hogy hűség, vagy sem, 30 százalék kedvezmény jár. Nem is értem, hogy miért kell mindkét kedvezményt feltüntetni, ha nem jár együtt a kettő, de ha már feltüntetik, összeadva miért lesz kevesebb, mintha egyben 30 százalék lenne? Egyébként sem értem, hogy miért is kevesebb? A mobil és mobilnet szolgáltatás együtt 13539,99 Ft. Ennek a 30 százaléka 4061,997 Ft. Ezzel szemben a kedvezmény az egyik hónapban (a kombinált) 3310,48, a másikban (csak Magenta) 3882 Ft. Egyik sem 30 százalék.

  2. Hello! Végigpróbáltam a procedúrát, amit javasoltál. Nem működik. Új díjcsomagra váltással nem változik a hűségidő, tehát ha lejárt a hűség, az új díjcsomaggal nem hosszabbodik meg, így kérdéses, hogy jár-e a 25 % havidíj kedvezmény. pontosabban nem kérdés, hiszen nem jár. A 30% Magenta kedvezmény jár annak, akinek a mobil előfizetés is be van vonva a Magenta 1-be, de a hűségkedvezmény nem jár. Az is igaz, számomra nem egyértelmű a kedvezmények elszámolása. Azokon a számlákon, amelyeken szerepel a 25 %-os Telekom kedvezmény, a 30 százalékos Magenta kedvezmény mindössze párszáz, maximum ezeregynéhány forint, míg azokon a számlákon, amelyeken csak a Magenta kedvezmény szerepel (a hűségidő lejárta után), valóban 30 százalék a Magenta kedvezmény mértéke. Ebből én arra következtetek, hogy nem jár mindkét kedvezmény, akár van hűség, akár nincs, hanem a hűségidő során a 30 százalékos Magenta kedvezmény mindössze 5 százaléknyi kiegészítése a hűségkedvezménynek a hűségidőn belül...  a mellékelt első kép a tavaly szeptemberi számlámról készült, akkor még volt hűségidőm. Október óta nincs. Az októberi számláról készült a második kép. Az is igaz, hogy összegszerűen sehogy sem áll össze a "kombinált" kedvezmény sem 25, sem 30 százaléknak. A csal Magenta kedvezmény legalább megközelítőleg 30 százalék, noha a pontosság ott is hagy némi kívánni valót.

    Screenshot_4.jpg

    Screenshot_5.jpg

  3. On 2019. 10. 03. at 5:42 AM, abit said:

    Nálad milyen problémát, hibát jelez összerendeléskor? Vagy csak a távoli felvétel akar működni?

    Nálam jelenleg azt írja az app, hogy hibás PIN-kód, ha QR kóddal próbálom összerendelni, akkor is.:|

    Nálam egyszerűen csak annyi, hogy az összerendelés nem sikerült. Egy régebbi Sony telefont sikerült összerendelnem vele, de annál is előfordul, hogy azt írja ki, hogy a készülék nem található, ellenőrizzem, hogy azonos wifin van-e... aztán pár perc múlva, az app újraindítása után minden változtatás nélkül működik. De a Huawei Mate 20 Pro-n semmilyen módon nem sikerült párosítanom, csak a távoli felvételvezérlést, noha a műsorok felvétele sehol nem szerepel az előfizetéseim között. Ugyanez a helyzet akár kézi, akár automatikus összerendelést választok.

     

  4. Jelenleg én is ezzel a problémával küzdök. A minap cserélték a Speedport 724W -t egy ilyen Sagecom-ra az optikai átállás miatt. Korábban minden gond nélkül használtam a Műsorújságot is és a távirányítót is bármilyen mobilról, amin telepítve volt, ám azóta csak a felvételvezérlést rendeli össze, a műsorújság használhatatlan. Próbáltam kézi összerendelést is, próbáltam a vonalkódos autömatikust is, de semmi. A STB természetesen fix IP-re van állítva, ahogy korábban is volt. Kíváncsian várom a fejleményeket.

  5. Nem a garantált, de a fejlesztéshez kapcsolódó a kérdésem. Egy négylakásos társasházban lakunk és jelenleg a nem könnyen kiharcolt  Otthoni Internet 50 díjcsomagom van, gondolom VDSL vonalon (egyetlen érpáron totyog be a telefon-IPTV-internet a routerig). A településen már elkészült a fejlesztés, így elvileg elérhető lenne nagyobb sebesség is, ám megrendelni nem tudom, mert hozzájárulást kellene kérnem a többi lakótól a közös helyiségek használatához... csakhogy a kocsibejárón kívül gyakorlatilag nincsenek közös helyiségek, de az is csak az egy másik lakóval közös. Nincsen közös képviselő sem, mert a társasház mibenléte abban merül ki, hogy ugyanazon a házszámon, ugyanazon a helyrajzi számon nem egy, hanem négy külön bejáratú lakóingatlan található. Biztos, hogy az utca többi lakójától, vagy közös képviselő hiányában a polgármestertől, vagy a jegyzőtől nem kell hozzájárulást kérnem?

  6. 19 hours ago, htlecso said:

    Most írtak a FB oldalon, hogy megmarad a 20% havidíj kedvezmény. Így teljes a történet. Ügy lezárva.

    Ez így, ilyen formában nem igaz. Megnéztem a kalásznet május 15-től érvényes díjszabását. A jelenlegi (Magenta1) előfizetésem (TV+Internet+vezetékes telefon) náluk  6 800+ 8 135+ 5500 Ft, vagyis 20435 Ft lenne. Jelenleg ugyanezért 4830+3975+2770, azaz 11575 Forintot fizetek. Ha hozzáadom a két bevont mobil előfizetésem is, akkor sem érem el a 20000 Ft-ot. A megmaradó 20 százalékos havidíj kedvezmény tehát egy porhintés csupán, mert ha a kalász díjaiból leveszem a 20 százalékot még akkor is 4000 forinttal (35 százalékkal) több lesz a havidíj, mint most. Így teljes a történet.

     

     

    Screenshot.png

    Screenshot.png

  7. Köszönöm a segítő szándékot!
    DSL-kapcsolatunk van egy Speedport w724V routerrel. Hétfőn elgurult a gyógyszerem ugyanis kora este olyan módon szállt el minden, hogy visszakapcsolódni is csakl teljes RESET után tudtunk. Ekkor a router befrissített az elérhető legfrissebb firmware-re, így már voilt tv és telefon kapcsolatunk, ám az internetre nem tudtunk bejelentkezni egyszerűen azért, mert a rendszer nem fogadta el a csaknem egy éve használt jelszót. 9 óra után felhívtam a szuperszervízt és elregéltem a problémámat... Röpke félórányi birkózás -jelszóvisszaállítás, távoli bejelentkeztetés- után volt internet ismét és felvették a problémámat egy hibajelkentésbe. Másnap reggel fél nyolckor kaptam egy sms-t, hogy a hibát kijavították: végberendezés hibát találtak. Tízórakkor azonban megint megállt minden, mint a szeg. Újabb hibajelentés: fél tizengykor jött az sms, hogy a hibát javították -hálózati hibát találtak. Azóta nem tudok róla, hogy akár csak egyszer is megállt volna. Ha megáll és a tv be van kapcsolva, azonnal látszik, hiszen IPTV van, így azonnal kimerevdik a kép, amint nincs kapcsolat. A router tehát jó, nincs szükség cserére - egyébként is csak hozzáférési pontként használom, a hálózat saját routeren van leosztva, mert az tud hálózati nyomtatót is kezelni.

  8. Sziasztok!  Azt hiszem, nem ez a legjobb megoldás. Mi nagyjából karácsony óta küzdünk egy problémával elkég rapszodikus időintervallumban: Nálunk nem lassul be a net, hanem gyakorlatilag megáll. Nem óránként, mert van, amikor hetekig nem csinálja, azután egyszer csak megbolondul és gyakorlatilag egy órán belül többször is. Általában megoldja a problémát a router (Speedport w 724V typ C) újraindítása, ám eddig kétszer fordult elő, hogy csak a szuperszervíz távolról történő újraindítása teljes RESET után oldotta meg a problémát, meret újraindítás után nem volt hajlandó bejelentkezni a Telekom rendszerébe az egyébként soha meg nem változtatott felhasználói névvel és jelszóval. Megnéztem a router eseménynaplóját a tegnapi anomália után (amikor ismét csak a szuperszervíz tudott segíteni éjfél körül, tehát még csak nem is csúcsidőben) és a naplóban azt láttam, hogy az első újraindítás előtt, amikor megállt a net egy "DHCP Stopped" bejegyzés áll, majd később, a sorozatos megállás időpontjában is ugyanez többször, de a nélkül, hogy az újraindítására közben utralás történt volna. Rákérdeztem a szuperszervíznél, indítottak egy hibavizsgálatot ez ügyben és most várom a választ. Nem hardver hiba, hanem valószínűleg a firmware valamilyen dilije okozza, de jelenleg nincs frissebb (ha csak magam meg nem hekkelem a német telekom legújabb verziójával). Tehát az nem megoldás, hogy adott esetben 20-25 percenként újraindítom a routert, hiszen egy-egy bejelentkezése kikapcsolástól a hálózat felállásáig 2-3 perc.

     

×
×
  • Új...