Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Bandi01

Tag
  • Tartalmak

    23
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Bejegyzések, amit Bandi01 posztolt

  1.  

    30 perce, KristofT írta:

    Szia! Igen még működik. Nagyon sok embernél a cache miatt szokott probléma lenni, próbáld törölni :)

    Hopp, törölték a linket az oldalhoz 😁 Azért jó látni, hogy vigyáznak a fórumra még így szombat este is. 

    Üdvözlöm és jó munkát kívánok, bárcsak a műszaki hibákat ilyen gyorsan megoldanátok minthogy posztot törölgettek a fórumon

  2. 2 órája, KristofT írta:

    Megpróbáltam a Arelion(Twelve99)-et is hozzáadni a routing listához, de sajnos az ő AS-ük és IP címeik soha se a cél IP. Ami persze érthető is mivel ők csak routing-al foglalkoznak és nem WAF-al.

    Valószínűleg csinálnom kell egy routing map-ot és az alapján kell átirányítanom a forgalmat, de ennek az implementálása természetesen nagyon időigényes és nem vagyok benne biztos, hogy nekem kellene ezzel foglalkoznom.

    Őszintén nem gondolom, hogy a saját pénzemet és időmet kellene abba beleölnöm, hogy a telekom felhasználóknak kedvezzek és, hogy normálisan használható legyen az a szolgáltatás amit ŐK nyújtanak. Nem tudom miért nem éreznek hatalmas szégyent, hogy egy random külfőldi embernek kell az ő sz@arjaikkal foglalkoznia. Arról nem is beszélve, hogy még jobban is működik mint a Telekom saját hálózata. Igazi szégyen az egész Telekom. Nem kívánok semmi jókat nekik, de legfőképpen a pénzéhes vezetőknek, sz@rj4tok kaktuszt. :) 

    Sajnos igen, ők köztes pontok, nem célok

     

    Csak nekem van piszkosul lehalva most ez a fórum? Még VPN-el is 10 munkanapig tölt

  3. 16 órája, KristofT írta:

    Szia! Tudnál nekem egy listát küldeni azokról az AS-ekeről amerre szintén probléma van? Igazából a szerver 10Gbit-es hálózaton van tehát nem gondolom, hogy pár szolgáltató akkora problémát okozna még... Ha mégis akkor lesz több szerver :)

    Végeredményben el fogjuk érni a DNS-es megoldás határait, akkor viszont WireGuard-ra fogom váltani a működést, persze azt is teljesen ingyen mindenkinek. Szégyen, hogy nekem kell ezzel foglalkoznom...

    A twelve99 az ugye AS1299. Listám nincs sajnos
    Van valami tool, amivel a főbb utakat lehet tesztelni sorban?

    De az lenne a legegyszerűbb, ha a TELEKOM támogatná az Open peeringet @Telekom szakértő  (ezt még a a V0DAF0NE és a D|G| is támogatja) Nem életszerű, hogy fél MO. wireguard-ot konfigol, csak hogy tudja normálisan használni az internetet.

  4. Megidézlek @Telekom szakértő, van valami fejlemény ezzel kapcsolatban? Nagyon nagy a csend felőletek, a HWSW-nek meg a szokásos sablon választ küldtétek. A fórumon ahogy néztem elég nagy a zaja, legalábbis a Hálózat topikban a legelső már hetek óta, ha azt a pár ***** posztot nem vesszük, amit valamiért kitűztetek. (hehe, kicsillagozta, hogy hü|ye)

    Jó lenne, ha megosztanátok velünk, hogy milyen lépéseket tettetek meg eddig a megoldás érdekében.  Azt hiszem, hogy ennyivel tartoztok, hiszen mi ezért a ""szolgáltatásért"" még fizetünk is. Várom a válaszotokat, amit most kérlek ne a nagy sablonválasz doksiból vegyetek elő, mert már elegünk van. Ha mégis, olvassatok vissza, hogy melyik volt már és válasszatok egy olyan választ, ami itt még nem volt.

     

  5. 16 órája, KristofT írta:

    Sziasztok! Ezt a megoldást én ötleteltem ki, mint a cikkben is írtam nagyon kezdetleges fázisban van, de legalább ingyenes és nem kell minden forgalmat VPN-en keresztül küldeni. Nyugodtan használjátok, ha esetleg valakinek valami problémája van akkor írjon egy levelet. Azon vagyok, hogy minnél jobb legyen a dolog! Pacsi!✌️

    Köszönjük a munkádat.
    Sajnos nem csak a cloudflare irányokkal van a baj, hanem másfelé is, pl twelve99, meg kb a fél internet. A pingplotter-t nem tudtam letölteni a pingplotter.com-ról csak ilyen 17,5kB/s-el, aztán VPN-re kapcsolódva lejött 2 sec alatt (ezt viszont most nem tudtam reprodukálni, lehet véletlenül jó úton jött az adat most)
     

  6. A net neutrality-t nem szegik meg ezzel, hogy bizonyos címek felé rosszabb utakat használnak? Lehet nem is az NMHH-nál kéne panaszkodni, hanem az EU-ba valahol, mert ez minden ügyfelet érint a DTAG csoportban. Már ideje lenne, hogy kapjon az egész cégcsoport egy jó kis bírságot a nyakába. Valaki próbálta már ezt EU-ba jelenteni? 

    Amúgy régen láttam itt a nagy

    telekom ""szakértőket"" ezzel kapcsolatban írni@Telekom szakértő

    Itt vagytok még? Olvassátok? Mi a helyzet az ügyben? Még mindig b***tok az ügyfelekre? 

  7. 13 perce, RViktor írta:

    Napi trace:
    Tracing route to one.one.one.one [1.0.0.1]
    over a maximum of 30 hops:

      1     1 ms     1 ms     1 ms  192.168.1.1
      2     3 ms     3 ms     3 ms  lo1.bsr3-kobanya.net.telekom.hu [145.236.238.140]
      3     4 ms     4 ms     4 ms  c-ge1-2.osr0-krisztina.net.telekom.hu [81.183.246.63]
      4     4 ms     4 ms     3 ms  81.183.3.60
      5     *        *        *     Request timed out.
      6     9 ms     9 ms     9 ms  80.156.160.221
      7     *       19 ms     *     if-bundle-12-2.qcore2.fnm-frankfurt.as6453.net [195.219.25.30]
      8     *        *        *     Request timed out.
      9   125 ms   129 ms   129 ms  172.70.244.5
     10   123 ms   124 ms   124 ms  one.one.one.one [1.0.0.1]

    Trace complete.

    Pedig már pont akartam írni, hogy valami történt. IPv6, még mindig Bécsbe megy a forgalom, de javult a helyzet

     

    Screenshot_2024-06-08-20-56-28-999_com.android.chrome.jpg

  8. 58 perce, RViktor írta:

    Az jobban nyomja :) Megkértem az AI-t hogy válaszoljon nekem erre, mint Telekom szakértő:
    Kedves Viktor,

    Köszönjük, hogy megosztottad velünk észrevételeidet és részletes visszajelzésedet a helyzetről. Az általad leírt problémákat komolyan vesszük, és az ilyen jellegű visszajelzések segítenek nekünk a szolgáltatásaink folyamatos javításában.

    1. **Cloudflare problémák és nemzetközi sávszélesség:**
       Valóban tisztában vagyunk azzal, hogy a Cloudflare egy jelentős piaci szereplő, és az általuk nyújtott szolgáltatások nagy hatással vannak az internet használatára. A direct peering lehetőségének megvizsgálása és a BIX használata is napirenden van, hogy a forgalmat optimálisan tudjuk kezelni. Azonban ezek a megoldások időt és alapos tervezést igényelnek, hogy biztosítani tudjuk a stabil és megbízható kapcsolatot.

    2. **Nemzetközi forgalom lassulása:**
       Az általad említett nemzetközi sávszélesség problémái tudomásunk szerint a Cloudflare-rel kapcsolatos forgalom eltereléséből adódnak. Kollégáink jelenleg is dolgoznak azon, hogy ezen a helyzeten javítsanak. A nemzetközi forgalom optimalizálása érdekében különböző megoldásokat vizsgálunk, hogy visszaállíthassuk a korábbi, zökkenőmentes szolgáltatást.

    3. **Technikai háttér és peering politika:**
       A direct peering egy hosszabb távú stratégiai döntés, amelyet alaposan át kell gondolnunk. Fontos, hogy a szolgáltatás minőségét és a hálózat stabilitását hosszú távon is biztosítani tudjuk. Jelenleg is folynak az egyeztetések és a tervezések ennek megvalósítása érdekében.

    4. **Hivatalos információk és kommunikáció:**
       Az általad említett Cloudflare Community oldalakon olvasható információkat mi is figyelemmel követjük. A kommunikációnk célja, hogy minél hamarabb és minél pontosabb információkat nyújtsunk az ügyfeleinknek. Azonban bizonyos technikai és stratégiai kérdések esetében hosszabb időbe telik, míg minden részletet tisztázni tudunk.

    Ismételten köszönjük a türelmedet és az együttműködésedet. Bízunk benne, hogy hamarosan megoldódik a probléma, és ismét elégedetten használhatod szolgáltatásainkat. Ha bármilyen további kérdésed van, kérlek, ne habozz kapcsolatba lépni velünk.

    Üdvözlettel,
    Telekom szakértő !!!AI írta!!!

    Csak az a baj, hogy ezek közül egyik pontot sem csinálják

  9. 7 órája, Telekom szakértő írta:

    Sziasztok! 

    Társaságunk hosszabb ideje foglalkozik a problémával, de a mielőbbi megoldás érdekében arra kérnénk titeket, hogy közvetlenül a CloudFlare felé is jelezzétek a problémát, ezzel is segítve a munkánkat. ^Dániel

    Ezt már egyszer bemásoltátok ide, mielőtt valamelyik kolléga írna ezzel a fiókkal, jó lenne ha visszaolvasna. 

    Amíg nem vesztek fel hibajegyet emiatt én nem vagyok hajlandó MT azonosítót küldeni, amúgy is jeleztem már 1414-en és elhajtottatok. 

    Még egyszer leírom.(lehet segít ha lassabban olvassátok) Mindent megkaptatok a probléma megoldásához, több speedtest, ping, traceroute került ide feltöltésre. Mi kell még? Cloudflare rátok vár, hogy megoldódhasson a probléma. 

  10. 9 órája, Telekom szakértő írta:

    Sziasztok!

    A problémát továbbítjuk illetékes területünk felé. Ahhoz, hogy kollégáink kivizsgálhassák, ellenőrizhessék, kérjük, privát üzenetben küldjétek el az előfizetésetek MT azonosítóját, az érintett szolgáltatás nevét, a cél és forrás IP címet (milyen IP címmel érhető el?) és logokat (ping, trace, delay, packet loss)! Együttműködéseteket köszönjük! ^Zoltán

    Nyittok erre hibajegyet? Fizettek ezután kötbért? Ha úgysem, akkor nem látom értelmét. Továbbra sem egyedi probléma, ezeket ti is megtudjátok mérni ezen az oldalon. https://speed.cloudflare.com/

    Minden infó nálatok van ami a probléma megoldásához szükséges, szurkolok nektek. Érdemes lenne megnézni azokat is, amiket korábban linkeltem. 

  11. 34 perce, Bandi01 írta:

    Este 18-19h-ig volt kb elfogadható, azóta megint hatalmas a ping és a packetloss cloudflare irányba. A cloudflare speedtest ezzel az eredménnyel zárul az 500 Mbps otthoni nettel.
    kipróbáltam az iPV6 letiltásával is és úgy nem Bécshez hanem a Frankfurti Datacenterhez csatlakozik
    image.thumb.png.d8b694607bd00aa5a5349a57f5de5352.png
    image.thumb.png.95e428d26973dc4115dddac8e9e2f6fc.png

     

    ""A tettek hálózata"" kéremszépen

    Hoztam még pár linket
    Itt is említik az MT problémákat a közepe felé
    https://blog.cloudflare.com/eu-network-usage-fees

    Cloudflare fórumon panaszkodnak MT ügyfelek
    https://community.cloudflare.com/t/our-server-in-frankfurt-germany-eu-is-being-proxied-from-the-newark-nj-us-datacenter/610483

    https://community.cloudflare.com/t/high-latency-packet-loss-low-bandwidth-from-magyar-telekom-network/428358

  12. Este 18-19h-ig volt kb elfogadható, azóta megint hatalmas a ping és a packetloss cloudflare irányba. A cloudflare speedtest ezzel az eredménnyel zárul az 500 Mbps otthoni nettel.
    kipróbáltam az iPV6 letiltásával is és úgy nem Bécshez hanem a Frankfurti Datacenterhez csatlakozik
    image.thumb.png.d8b694607bd00aa5a5349a57f5de5352.png
    image.thumb.png.95e428d26973dc4115dddac8e9e2f6fc.png

     

    ""A tettek hálózata"" kéremszépen

  13. 40 perce, Telekom szakértő írta:

    Kedves benedict! A probléma kivizsgálásához szeretnénk elkérni az MT ügyfél-azonosítódat is, amit privát üzenetben várunk. Együttműködésedet köszönjük! ^Gabriella

    Nem egyedi a probléma, nem segít semmit a probléma megoldásában az MT azonosító. Valószínűleg ti is tudtok ilyen számokat mérni.

  14. Magyar szolgáltatók közül csak a telekomnál van ez a probléma, szóval lehet jobb is, hogy kicsillagozták, mert így igazából pontosabb, a csillag helyére bármelyik más jelenleg Magyarországon működő szolgáltatót beilleszthetsz (persze aki nem épít a telekomra) 

  15. 2 órája, ADMIN írta:

    Köszönjük az észrevételt, mi is látjuk és érzékeljük, hogy az utóbbi időszakban nehézségekbe ütközik a Cloudflare átjáró megszokott minőségben történő használata. A probléma abból adódik, hogy jelenleg olyan útvonalon érkezik hozzánk tőlük az adatforgalom, mely túlzsúfolt, ezért azon torlódások alakulhatnak ki az esti órákban. A hálózatunk és a szolgáltatásunk továbbra is rendben van, azonban amíg a hozzánk eljutó tartalom szűkített keresztmetszeten érkezik, addig lehetséges, hogy a Cloudfare nem használja ki a Magyar Telekom hálózatának kapacitását, így továbbra is érzékelhető lesz a minőségi probléma.
    Érdemes a tapasztalt hibákat a Cloudfare felé is jelezni. Anyavállalatunk, a Deutsche Telekom felvette a kapcsolatot a Cloudfare üzemeltetőivel annak érdekében, hogy minél gyorsabban újra a régi minőségben tudják használni a felhasználók az általuk kiszolgált platformokat.

    Legutóbbi időszakban?? Legalább 3 éve nem csináltok semmit, hogy megjavuljon, csak az ígérgetés meg a mutogatás megy ezerrel. Nagyon idegesítő, hogy ilyen inkompetensek vagytok és nem tudjátok megoldani. A Deutsche Telekomnak és a Cloudflare-nek már régen meg kellett volna egyeznie erről, de hát egyik sem akar engedni és a fogyasztók szívnak.

    csak pár panasz a cloudflare és a Deutsche Telekom fórumairól az elmúlt évekből a teljesség igénye nélkül:

    https://community.cloudflare.com/t/speed-issue-for-hungarian-telekom-users/296067/15
    https://telekomhilft.telekom.de/t5/Festnetz-Internet/Paketverlust-High-Ping/td-p/4799052

    https://telekomhilft.telekom.de/t5/Festnetz-Internet/Verbindungen-zu-Cloudflare-extrem-langsam/td-p/6583820

    https://telekomhilft.telekom.de/t5/Festnetz-Internet/3-Tage-Cloudflare-Probleme/m-p/6342875/emcs_t/S2h8ZW1haWx8dG9waWNfc3Vic2NyaXB0aW9ufExNSFJZRFFVS1pKMkpQfDYzNDI4NzV8U1VCU0NSSVBUSU9OU3xoSw#M2131936

×
×
  • Új...