pozso123

Tag
 • Tartalmak

  74
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

pozso123 a fórumon

 • Rang
  Tudományos főtag
  10+
  10+

  Népszerű

  Népszerű vagyok, a fórum indulásától a kérdéseimre, válaszaimra ennyi elismerést kaptam a fórumtagoktól.

  10+
  10+

  Telefon guru

  Otthon vagyok a telefon témakörben, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

  10+
  10+

  Mobil guru

  Otthon vagyok a mobiltelefon témakörben, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

  10+
  10+

  Egyéb guru

  Otthon vagyok a Telekom ügyintézéssel/ a Telekom fórummal kapcsolatban, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

 1. És mik ezek a módok? mármint Port Forward al szoktam továbbítani a porton az adott szervertől kliensig a kapcsoaltot. Az minek számít?
 2. Vicces hogy msot meg ugyan azzal a szoftverrel ugyan azon a módon működik jól. Még valamit árulj el milyen minőségbeli vagy bármilyen különbség van az aktív és a passzív FTp kapcsolat között. Gondolom gyorsaság szempontjából nem releváns az összehasonlítás. Illetve mikor nem működik az aktív mód hanem csak a passzív? Mert nálam csak a passzív működik.
 3. Kívülről érdekes módon nincs gond ahhoz képest hogy mekkora a net sávszélessége. Akkor van gond amikor mind a két routerem szerepet játszik az átvitelben WAN porton keresztül. De ez hálózaton belülinek számít? Tehát a két eszközöm WAN on kapcsolódik. Ez főként pppoe átengedés miatt van így kötve. A Telekom eszköz 192.168.1.x és címeket oszt itt kap a saját router egy 192.168.1.5 címet. De létrehoz egy 192.168.1.x hálózatot. A HGW ről úgy tudok csatlakozni a 192.168.2.242 és ftp szerverhez ha az 192.168.1.5 re csatlakozók. Mivel a 192.168.1.x. hálózaton továbbítva van a port a 192.168.2.x routerhez onnét meg a 192.168.2.242re.
 4. milyen más kiszolgálót amikor ez az én PC ről indul ? mind a saját routerem mind a telekomos ha belső IP ről próbálom elérni a szervert 4-6 MB/s al jön a cucc ami abból a szempontból nem mondható rossznak bár túl jónak sem hogy WIFIn keresztül csatlakozok. (ilyenkor nincs alhálózaton keresztüli elérés)
 5. hello Helyi hálózaton létrehoztam egy ftp kapcsoaltot a 192.168.2.1 es hálózaton ez a hálózat wan on össze van kötve a telekom HGW vel egy H368N el (192.168.1.254 PPPOE továbbítás miatt). A porttovábbítást úgy végeztem hogy az utóbbin a 192.168.2.1 es (ez a router címe) felé továbbítottam ami meg továbbítja a gépnek ahol az FTP szerver található. Probléma a következő: abban az esetben ha a a telekom rooterre csatlakozok a kliensel hogy csatlakozzak az ftp szerverhez kb 220 KB/s os letöltési sebességet tudok elérni androidos telefonnal wifin keresztül passzív ftp kapcsolattal vagy aktívval, sejtem hogy nem az androidos telefon wifije a szük keresztmetszet sem a telekom rooter wifi. A bban az esetben ha a LAN-t használom a 192.168.2.1 es hálózaton hogy elérjem az ftp-t ez a sebesség eléri a 4-6 MB/s ot. Tehát az a kérdés hogy mi miatt ilyen lassú az átviteli sebesség a maximális hálózati sebesség enél jóval több kellene legyen. Még akkor is ha nem hálózaton belüli kapcsolat hanem egy alhálózaton keresztül akarom a klienst elérni. FTP szervert a File zillával hoztam létre. Sebességkorlátozás itt sem és a router en sem akadályozza a gyorsabb átvitelt.
 6. Szerintem ennélkül az újítás nélkül is elég jó volt a hívások minősége, tehát ha úgy vesszük olyan ellenérv elégséges lefedettség esetén nem volt hogy nagyon rossza a hívások minősége. Persze jó kis dolog a VoLTE nem mondom de ha úgy vesszük a dominósoknak is csak várni kell és a teszt időszak végére mindenki használhatja a szolgáltatást a T-nél. Én a másik szolgáltatónál vagyok és ott az előfizetők között is megoszlott hogy kinél aktiválják a szolgáltatást elsőre. És ez a kiválasztás tök randomra ment. Persze csak pár napos volt ez az időszak utánna eléggé kiterjesztették az elérhetőséget.
 7. Hogy már így körbetáncoltuk, mi miatt rosz a minőség egy VoIP hívás alatt? most ilyenekre gondolok hogy ennyire képes a protokol amit használunk a hívás alatt, vagy az appal van valami baj álltalában, sávszélesség gondok? *tartalék alatt a kiszolgáló hálózatban képzett olyan célirányossan lefoglalt sávszélességet értek amit a kliens vagy kliensek nem tudnak kimeríteni más szolgáltatások vagy mobilinternet használatával, csak az arra meghatározott célra tudják felhasználni, mondjuk hívásindítás, fenntartás, sms küldés, segélyhívás indítás szóval ilyenek. létezhet ilyen tartalék a GSM hálózaton? és ezért van esetleg jobb hívásminőség mint a 4G-n ahol ha VoIP szolgáltatást veszel igénybe a hálózat nem korlátozza a háttérfolyamatok internethasználatát. Még egy kérdés ugye a mobilhálózaton indított hívásoknak van valami köze az IP alapú telefonláshoz vagy az egy más tészta? Gondolok itt arra hogy a kliensek akik CALL ID val vannak ellátva nem IP kapcsolatokon jut el hozzájuk a hívás ? Tehát nem úgy működik mint a VoIP esetén?
 8. Igen tudom hogy internetes telefonálás, de a GSM nem ugyan azon a hálózaton működik, mint amelyiken mondjuk tudok netezni (feltéve ha mobilnetet használok és nem wifit),vagy van valami állandó tartalék ami biztosítja a megfelelő minőséget? Továbbá azt sem értem hogy ugye ha nincs mobil internet lefedettség egy adott helyen és valaki hívást indít az a hívás milyen hálózaton lesz indítva? (Szóval ha csak sima térerő van) Egyébként Facebook messengernél tapasztaltam.
 9. Sziasztok már régóta foglalkoztat az hogy miért van az a jelenség amikor tegyük fel hogy egy üzletben van az akit én hívok mondjuk ahol nem jó a lefedettség és lassú az internet de még is 2,3,4G t is jelez a telefon és amikor hívom őt akkor szakadozik a vonal meg mindenféle arra utaló jelek hogy gyenge a kapcsoalt minősége az alacsony sávszélességi viszonyok miatt. Nade ha ugyan ott felhívom őt GSM hálózaton vagy akár VOLTE módban akkor viszonylag tiszta a hívás (a hívás fogadó nem VOLTE képes készüléekt használ)
 10. Felismerheti ez akár a vpn protocolok mindegyikét? az ssh t mire használod?
 11. Tegyük fel egy nyilvános wifin le vannak tiltva a 443 és a 1194 es portok amik az openvpn en való vpn csatlakozást tennék lehetővé. A kapcsolódás csak a szolgáltató előre konfigurált *.ovpn fájlokal lehetséges. Tehát ilyen esetben mivel a portok nem módosíthatóak a cliens oldalról ezért gondolom az alábbiak közül valamelyik protokol megengedi ezt amit a vpn szolgáltató is támogat a következők közül. Illetve mindez kuka ha a szolgáltató kiköti hogy én mondjuk csak a 4500 as porton tudok kommunkiálni a vpn szerverrel? Ebben az esetben nem lehetséges az adott helyzetben a vpn kapcsolat felépítése?
 12. Sziasztok olyat vettem észre hogy mikor a windows 10 en kapcsolódni akarok a vpn szolgáltató által megadott módon ikev2 módszerrel a vpn kiszolgálóhoz akkor első próbálkozásra a vpn kapcsolat ugyan felépül de semmilyen ip címet vagy weboldalt nem tudok meghívni. Nade a második újracsatlakozás nál minden helyre áll. Próbálhattam már minden módszert amit találtam neten, többek között: cmd rendszergazdába: ipconfig /release ipconfig /flushdns ipconfig /renew netsh winsock reset netsh interface ipv4 reset netsh interface ipv6 reset netsh winsock reset catalog netsh int ipv4 reset reset.log netsh int ipv6 reset reset.log Továbbá ezen kívül fennál egy olyan hiba is ami néha jön csak elő, paraméter nem megfelelő hibával megszakítja a kapcsolatot erre találtam az interneten egy megoldást: https://github.com/trailofbits/algo/issues/1051 sajnos azonban eza hiba folyamatosan visszatér és meg kéne valahogy véglegesen szüntetni.
 13. Lan lan ön nem tehetem mert nem működik az Asus ddns úgy mivel a szolgáltatói nem tudja. De valahogy publikus cím kell nekem az Asus on
 14. Hello a zte-H368N után próbáltam tenni egy asus eszközt ami miatt a zte t átkapcsoltam modem módba, ennek hatására elérhetővé válik a pppoe kapcsolódás az asus on is. Evvel módszerrel lehet regisztrálni az asus mögött is egy ddns szolgáltatást, de abban a pillanatban hogy a zte től a netet már statikusan kapja, vagy a dhcp-n keresztül az asus-on megjelenik a hiba hogy a router multi-nat környezetben nem kezeli ezt a szolgáltatást, ha újra akarok regisztrálni érvénytelen ip címmel visszadobja a kapcsolódást ( van internet amúgy, minden más működik) Kérdezem én mi korlátozza azt hogy ne tudjam használni a ddns-t máshogy mint modem módban pppoe-n keresztül. Itthon ez megoldható és nincs vele semmi gond de tudni kell a beállításhoz a felhasználónevet és jelszót. Tehát praktikusabb lenne számomra is hogy ha statikus módon kapcsolódok a zte hez és úgy is be tudok regisztrálni a ddns re. Pontosan nem arra vagyok kiváncsi hogy nem lehet beállítani (bár azért ha van valakinek pontos tippje azt meghallhatnám) ezt a zte-n hanem hogy hol lehet letiltva esetleg az eszközbe, főleg azért szeretném tudni mert teszem azt átmegyek egy mezei szolgáltatóhoz ahol statikusan kéne csatlakozni nem pppoe-n keresztül hogy akkor is megoldható e a ddns szolgáltatás használata + ha az mögött egy router van ami az elsőhöz kapcsolódik wanon mondjuk a 192.168.1.40-es címen? Tehát egyszerű a kérdés, ha elfelejtjük hogy van egy ZTE router ez előtt és az asus al mennék ki helyette a telekomos netre (persze ez jelen formában nem megvalósítható csak feltevés), az asus után tennék még egy routert, azon ha statikusan állítom be a wan konfigurációt akkor is regisztrálni kéne tudnom a ddns-t, ( a lényeg az hogy a 2. routeren ne kelljen a pppoe kapcsolódást választani) H368N
 15. Nem a sima switchel nem működik Akkor működik továbbra is ha a gépet a tp linken kötöm össze és a tp link wifijére csatlakozok androidon is.... kipróbáltam azt is i hogy a zte-t modem módba teszem a tp linkel meg csatlakozok az internethez, és úgy is működött? Persze a tp link osztotta a címeket dhcp-n