Ugrás a tartalomhoz
 • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

  image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Zimi

Tag
 • Tartalmak

  18
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

  soha

Zimi eredményei

Tudományos főtag

Tudományos főtag (5/13)

 1. Zimi

  Optikai internet

  @anonymus-nak írtam a kérdést igazából, szóval nem értettél félre, de köszi a választ. Amúgy ez ami nálam van ONT egy T-s ONT, amit használtam 2-3 évig, és nem is akarnám én beállítani, még a végén elbaszom az optikát, ahogy szétszedem, hanem, ha jönne a szerelő, mondanám neki, hogy itt van ez, be lehet-e kötni ahelyett a HGW helyett, amit hozott. :)
 2. Zimi

  Optikai internet

  Ez tiszta sor, kérdésem viszont az volt, hogy nekem VAN (máshol már volt optikám, de már nem ott lakom) egy ilyen ONT-m. Ha jönnének kötni, akkor kérhetem, hogy ezt a "régi"/meglévőt tegyék be, nem kell az új, amit hoznak? Köszi mindkettőtöknek a választ!
 3. Zimi

  Optikai internet

  Ha már itt ez a pdf... 8. oldalon látható ONT-m van egy másik helyről még. Ha majd bejön az optika kérhetem, hogy ezt szeretném használni? Valahogy jobban tetszik, mint a HGW-ek, saját router talán mégiscsak többet tud, mint ezek... :) Valamint még az lenne a kérdésem, hogy a telefon is akkor ezen keresztül fog menni, régi rezes megszűnik?
 4. Zimi

  Optikai internet

  Nekem is jöhetne, köszi. :)
 5. Zimi

  Optikai internet

  Ah értem, abból indultam ki, hogy nálunk csomó ilyen van, és végig optika van. Valamint egy másik szolgáltatónál, ahol VDSL van földben megy az optika. Köszi az infót.
 6. Zimi

  Optikai internet

  Az milyen típusú kábel? Amúgy megszűnik, ez lesz helyette.
 7. Zimi

  Optikai internet

  Jön az majd közelebb is. Mióta van az ott? Nincs esetleg valami más szolgáltató is? Lehet akár az övék is a kábel, de szeirntem T...
 8. Zimi

  Optikai internet

  Haha, sikerült is... :/ :DD (viccelek :) ) Én nem tudtam róla amúgy, neten keresgéltem, hátha van valami infó, aztán a pro...r fórumán olvastam, hogy melyik cég végzi, írtam nekik és tájékoztattak, hogy 2 hét és kb megy is már a szolgáltatás, ők már végeztek a kábellel. :) Elég korrektek voltak amúgy, zsákutcába is behúzták volna, ha egyes lakóknak nem lett volna vele gondjuk... -_- (emiatt áll most nálam a dolog)
 9. Zimi

  Optikai internet

  Az a szokás, hogy kifeszítik a kábelt a házad és az oszlop között (mint a villanyvezeték) és úgy jutnak be a lakásba.
 10. Zimi

  Optikai internet

  Nem is kell látnod. Nem lesz plusz doboz. Ezek lesznek az oszlopokon, és innen vezetik majd hozzád légkábelen az optikai kábelt. Elvileg, amit linkeltél az egy "optika kötéslezáró". Amúgy szerelőket nem látsz kosaras autóval? Őket kérdezd meg, mi várható.
 11. Zimi

  Optikai internet

  Ez optika lesz akkor. Lehet örülni. :) Már húzzák is nálatok? Melyik település?
 12. Zimi

  Optikai internet

  Jelenleg ez a legkorszerűbb hálózat, ez tudja a legnagyobb sávszélességet, nem akarok hülyeséget mondani, de szerintem stabliabb is, mint a réz. Optikának csak előnye van. Elvileg akik ezen a listán vannak, mind optikát kapnak, de amúgy lesz olyan, ahol féloptikát is fejlesztenek még (közelebb hozzák a központot /DSLAM/ és odáig optikán megy, hozzád meg a végső pár/párszáz méteren marad a réz). /ha jól informálódtam az elmúlt pár napban.../
 13. Zimi

  Optikai internet

  Ez azért nem igaz. 2013ban lett elkezdve, nálunk például 2015 február végén lett kész, Bucka többi részén pedig még csak ez után, vagy lehet még meg sincs. Szóval igaz, ami ott van félig meddig. :)
 14. Zimi

  Optikai internet

  Ha pontos a számadat, akkor 2809 település van. 2015 év végéig van 4 hónap, tehát, ha ezt az ütemet tartják, akkor éves szinten 1200 település, és van rá 2-3 évük befejezni. Szeirntem nem rossz ütem, sőt, én meg is lepődtem, hogy ennyi idő alatt ennyi település kész tud lenni.
 15. Zimi

  Optikai internet

  Szia, szívesen. Elvileg ezek meglesznek év végéig. Kisebb csúszás persze benne van. Amúgy a környékbeli T-s szerelőknél, ha érdeklődsz, mi a helyzet nálad tuti többet tudnak, mint az ügyfélszolgálat.
×
×
 • Új...