PLajos

Tag
  • Tartalmak

    6
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

PLajos a fórumon

  • Rang
    Tudóspalánta
  1. kábelnet

    Ezt a három mérést Lenovo Ideatab-al mértem, egy másik kábelt használtam. Közben telefonon keresett a Telekom egyik szervizcsoportjának technikusa, hogy megnyugtasson. Rajta vannak az ügyön (tegnapelőtt ismét bejelentettem, sőt emailt írtam, amelyhez csatoltam a csapnivaló mérési eredményeimet...a teljes április hónapra, és a fél májusra), de a Telekom mérésügyi osztályától jó adatokat kaptak. Aztán SMS-ben tudatták, hogy velem megbeszéltek szerint (?) majd 23-án - jövő héten kedden - folytatják a hiba elhárítását. Erről nem beszéltünk, és pláne nem azt, hogy négy napon át megint nem történik semmi... Tehát teljes az értetlenség. Ők a én problémámat, én az ő kommunikációjukat nem értem.... Már egyre inkább biztos vagyok benne, hogy szándékosan szívatnak! Mindenesetre köszönöm, hogy segítettél!
  2. kábelnet

    A weboldali mérések IExplorerrel és Edge-vel.
  3. kábelnet

    A Speedtest App-al mért sebességek...ma, és május elején.
  4. kábelnet

    Az applikációval mért eredmények jók lesznek, vagy a weboldalon mérjek inkább?
  5. kábelnet

    Remélem jól értettem, hogy mire van szükség! Tegnap tűnt fel, hogy a router rendszerideje legalább kettő órával késik a valódi időhöz képest...
  6. kábelnet

    Egy viszonylag régen kezdődött, de mostanáig megoldatlan problémára kérek segítséget! 2016 nyarán fizettem elő a Netmánia XL Koax (DOCIS) csomagra, így az ajánlott letöltési sebesség 50 Mbit/sec, a garantált pedig 15 Mbit/sec (a feltöltés 5, és 1 Mbit/sec) kellene legyen.....de február óta ennek csak töredékét Le: 4-8 Mbit/sec, fel: 1-3 Mbit sec) mérem. Előtte a 30 Mbit/sec sebességű előfizetésem volt, és a szerződéskötéstől idén februárig az 50-es net hibátlanul működött....de azóta rendszeres és visszatérő a probléma. Rövid idő alatt (ez néha néhány óra, de legfeljebb egy nap után) a sebesség fokozatosan lecsökken a garantált szint alá, és csak a router (SAGEMCOM F@ST3686AC) újraindításával, vagy az adminfelületen a WAN IP cím megújításával állítható vissza az 50 Mbit/sec sebesség. Néhány óra vagy egy (max 2) nap után minden kezdődik elölről.... Nem akarom naponta, vagy akár kétnaponta újraindítani a routert.... Otthoni hálózatomban 8-16 eszköz (TV, PC, Laptop, telefon, tablet...) vannak. Rendszeresen mérek az asztali géppel és kábeles kapcsolattal a szelessav.net oldalon. Már nem is emlékszem, hogy hány alkalommal jeleztem a Telekomnak a problémát, de 12x biztosan...a válaszok eltérőek voltak. Az első néhány alkalommal még szereltek és javítottak, de a múlt héten az utolsó hibajegyre azt az SMS választ kaptam, hogy nem találtak hibát. A router beállítását a Szuperszerviz technikusa végezte a lakásomon, még tavaly nyáron. Sem a router, sem a gépem beállításain nem változtattam amikor a hiba jelentkezett. Azóta már (április végén) reseteltem a routert és a gépet is, sőt...a jogtiszta tűzfalat és vírusirtót is. Mértem már idegen laptoppal és új kábellal is, és a múlt héten a Windows 10 Home-ot is frissítettem helyben.....de sajnos a hibajelenség makacsul marad. A 8., vagy 10. bejelentésem alkalmával (Telekom Ügyfélszolgálat asszisztenciájával) szelektíven indítottam el a hálózatot......és minden kapcsolódás után mértem sebességet, de nem találtunk rejtett, vagy túlforgalmazó eszközt. Az ügyfélszolgálat kijelentette, hogy nem nálam van a hiba. A szervizcsoportok kb 4 alkalommal voltak nálam és már minden eszközt kicseréltek. A routert is egy ugyanolyan típusra....de semmi sem változott....szóval már mindenki tanácstalan. Ha tud valaki okos tanácsot adni a javításra, akkor kérem tegye meg!